A cupcake egy hagyományos amerikai édesség, amely a nevét onnan kapta, hogy valamikor még teáscsészékben mérték ki a hozzávalókat, és - a muffinformák megjelenése előtt – teáscsészékben sütötték ki ezeket a bájos finomságokat. Rostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal egy igen különleges receptet hozott el nektek.
Hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
- 8 dkg puha vaj
- 240 ml tej
- 2 tojás
- 5 dkg kókuszreszelék
- 500 g mascarpone sajt
- 3 dkg olvasztott vaj (1 evőkanál)
- 4 dkg porcukor (2 púpozott evőkanál)
- 12 db Rafaello golyó

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet,légkevés funkción. Béleljük ki papírral a muffintepsit. Tegyük a lisztet, cukrot, kókuszreszeléket, sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba, és keverjük jól össze robotgéppel.
Keverjük össze a tejet és a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez, és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával. Süssük 20 percig. (175 fokon, ha van rá mód, légkeverésen, ha nincs, 180 fokon.)

Rakjuk keverőtálba a langyosra hűtött vajat, a mascarponét, a porcukrot, és alaposan keverjük össze. Töltsük habzsákba, és nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Amennyiben nincs habzsákunk otthon, bátran rákanalazhatjuk a muffinok tetejére a krémet. Díszítsük a Rafaello golyókkal, és szórjuk meg egy kevés kókusszal. Hűtsük hűtőben 30 percet, és fogyasszuk egészséggel.