Roberto konyhája kókusz recept cupcake muffin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cupcake egy hagyományos amerikai édesség, amely a nevét onnan kapta, hogy valamikor még teáscsészékben mérték ki a hozzávalókat, és - a muffinformák megjelenése előtt – teáscsészékben sütötték ki ezeket a bájos finomságokat. Rostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal egy igen különleges receptet hozott el nektek.

Hozzávalók:

  • 24 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csapott teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 8 dkg puha vaj
  • 240 ml tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 500 g mascarpone sajt
  • 3 dkg olvasztott vaj (1 evőkanál)
  • 4 dkg porcukor (2 púpozott evőkanál)
  • 12 db Rafaello golyó
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet,légkevés funkción. Béleljük ki papírral a muffintepsit. Tegyük a lisztet, cukrot, kókuszreszeléket, sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba, és keverjük jól össze robotgéppel.

Keverjük össze a tejet és a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez, és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával. Süssük 20 percig. (175 fokon, ha van rá mód, légkeverésen, ha nincs, 180 fokon.)

Forrás: Roberto konyhája

Roberto konyhája

Ínycsiklandó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Rakjuk keverőtálba a langyosra hűtött vajat, a mascarponét, a porcukrot, és alaposan keverjük össze. Töltsük habzsákba, és nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Amennyiben nincs habzsákunk otthon, bátran rákanalazhatjuk a muffinok tetejére a krémet. Díszítsük a Rafaello golyókkal, és szórjuk meg egy kevés kókusszal. Hűtsük hűtőben 30 percet, és fogyasszuk egészséggel.

Roberto konyhája: Áfonyás-málnás túrótortahttp://www.life.hu/csalad/20151127-rostas-robert-a-life-hu-sefje-afonyas-malnas-turotortat-keszit.htmlEgyszerű, látványos és ínycsiklandozó - Rostás Róbert legújabb finomsága még a nem túl gyakorlott konyhatündéreknek is garantált sikerélmény lehet. Család--Roberto konyhája: Sáfrányos szűzérmeleveshttp://www.life.hu/csalad/20160108-rostas-robert-a-life-hu-sefje-safranyos-szuzermelevest-keszit.htmlNincs is szebb látvány, mint mikor a meleg szobából nézzük, ahogyan nagy pelyhekben hull a hó a tájra. Rég nem láttam már ilyet, éppen ezért örültem annyira a múlt heti havazásnak, és rögtön meg is ragadtam a pillanatot, hogy egy egyszerű, mégis különleges és lélekmelengető levest találjak ki a zimankós téli estékre. Család--Roberto konyhája: Ricottával és rukkolával töltött csirkemellhttp://www.life.hu/csalad/20151128-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ricottaval-es-rukkolaval-toltott-csirkemellet-keszit.htmlAmikor egy könnyed családi ebédre vagy vacsira vágytok, és nem szeretnél sok időt tölteni a konyhában, mert vár a családi program vagy a kedvenc magazinod, én ezt a receptet ajánlom! Nem kell pepecselni és bíbelődni a körettel! Ropogós csirke friss salátával! Kell ennél jobb? Én ezt készítem el vasárnapra. Család--Roberto konyhája: Körtés Charlotte-tortahttp://www.life.hu/csalad/20151116-rostas-robert-a-life-hu-sefje-kortes-charlotte-tortat-keszit.htmlAmint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg, és vaníliakivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem, és a végén jól megettem. Almával is elkészítheted, én már azzal is próbáltam! Család--Roberto konyhája: Sütőtökkrémleves rozmaringos miniscampivalhttp://www.life.hu/csalad/20151019-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-sutotok-kremlevest-keszit-rozmaingos-mini-scampival.htmlHa ősz, akkor sütőtök! A sütőtökből készült finomságok nemcsak mennyeiek, hanem rendkívül látványosak is, a zöldségben található vitaminoknak köszönhetően pedig igen egészségesek. Következzen az egyik kedvencem, a sütőtökkrémleves rozmaringos miniscampival.Család--Roberto konyhája: ínycsiklandozó currys csirkeleves http://www.life.hu/csalad/20150729-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-currys-csirkelevest-keszitett.htmlHiába van meleg, számomra elmaradhatatlan egy jó tányér forró leves. Szerencsére a vendégeim is tudják, hogy a melegben sokszor jótékonyabban hat egy forró leves, mint egy hatalmas rántott hús. Ez a leves mindamellett, hogy tele van tápláló zöldséggel és csirkemellel, a curry lelket melengető és keringésjavító hatásaival is kiegészül. Ragadj fakanalat, és vedd birtokba a konyhát!CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.