Nyáron is kötelező a melltartó? Így gyűlöljük és szeretjük mi, nők

mell fashion week cicitapasz mellbimbó melltartó öltözködés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dús keblekkel elég nehéz megoldani az életet melltartó nélkül - vallják a szerencsések táborába tartozók, akik sokszor irigylik a kis mellűeket, főképp a kényelmi szempontok miatt. De a kánikulában van ember, aki örömmel veszi magára ezt a ruhadarabot? Az illem vagy a kényelem a fontosabb? Így vélekedünk erről mi, nők. 
Forrás: Thinkstock

A sztárokat nem különösebben izgatja a melltartókérdés: mi is naponta írunk olyan hírességekről, akik cicifix nélkül gáláztak, vagy indultak bevásárolni. Sienna Miller és Kate Hudson ezt simán megteheti, hiszen a mellméretük abszolút megengedi a dolgot, a vörös szőnyegen pedig a sok villantásba természetesen belefér a mellbimbó. De mi a helyzet velünk, hétköznapi nőkkel?

A munkahelyen nem valószínű, hogy minden kolléga és főnök tolerálja a lenge öltözetet,

és egy tárgyaláson sem feltétlenül előny, ha a formák elvonják a figyelmet.

Life.hu tipp

Hiába vágyunk tökéletes formájú mellekre, még az illúzió megteremtésével is akadnak problémák. Nők milliói viselnek olyan melltartókat, amelyeknek sem mérete, sem kialakítása nem segíti ezt elő, sőt, a nem megfelelő melltartó hosszas viselése súlyos kockázatot is jelenthet az egészségre. Korábban ITT írtunk arról, mire figyelj melltartóválasztáskor.

Mert mások is így csinálják

„Mindig hordom, ezt láttam Nyugat-Európában!” - vallja sokat utazó kolléganőnk, de nincs egyedül a véleményével. „Nyugaton alap a melltartó, anyukámnak anno be is szólt az amerikai pasija, amikor nem húzott. Mondjuk a floridai vakáción tényleg minek is? De este, a partihajóra persze, hogy kell” - teszi hozzá egy másik munkatársunk. És igaza is van:

a fejlett országokban kizárt, hogy egy cégvezető vagy egy titkárnő melltartó nélkül mutatkozzon.

Kánikula ide vagy oda.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Szakértői javaslat alapján elég tíznaponta egyszer kimosni a melltartót, máskülönben sérülhet az anyag, aminek gyengébb tartás lehet a következménye, s az árt a kebleknek – állítják amerikai anyagtudományi szakemberek. A tárolás a mosáshoz hasonlóan lényeges a rugalmasság megőrzésében: ne gyűrd őket gombócba, inkább tartsd úgy, mint ahogy látod a boltokban.

Alternatív megoldások

Persze ettől még nem halálos bűn így mutatkozni a munkahelyeden,

de tudnod kell, milyen holmikat válassz a melltartómentes napokra.

A minden porcikát megmutató trikókat felejtsd el, és egy lenge blúz sem a legjobb választás. A réteges öltözettel azonban sokat javíthatsz a helyzeten. Egy blúz alá egy vastagabb anyagú crop top remek választás, de egy többrétegű, nem fehér ruha vagy top is megoldja a helyzetet. Sőt, a felül fodros holmik is takarják, amit kell! A mellények, horgolt holmik is nagyon divatosak, ezekkel is feldobhatod a szetteted. Ha pedig hátul nagyon kivágott ruhát választasz, ami alá egyébként sem húzhatsz melltartót, akkor érdemes beruháznod egy mellbimbótapaszra, hogy elkerüld a kínos helyzeteket. Azonban ezek a megoldások is mind azoknak praktikusak, akik a kisebb mellűek csaptát erősítik.

Nóra, újságíró (32)

,,Tele vagyok szebbnél szebb melltartókkal, de nyáron egyszerűen győlölöm őket. Pláne menzesz előtt, amikor a kis melleim is majd felrobbannak. Én trükközni próbálok a munkahelyemen is: mellényekkel, jó szabású holmikkal, amiket viselve nem ordít rólam a ruhadarab hiánya. Egyedül a mellbimbók miatt aggódom, viszont próbálom úgy megoldani a dolgokat, hogy az ne zavarjon másokat. Egyébként van ismerősöm, aki ilyenkor nem szivacsos melltartót hord. Számomra annak semmi értelme, hiszen ugyanúgy átsejlik benne, aminek át kell, esetleg csak esztétikusabban."

Forrás: Thinkstock

Munkába igen, otthon soha

Kolléganőink nagy része a munka után amint lehet, igyekszik megszabadulni a melltartójától. ,,A testem egyéb "részeivel" együtt sajnos a melleim is nőttek (meg öreg is vagyok...), így, ha dolgozni megyek, kénytelen vagyok nyáron is melltartót viselni, de gyűlölöm. Otthon viszont soha; ahogy hazaérek, az első, hogy leveszem, de akkor sem viselem, ha vakációzom mondjuk egy vidéki faluban. Ha huszonéves lennék, huszonéves cickókkal, akkor viszont tuti hanyagolnám a 40 fokban ezt a remek ruhadarabot, mint ahogy akkoriban ezt is tettem... Nem zavar, hogy mások nem húznak melltartót, leginkább fel sem tűnik, nem lesegetem a nők dekoltázsát, sem a munkahelyemen, sem az utcán." De szerencsére egy másik, abszolút melltartó-mániás kolléganőnk is ledobja néha a fehéreműt:

Melltartófüggő vagyok! Számomra alap, hogy nem lebegnek szanaszét a melleim,

Amanda 27, blogger

,,Én nagyon elégedett vagyok melleimmel, és D-kosárral is gyakran nyomulok melltartó nélkül. Általában a ruha határozza meg, hogy veszek-e melltartót, de például felül gumis tetejű maxiruhát simán felkapok nélküle. Néha azért nem veszem fel a páncélt, mert vékonyabbnak tűnök, ha nem tolakodnak előre a melleim plusz 10 centit. Ekkor választok egy ilyen melltartó-takaró valamit, (amit pólók alá árulnak), hogy mégse lebegjenek, amikor mondjuk futnom kell pár lépést a liftig.

Emellett persze sokszor hordok melltartót, mert a melleimmel könnyen el tudom terelni a figyelmet a többi, kevésbé előnyös testrészemről, így érdemes minél okosabban tálalni. Szóval soha nem a hőség a lényeg, hanem a ruha, az alkalom, és a kedvem. Persze, ha hazaérek, én is azonnal ledobom...

Forrás: Thinkstock

Van, amikor kötelező

Ha a munkán kívül gondolkozunk, van még egy alkalom, amikor szinte tilos elindulni melltartó nélkül, ez pedig az edzés - akár kis, akár nagymellű vagy. Kell ugyanis valami, ami megtartja és alátámasztja a melleket.

A szalagok így nem nyúlnak meg, és a heves rázkódástól is megkíméled ezt a területet.

A választás azonban nem könnyű, a legtöbb sportmelltartó ugyanis túlságosan szorít, nagyon kényelmetlen, épp ezért szinte nehezebb megtalálni a megfelelőt, mint a klasszikus melltartókból. Az is jó megoldás, ha olyan sportfelsőt viselsz, amiben beépített cicfix van, bár ez inkább a kismellűeknek praktikus. Azt pedig ne felejtsd el, hogy a fehérneműnél a sportmelltartót jóval gyakrabban kell mosni az izzadás miatt.

Life.hu tipp

Feszes cicik néhány hét alatt - íme szuper crosstréning-gyakorlatok mellizomra!

Te hogy állsz a melltartó-kérdéssel?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.