Közönséges vagy dívás? Vigyázz, így lehet túl sok(k) a sminked

Forrás: Thinkstock -
smink szépség Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szép smink csodákat tesz az arccal, ám egy rosszul megválasztott árnyalattal nagyon elronthatjuk az összhatást. Larion Oscar sminkmester elárulta, mire kell figyelni, hogy sose legyen a sminkünk túl sok. 

A leggyakoribb probléma az, ha nem a szemünk színének megfelelő árnyalatokkal készítjük el a sminkünket. Pillanatok alatt közönségessé válhatunk, ha rosszul választunk. Ezért íme, egy kis "szemszíntan":

- A zöld szemet a legideálisabban a halványrózsaszín, lila, bézs, rezesbarna, mélybarna egy kis fekete mélyítéssel hívja elő.

- A kék szem színét a fréziasárga, narancs, arany, középbarna, valamint a szürke, szürkéslila, indigókék egy kis fekete mélyítéssel emeli ki a legszebben.

Forrás: Thinkstock

- A szürke szemszínt a rózsaszín, paprikapiros, levendulalila, bézs és a hideg barna emeli ki a legszebben. Fekete hozzáadásával még kifejezőbb lesz a tekintet.

- A világosbarna szemszínhez jó választás a padlizsán, az orgonalila, a türkizkék, türkizzöld, fekete.

- A sötétbarna szemhez: mályva, bordó, khaki, petrolkék fekete mélyítéssel.

Így ronthatod el a füstös szemet

A legtitokzatosabb és legfenségesebb smink a füstös szem, ami mindenkinek jól áll, de kevesen érzik az arányokat. Amire figyelni kell, az az, hogy nagyon egyszerűen lesz az érzékiségből pandamaci. A felépítése viszont annál egyszerűbb: tartsd be a kevesebb több aranyszabályt. Kontúrozd körbe a szemet mélybarna vagy fekete szemceruzával vagy tartós szemhéjkrémmel. Satírozd el egy kozmetikai pálcával vagy ecsettel a kontúrszéleket. Ezt követően tetszőlegesen válassz egy közép árnyalatú szemhéjpúdert és satírozd a mélyítővonalig a mozgó szemhéjon, alul a szem külső szélétől a szemzugig. Finoman satírozd el a széleket, hogy szép átmenetet hozz létre. Mélyítsd a szempillatövet vagy akár a vízvonalat a drámaibb hatás kedvéért fekete krémtussal, majd fesd ki a szempilláidat és kész is vagy.

Forrás: Thinkstock

Óvatosan a pillákkal!

Nagyon visszatetsző tud lenni a túl sok szempillafesték is, ha csomós, póklábszerű a szempilla, sokkal kifinomultabb a szétválasztott, ívelt, dús szempilla.

Alapozóbakik

Nagyon maszkszerű lesz a végeredmény, ha az áll vonalnál megáll az alapozás folyamata. Ami fontos, az az, hogy mindig a jelenlegi bőrszínedhez válassz alapozót. A bőrszíntől elütő, sötétebb alapozószín mindamellett, hogy öregíti viselőjét, nyúzott és elhasznált hatást kelt.

Legyen tökéletes a szemöldököd!

A szemöldök ékszerként tündököl mindenki arcán, nem véletlenül lett hirtelen oly sok termék kifejezetten a szemöldökre kifejlesztve. Nagyon ciki és keményíti az arcot, ha a szemöldökceruzával élesen, vonalszerűen húzod meg a szemöldök formáját és nem satírozod el. A finoman formázott, szépen rendezett vastag és élénkített, kifésült szemöldök a trendi manapság.

Forrás: Thinkstock

A profi make up titka

A legnőiesebb megjelenéshez csupán hat termékre van szükséged.

- Egy alapozóra, amivel üdévé és egységessé varázsolhatod a bőröd színét.

- Egy kis púderre a T-zónára. Ha szabadon hagyod az arccsontot, akkor az alapozó fényesen tündököl highlighterként.

- Egy természetes hatású arcpirosító is jó, ha van nálad - ha az arc közepére teszel, egészségtől kicsattanó hatást érsz el, ha az arccsont alá, ívesen a halánték irányába, akkor éteri, szexi lesz a megjelenésed.

- Egy érzéki, kifelé vastagodó tusvonal öltözteti a szemet.

- Egy szempillaspirál, ami kinyitja a tekintetet.

- Végezetül pedig egy ajakrúzs, ami lehet nude árnyalatú, ebben az esetben mindig friss hatású a megjelenés. Ha középárnyalatot választasz, akkor játékos, ha pedig egy szenvedélyes vöröset, akkor démoni lesz a megjelenésed.

3 sminktipp zöld szemű macskanőknekhttp://www.life.hu/trend/20150203-3-sminktipp-zold-szemu-macskanoknek-larion-oscar-sminkmester-trukkjei.htmlA zöld szemet vétek nem kiemelni egy gyönyörű sminkkel. Próbálj ki új színeket, árnyalatokat, kombinációkat - Larion Oscar sminkmester elárulja, mire érdemes odafigyelni.TrendOrigoFüstös szemsmink újragondolva - sminktipp februárra, amit mindenképp próbálj kihttp://www.life.hu/trend/20150211-larion-oscar-sminkmester-uj-teli-fustos-sminkje-februarra.htmlNyakunkon a szerelmesek napja, de nem csak erről kell, hogy szóljon az egész hónap. Ha már te is szenvedsz a hidegtől és a szürkeségtől, dobd fel a következő heteket egy álomszép, újragondolt füstös sminkkel - Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan csináld. TrendThinkstockTökéletes sminkek, néha-néha egy baki - górcső alatt Katalin hercegnő sminkjeihttp://www.life.hu/trend/20150202-katalin-hercegno-sminktrukkjei-mi-az-amit-maskepp-kene-csinalni-larion-oscar-tippjei.htmlKatalin nemcsak a ruhaválasztás terén tudatos, de a sminkelésben is otthon van. Az esküvője előtt is sminkmester tanította meg arra, hogyan hangsúlyozza, amit kell, így a nagy napra állítólag nem is fogadott szakembert. Larion Oscar sminkmestert kérdeztük, mi az, amit érdemes ellesnünk Katalintól, és mi az, amit ő esetleg másképp csinálna. Trend--Sztár vagyok, hogy sminkeljek? - Larion Oscar tippjeihttp://www.life.hu/trend/20150204-ha-sztar-lennek-igy-kene-sminkelnem-a-voros-szonyegen-larion-oscar-tippjei.htmlDübörög a díjátadószezon, így ilyenkor a csodás kreációk mellett a sminkek is előtérbe kerülnek. Larion Oscar sminkmester mesélt arról, hogyan érdemes sminkelni, és mire is kell figyelni, ha az ember lánya a vörös szőnyegre téved.TrendThinkstockEljött a báli sminkek ideje - 5 dolog, amire figyelj oda!http://www.life.hu/trend/20150130-bali-smink-hogyan-keszul-larion-oscar-sminkmester-tippjei.htmlA báli smink egyáltalán nem jelenti azt, hogy ilyenkor magadra kell kenned az összes csillámport, és fel kell ragasztanod a leghosszabb műszempillákat. Persze elengedhetetlen az erősebb makeup, de nem árt a jó ízlés hatásain belül megmaradni. Larion Oscar sminkmestert faggattuk arról, hogyan lehetünk ragyogóak és modernek egy bálban, 2015-ben. TrendThinkstockRagyogó téli sminkek, makulátlan bőr - Larion Oscar szépségtippjei http://www.life.hu/trend/20150127-larion-oscar-sminkmester-szepsegtippjei-januar-vegere.htmlJanuár végén már mindennél jobban várjuk a tavaszt, ám addig is, amíg nem érkezik el a melegebb idő és a sok napfény időszaka, nem árt, ha a szokottnál is jobban figyelsz az arcbőrödre. Larion Oscar sminkmester nemcsak szuper szépségápolási tanácsait, de téli sminktrükkjeit is megosztotta a Life.hu-val. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.