Nyáron is kötelező a melltartó? Így gyűlöljük és szeretjük mi, nők

mell fashion week cicitapasz mellbimbó melltartó öltözködés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dús keblekkel elég nehéz megoldani az életet melltartó nélkül - vallják a szerencsések táborába tartozók, akik sokszor irigylik a kis mellűeket, főképp a kényelmi szempontok miatt. De a kánikulában van ember, aki örömmel veszi magára ezt a ruhadarabot? Az illem vagy a kényelem a fontosabb? Így vélekedünk erről mi, nők. 
Forrás: Thinkstock

A sztárokat nem különösebben izgatja a melltartókérdés: mi is naponta írunk olyan hírességekről, akik cicifix nélkül gáláztak, vagy indultak bevásárolni. Sienna Miller és Kate Hudson ezt simán megteheti, hiszen a mellméretük abszolút megengedi a dolgot, a vörös szőnyegen pedig a sok villantásba természetesen belefér a mellbimbó. De mi a helyzet velünk, hétköznapi nőkkel?

A munkahelyen nem valószínű, hogy minden kolléga és főnök tolerálja a lenge öltözetet,

és egy tárgyaláson sem feltétlenül előny, ha a formák elvonják a figyelmet.

Life.hu tipp

Hiába vágyunk tökéletes formájú mellekre, még az illúzió megteremtésével is akadnak problémák. Nők milliói viselnek olyan melltartókat, amelyeknek sem mérete, sem kialakítása nem segíti ezt elő, sőt, a nem megfelelő melltartó hosszas viselése súlyos kockázatot is jelenthet az egészségre. Korábban ITT írtunk arról, mire figyelj melltartóválasztáskor.

Mert mások is így csinálják

„Mindig hordom, ezt láttam Nyugat-Európában!” - vallja sokat utazó kolléganőnk, de nincs egyedül a véleményével. „Nyugaton alap a melltartó, anyukámnak anno be is szólt az amerikai pasija, amikor nem húzott. Mondjuk a floridai vakáción tényleg minek is? De este, a partihajóra persze, hogy kell” - teszi hozzá egy másik munkatársunk. És igaza is van:

a fejlett országokban kizárt, hogy egy cégvezető vagy egy titkárnő melltartó nélkül mutatkozzon.

Kánikula ide vagy oda.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Szakértői javaslat alapján elég tíznaponta egyszer kimosni a melltartót, máskülönben sérülhet az anyag, aminek gyengébb tartás lehet a következménye, s az árt a kebleknek – állítják amerikai anyagtudományi szakemberek. A tárolás a mosáshoz hasonlóan lényeges a rugalmasság megőrzésében: ne gyűrd őket gombócba, inkább tartsd úgy, mint ahogy látod a boltokban.

Alternatív megoldások

Persze ettől még nem halálos bűn így mutatkozni a munkahelyeden,

de tudnod kell, milyen holmikat válassz a melltartómentes napokra.

A minden porcikát megmutató trikókat felejtsd el, és egy lenge blúz sem a legjobb választás. A réteges öltözettel azonban sokat javíthatsz a helyzeten. Egy blúz alá egy vastagabb anyagú crop top remek választás, de egy többrétegű, nem fehér ruha vagy top is megoldja a helyzetet. Sőt, a felül fodros holmik is takarják, amit kell! A mellények, horgolt holmik is nagyon divatosak, ezekkel is feldobhatod a szetteted. Ha pedig hátul nagyon kivágott ruhát választasz, ami alá egyébként sem húzhatsz melltartót, akkor érdemes beruháznod egy mellbimbótapaszra, hogy elkerüld a kínos helyzeteket. Azonban ezek a megoldások is mind azoknak praktikusak, akik a kisebb mellűek csaptát erősítik.

Nóra, újságíró (32)

,,Tele vagyok szebbnél szebb melltartókkal, de nyáron egyszerűen győlölöm őket. Pláne menzesz előtt, amikor a kis melleim is majd felrobbannak. Én trükközni próbálok a munkahelyemen is: mellényekkel, jó szabású holmikkal, amiket viselve nem ordít rólam a ruhadarab hiánya. Egyedül a mellbimbók miatt aggódom, viszont próbálom úgy megoldani a dolgokat, hogy az ne zavarjon másokat. Egyébként van ismerősöm, aki ilyenkor nem szivacsos melltartót hord. Számomra annak semmi értelme, hiszen ugyanúgy átsejlik benne, aminek át kell, esetleg csak esztétikusabban."

Forrás: Thinkstock

Munkába igen, otthon soha

Kolléganőink nagy része a munka után amint lehet, igyekszik megszabadulni a melltartójától. ,,A testem egyéb "részeivel" együtt sajnos a melleim is nőttek (meg öreg is vagyok...), így, ha dolgozni megyek, kénytelen vagyok nyáron is melltartót viselni, de gyűlölöm. Otthon viszont soha; ahogy hazaérek, az első, hogy leveszem, de akkor sem viselem, ha vakációzom mondjuk egy vidéki faluban. Ha huszonéves lennék, huszonéves cickókkal, akkor viszont tuti hanyagolnám a 40 fokban ezt a remek ruhadarabot, mint ahogy akkoriban ezt is tettem... Nem zavar, hogy mások nem húznak melltartót, leginkább fel sem tűnik, nem lesegetem a nők dekoltázsát, sem a munkahelyemen, sem az utcán." De szerencsére egy másik, abszolút melltartó-mániás kolléganőnk is ledobja néha a fehéreműt:

Melltartófüggő vagyok! Számomra alap, hogy nem lebegnek szanaszét a melleim,

Amanda 27, blogger

,,Én nagyon elégedett vagyok melleimmel, és D-kosárral is gyakran nyomulok melltartó nélkül. Általában a ruha határozza meg, hogy veszek-e melltartót, de például felül gumis tetejű maxiruhát simán felkapok nélküle. Néha azért nem veszem fel a páncélt, mert vékonyabbnak tűnök, ha nem tolakodnak előre a melleim plusz 10 centit. Ekkor választok egy ilyen melltartó-takaró valamit, (amit pólók alá árulnak), hogy mégse lebegjenek, amikor mondjuk futnom kell pár lépést a liftig.

Emellett persze sokszor hordok melltartót, mert a melleimmel könnyen el tudom terelni a figyelmet a többi, kevésbé előnyös testrészemről, így érdemes minél okosabban tálalni. Szóval soha nem a hőség a lényeg, hanem a ruha, az alkalom, és a kedvem. Persze, ha hazaérek, én is azonnal ledobom...

Forrás: Thinkstock

Van, amikor kötelező

Ha a munkán kívül gondolkozunk, van még egy alkalom, amikor szinte tilos elindulni melltartó nélkül, ez pedig az edzés - akár kis, akár nagymellű vagy. Kell ugyanis valami, ami megtartja és alátámasztja a melleket.

A szalagok így nem nyúlnak meg, és a heves rázkódástól is megkíméled ezt a területet.

A választás azonban nem könnyű, a legtöbb sportmelltartó ugyanis túlságosan szorít, nagyon kényelmetlen, épp ezért szinte nehezebb megtalálni a megfelelőt, mint a klasszikus melltartókból. Az is jó megoldás, ha olyan sportfelsőt viselsz, amiben beépített cicfix van, bár ez inkább a kismellűeknek praktikus. Azt pedig ne felejtsd el, hogy a fehérneműnél a sportmelltartót jóval gyakrabban kell mosni az izzadás miatt.

Life.hu tipp

Feszes cicik néhány hét alatt - íme szuper crosstréning-gyakorlatok mellizomra!

Te hogy állsz a melltartó-kérdéssel?

Buja dudák a sztárvilágbanhttp://www.life.hu/trend/20130926-mellek-christina-hendricks-scarlett-johansson-kerekes-vica-miranda-kerr-salma.htmlRengeteg felmérés készült már arra vonatkozóan, hogy a nők mennyire elégedetlenek a melleikkel. Ugyanezek a kutatások bizonyítják azt is, hogy a férfiak hasonlóan magas hányada viszont maximálisan ki van békülve partnere kebleivel. Az anomália a nők örök elégedetlenségében keresendő, alig van ugyanis olyan csaj, aki teljes mellszélességgel kiáll saját cicijei mellett, és se nagyobbat, se formásabbat nem akar. A Life.hu összgyűjtött pár álomcickót, melyeket mi is elfogadnánk.TrendOrigoMellekkel ünnepeli érettségijét a Jenner lányhttp://www.life.hu/trend/20150726-mellekkel-unnepeli-erettsegijet-kylie-jenner.htmlKylie Jenner nemrég leérettségizett, és ezt hogyan is lehetne méltóbb módon megünnepelni, mint gigadekoltázzsal. Trend--Minek ide melltartó? Elég lengén sétálgatott Sienna Millerhttp://www.life.hu/trend/20150724-melltarto-nelkul-setalgatott-sienna-miller-szineszno.htmlMelltartó: igen vagy nem? Ez nagy kérdés a kismellű nők számára, nyáron különösen. Sienna Miller inkább a nem mellett teszi le a voksát, íme a bizonyíték. Trend--Bugyik és melltartók között pózol Dobó Kata - szuperszexi fotóhttp://www.life.hu/trend/20150723-bugyik-es-melltartok-kozott-pozol-dobo-kata-szuperszexi-foto-egy-reklamkampany-reszekent.htmlDobó Kata nekivetkőzött a nagy hőségben. És milyen jól tette! Szuperszexi képek születtek. Trend--Feszes cicik idősebb korban is? Akkor hanyagold a melltartót! http://www.life.hu/trend/20150717-ne-viselj-melltartot-ha-nem-akarsz-megereszkedett-melleket.htmlHa kedves számodra a melleid feszessége, akkor ezentúl hanyagolni fogod a cicifixet.TrendThinkstockPamela Anderson mellei a vörös szőnyeg sztárjai - ha ők ott vannak, nem lehet másra figyelni!http://www.life.hu/trend/20150629-pamela-anderson-48-eves-lett-ezek-voltak-a-legmereszebb-szettjei.htmlHitted volna, hogy Pamela Anderson már közelebb van az 50-hez, mint a 40-hez? Nem is kicsit, hanem nagyon; a művésznő ma ünnepli 48. szülinapját. Mostanában egész szolidan mutatkozik a díjátadókon, de nem volt ez mindig így - íme néhány eset, amikor Pam mellei voltak a vörös szőnyeg kizárólagos sztárjai. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.