Egy szelet pizza egészségesebb reggeli lehet, mint egy tál gabonapehely

Forrás: Shutterstock -
gabonapehely táplálkozási szakértő fehérje cukor pizza reggeli egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A reggeli szerepéről korábban már ismertettünk egy érdekes tanulmányt, most pedig azt fogjuk röviden körbejárni, hogy miért is jobb egy tegnapról megmaradt pizzát bedobni a sütőbe, és pár perc alatt elfogyasztani reggelire, mint egy tejes gabonapelyhet.

A reggeli sokak számára csak felesleges nyűg, hiszen félbevágja a napra való készülődést, mások viszont imádják kiélvezni és egyfajta korai szeánszként tekintenek rá. Az, hogy miért és mekkora kedvvel ülsz le reggelizni, az lényegében mindegy, ha az egészségedért teszed. Nincs azonban mindig idő friss gyümölcsös zabkását készíteni, vagy egy mini-angolreggelit összedobni. Az este megmaradt pizza pedig annyira csábítóan tud ránk nézni a hűtőben, hogy bizony van, amikor nem tudunk neki ellenállni. Veled is előfordult már, hogy a reggeli könnyebb végét fogtad meg? Nem kell bűntudatot érezned!

Egy szelet pizza egészségesebb reggeli lehet, mint egy tál gabonapehely Forrás: Shutterstock

Chelsey Amer táplálkozási szakértő a The Daily Mealnek adott interjújában felfedi, hogy miért is lehet jó napindító a pizza.

Egy átlagos pizzaszelet közel azonos mennyiségű kalóriát tartalmaz, mint egy tejes gabonakészítmény. Sőt, a pizza magasabb fehérjetartalmának köszönhetően sokkal nagyobb eséllyel érezzük magunkat tőle jóllakottnak az ebédig. A legtöbb bolti gabonapehelynél ráadásul sokkal kevesebb cukor is található benne. Nem minden cukormentes ugyanis, amire ráírják, hogy „fitnesz", érdemes tehát alaposan átolvasni az összetevőket.

A túró- és zabkorpaalapú pizza receptje

Ha rajongsz a pizzáért, de ritkán engeded meg magadnak, mert hizlal, ezt a receptet neked ajánljuk! Ez a túró- és zabkorpaalapú finomság nemcsak finom, de egészséges is! Olvasd tovább!

A pizzánál nyilvánvalóan van jóval egészségesebb reggeli is, de a fentiek fényében legalább nem lesz egész napon át tartó bűntudatunk, ha olykor-olykor mégis engedünk az előző napi maradék csábításának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.