Csodás esküvő és 14 nap házasság után vált el a világhírű színész - Többször is nyilvánosan megalázta feleségét

házasságkötés válás sztárok magazin britney spears
Bombaként robbant a hír, hogy Britney Spears és Sam Asghari elválnak. 2022 júniusában házasodtak össze, a válópert pedig Asghari adta be július 28-án kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. A frigy mindössze 13 hónapig tartott. Ám nem ők az egyetlenek, akik villámsebességgel szakítottak, a sztárvilágban nem ritka az sem, hogy egy házasság a 100 napot sem éli meg. Összeszedtük a legrövidebb ideig tartó celebházasságokat, a listát pedig - nem meglepő módon - Britney vezeti.

1. Britney Spears and Jason Alexander: 55 óráig voltak házasok

Britney Spears and Jason Alexander, a gyermekkori ismerősök 2004. január 3-án, valamikor a hajnali órákban mondták ki az igent Las Vegasban, a hírhedt A Little White Wedding Chapelben. Az itt köttetett házasságok általában kérészéletűek, de Britney és Jason valószínűleg mindenkire rávertek az 55 óráig tartó frigyükkel. A farmert és baseballsapkát viselő énekesnőt egy szállodai alkalmazott vezette az oltárhoz, családjából és baráti köréből senki nem volt jelen a ceremónián.

Jason Alexander és Britney Spears 55 óráig voltak házasok Forrás: Getty Images/Filmmagic/Enos Solomon - AFP

Amikor a pophercegnő szakmai csapata tudomást szerzett a házasságkötésről, azonnal érvénytelenítették azt. Azt állították, Spears nem volt tudatában tettei súlyának, egy átmulatott éjszaka utáni hirtelen döntés eredménye volt a frigy. Britney később úgy fogalmazott az esküvővel kapcsolatban, hogy "hülye voltam, lázadtam".

2. Nicolas Cage és Erika Koike: négy napig voltak házasok

Cage és a sminkes Erika Koike házassága a világ második legrövidebb celebházassága, mindössze négy napig tartott. 2019. március 25-én mondták ki az igent Las Vegas-ban, március 29-én pedig az is kiderült, hogy válnak. A sajtóban megjelent egy videó Cage-ről, amint részegen azt üvöltözte a bíróságon, hogy Erika csak a pénzét akarja. Valószínűleg ezért akart tőle megszabadulni.

Nicolas Cage és Erika Koike négy napig voltak házasok Forrás: FilmMagic/2019 FilmMagic/Joe Scarnici


Koikét nagyon megviselte az eset, Cage nyilvánosan megalázta őt, nagyon megbántotta. Azt állította, az esküvőhöz a színész ragaszkodot, nem ő akart mindenáron hozzámenni. A pár a házasságkötés előtt egy évvel ismerkedett meg, egy Puerto Rico-i forgatáson jöttek össze. Kapcsolatukat ügyesen titkolták a hirtelen jött házasságkötésig, ami mindent tönkretett.

3. Tracey Edmonds és Eddie Murphy: 14 napig voltak házasok

2008 szilveszterén vette el a színész Tracey Edmonds producert Bora Bora szigetén - és pontosan ez volt minden baj forrása. Bora Bora Francia Polinéziához tartozik, így az amerikai törvények szerint nem számított legálisnak a házasság. Murphy és Tracey először még azt tervezte, hogy megismétlik az esküvőt Amerikában, ám több nézeteltérésük akadt, így inkább azt jelentették be, hogy barátságban elválnak. Több, akkoriban megjelent cikkben azt állították pletykalapok, hogy a színész nyilvánosan ordítozott Traceyvel, sokszor megalázta. Murphy teljesen elnyomta a nőt, abból is óriási balhét csinált, hogy nem akarta felvenni a nevét.

Murphy és Edmonds újabb esküvő helyett a válásukat jelentették be Forrás: Getty Images/WireImage/2007 Kevin Mazur/

Tracey Edmonds és Eddie Murphy a házasságkötésük előtt két évig voltak együtt, valószínűleg a színész Tracey miatt rúgta ki a Spice Girlsből ismert Mel B-t, aki akkor öt hónapos terhes volt tőle.

4. Jeremy Thomas és Drew Barrymore: 39 napig voltak házasok

Jeremy Thomas Los Angeles-i bártulajdonos volt Drew Barrymore első férje - a háromból. 1994. március 20-án házasodtak össze, amikor a színésznő 19 éves volt, Thomas pedig 31. Csak hat hétig randiztak, és a házasságuk is körülbelül eddig tartott. A színésznő akkor azt nyilatkozta a People magazinnak a rögtönzött esküvőről, hogy minden sorsszerűen alakult köztük, úgy érzi, Jeremyvel egymásnak lettek teremtve - úgy tűnik, nem volt igaza.

Drew Barrymoore szerint Jeremyvel egymásnak lettek teremtve Forrás: Getty Images/Barry King

Barrymore az első házassága előtt már kétszer volt menyasszony, akkoriban nem sokat rágódott azon, hozzá akar-e menni az éppen aktuális barátjához. Az első jegyességet pár hónap után bontották fel, a második egy évig tartott.

5. Kim Kardashian és Kris Humphries: 72 napig voltak házasok

Kim Kardashian valóságshow-t csinált az esküvőjéből, a Kim's Fairytale Wedding: A Kardashian Event című műsort milliók nézték a tévében 2011 augusztusában. Pontosan 72 nappal a világraszóló menyegző után már a válásától volt hangos a sajtó, Kim szakított Kris Humphries kosárlabda-játékossal. Az üzletasszony-színésznő évekkel később mondta el egy talkshowban, hogy mi is történt köztük.

Kim Kardashian és Kris Humphries házassága csak 72 napig tartott Forrás: AFP/2011 Getty Images/Dimitrios Kambouris

A válást hivatalosan csak két évvel később mondták ki, 2013. június 3-án.

Gábor Zsazsa és Felipe de Alba

Ugyan Britneyt állítottuk listánk dobogójára, de Gábor Zsazsa rajta is túltesz. Zsazsa 1983. április 13-án mondta ki nyolcadik alkalommal a boldogító igent, ám a mézeshetek alig egy napig tartottak. A hatóságoknak április 14-én érvényteleníteni kellett a mexikói playboyjal, Felipe de Albával kötött házasságát, ugyanis a színésznő a ceremónia pillanatában hivatalosan még előző férje, Michael O'Hara felesége volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.