Arc nélkül él a 21 éves nő, de így is boldog

plasztika India arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Khadija Khatoon saját bevallása szerint boldog, hogy így kell leélnie az életét. A mindössze 21 éves indiai lány ugyanis egy komoly betegséggel született, melynek következtében az arca teljesen eltorzult. 

Miután a szüleinek minden inidia orvos azt mondta, nem tudnak mit kezdeni Khadija-val, ő úgy döntött, elfogadja azt, amit a sorstól kapott. Sokkoló, de Khadija Khatoon azt sem igazán tudja, hogy vannak-e szemei vagy orra, szája pedig igazából egy kis rés az arca bal oldalán. A lány neurofibromatózisban szenved; ez az általános megnevezése azoknak a genetikai betegségeknek, melyeknél duzzanatok takarják a test egyes területeit.

A neurofibromatózis egy olyan genetikai betegség, amely bőrön többszörös csomók (ún. neurofibrómák) megjelenésével, egyéb bőrpanaszokkal és tumorok kialakulásával jár - írja a Wikipédia. A betegséget az idegrostokat körülvevő kötőszöveti sejtek túlburjánzása okozza. A genetikai eredetű betegség öröklődik.

Külseje ellenére Khadija azt vallja, így is boldog. ,,Így teremtettek, és ezt elfogadtam. Megteszem, amit csak tudok, ha így kell élnem, akkor ezt fogom tenni."

A lány Kolkatában, India keleti részén született, apja 60, anyja 50 éves. A szüleinek akkor tűnt fel, hogy valami nincs rendben, amikor a baba 2 hónaposan sem nyitotta ki a szemét. ,,Nagyon vastag, húsos szemhéjjal született, egészen másképp nézett ki, mint a többi gyermekem. Csak akkor tűnt fel a dolog igazán, amikor a kicsi nem tudta kinyitni a szemét" - idézi az édesanyát a Daily Mail. A gyereket fél évesen kórházba vitték, de az orvosok sem tudták meggyógyítani.

Legutóbb az agy nélkül született kisfiú sokkolta a világot, akit szülei éppen beszélni tanítanak. A kisfiú történetét ITT olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.