A showbiznisz kegyetlen világ: ha nem vagy elég fiatal és szép, azonnal kiejtenek. Sok híresség ezért bármire képes, és mint tudjuk, a plasztikai sebészkés nem ismer határokat. A Life.hu most azokat a sztárokat gyűjtötte össze, akik menet közben teljesen elveszítették eredeti arcvonásaikat.

Lil Kim

Nehéz elhinni, hogy a két képen ugyanaz a nő látható? Pedig így van. A kétezres évek egyik leghíresebb női előadója immár 42 éves, és mindent elkövet azért, hogy fiatalabbnak nézzen ki a koránál. Nem csupán az arcát szabatta át szinte teljes mértékben, hanem a ráncaitól is igyekszik a rendszeres botoxolás útján megszabadulni, ezenkívül bőrét is szorgosan fehéríti.

Nehéz elhinni, hogy a két képen ugyanaz a nő látható? Pedig így vanForrás: Youtube, AFP

Mickey Rourke

Még hogy csak a nők elégedetlenek a külsejükkel! A színészből lett bokszoló, aki később ismét visszatért a filmezéshez, valamikor a kilencvenes évektől fedezte fel magának a plasztikai műtétek jótékony hatását, és változtatta magát teljesen felismerhetetlenné. A sztár állítólag a bokszmérkőzések során kapott ütések miatt kezdte el újraépíteni arcát – miközben a rossz nyelvek szerint ellenfelei éppen azt az utasítást kapták, hogy a meccsek alatt ne érjenek Rourke arcához.

Valamikor a kilencvenes évektől fedezte fel magának a plasztikai műtéteketForrás: AFP

Kim Kardashian

Napjaink egyik legtöbbet emlegetett híressége egyike azon sztároknak, akik már egy cseppet sem hasonlítanak egykori önmagukra. Kanye West felesége, aki annak idején pornóvideójával és hatalmas hátsójával vált ismertté, évről évre hozzányúl valamelyik testrészéhez, hogy még tovább tartson szépsége és fiatalsága: az orrműtéttől kezdve az arcplasztikán át a botoxig mindent bevállalt a siker érdekében. A rossznyelvek szerint még a hatalmas és formás hátsóját sem a természetnek köszönheti.

Már egy cseppet sem hasonlít egykori önmagáraForrás: AFP

Sharon Osbourne

Ozzy Osbourne nagyszájú neje nyíltan vállalja, hogy fiatalos külsejét bizony nem a természetnek, sokkal inkább a plasztikai sebészkésnek köszönheti. Az immár 64 éves Sharonnak az évek során az arcát, a lábait és a melleit szabták át, mindezeken felül pedig korábban azt is bevallotta, hogy vaginájával is kés alá feküdt. Nincs egyetlen olyan porcikám sem, amit ne szabattam vagy alakítattam volna át magamon – ismerte el korábban egy tévéműsorban.

Az immár 64 éves Sharonnak az évek során az arcát, a lábait és a melleit szabták átForrás: Northfoto, AFP

Priscilla Presley

Arcfelvarrás, botoxinjekciózás, ajakfeltöltés és orrműtét – csak néhány beavatkozás azon plasztikai műtétek sorából, amelyeken Elvis Presley híres özvegye átesett. A sebészkés megtette a hatását: a Dallas című sorozat egykori sztárjára alig lehet ráismerni.

Arcfelvarrás, botoxinjekciózás, ajakfeltöltés és orrműtét, ezeken a beavatkozásokon mind átesett Priscilla PresleyForrás: Northfoto

Cher

Az énekesnőről a gyönyörű hangja mellett a másik dolog, ami eszünkbe juthat, az a rengeteg plasztikai beavatkozás, amelyeket elvégeztek rajta. Cher, aki egyébként soha nem tagadta a műtétjeit, nem csupán a sztárok által oly kedvelt botoxszal ápol jó viszonyt, hanem több alkalommal is felvarratta arcát, átszabatta az orrát, implantátumokat tetetett a melleibe, egyes híresztelések szerint pedig még a lengőbordáit is kivetette, hogy karcsúbb legyen az alakja. Utóbbit egyébként soha nem ismerte el a sztár.

Cher soha nem tagadta a műtétjeitForrás: AFP

Donatella Versace

Az olasz divattervező tulajdonképpen már csak karikatúrája egykori önmagának, hála annak a számtalan esztétikai beavatkozásnak, amelyekre valamikor a kilencvenes években kattant rá. A szakértők szerint nem csupán a botox és az ajakfeltöltés szerepelt eddigi műtétjei között, hanem az orrát, a melleit és az arcát is teljesen átszabatta, valamint zsírleszíváson is átesett már – nem is egyszer. Nem hiszek a teljesen természetes nőkben – így hangzott egy sokatmondó kijelentés a Versace divatház tervezőjétől és elnökétől.

Az olasz divattervező tulajdonképpen már csak karikatúrája egykori önmagánakForrás: AFP
Forrás: Getty Images/fStop/Larry Washburn
Nem az öregedés miatt plasztikáztatunk

A világ a reflektorfényben élő emberekkel szemben könyörtelen. Ahogy saját magukkal és a közvetlen környezettel sem kíméletesek, ha az öregedésről van szó. Mert az öregedés olyan dolgokat üzen, amivel nem jó szembenézni. A Life.hu Földvári Barbara kultúrantropológust kérdezte az emberek öregedéssel kapcsolatos félelmeiről – a cikket ide kattintva olvashatod el.