Míg a régi idők nagy sztárjait többnyire cigarettával és némi alkohollal a kezükben fotózták, addig a mai kor celebjei sokkal inkább örökítik meg magukat egy kiadós edzés után, vagy készítenek képet valamelyik ultraegészséges étkezésükről. Most összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akiknek az életmódját kisebb-nagyobb változtatásokkal akár te is magadévá teheted.

A rocksztáréletmód ma már nem számít glamúrnak, a zöldségekből és gyümölcsökből készült turmixitalok annál inkább. Manapság egyre több hollywoodi híresség törekszik az egészséges életmódra, és osztja meg ennek szeleteit a rajongókkal is. Mutatjuk, kik ők. 

Jessica Alba

A Sin City és a Honey sztárja egyike azon hollywoodi celebeknek, akik tulajdonképpen egészségguruként csináltak maguknak második karriert. Jessica Alba 2011-ben alapította meg a The Honest vállalatát, amely méreganyagoktól mentes és etikus háztartási és egyéb termékeket forgalmaz.

Jessica AlbaForrás: AFP/Angela Weiss

A színészet, az üzletasszonyi teendők és két gyermeke mellett még arra is marad ideje, hogy az egészségével is foglalkozzon: a 35 évesen csúcsformában lévő sztár rendszeresen jógázik, és a spinning nagy híve. Természetesen a táplálkozására is gondot fordít, és gluténmentesen, sovány fehérjékben, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrendet követ. 

Jane Fonda

Az immár 79 éves Jane Fonda az élő példa arra, hogy a megfelelő életmóddal szépen és sokáig karbantartható a test és a szellem egyaránt. A ma is fiatalos színésznőnek a filmezés világa mellett az aerobik volt a második nagy szerelme: összesen 25 videót dobott a piacra, életmódjáról könyvet írt, a nyolcvanas években pedig még egy edzőtermet is nyitott. 

Jane FondaForrás: AFP/Chris Delmas

Jane Fonda a mértékletességre helyezi a hangsúlyt: a színes zöldségekben és gyümölcsökben gazdag egészséges táplálkozás mellett sem viszi túlzásba az edzést. Több dohányzásellenes kampányhoz is arcát adta, emiatt hazájában a mozgalom papnőjének is nevezték a hollywoodi színésznőt.

Igaz, fiatalságának megőrzéséhez jócskán hozzátettek a plasztikai műtétek is, a szakértők mégis példaként emlegetik mások számára is a dívát, hiszen mint minden mást, úgy ezt sem vitte túlzásba.

Michelle Obama

Amerika leköszönőben lévő first ladyje nem csupán kellemes divatpillanataival és jótékonysági akcióval vívta ki az emberek elismerését, hanem az egészséges életmódra való törekvésével is. Az Egyesült Államokban ugyanis hatalmas problémát jelent az elhízás és az ebből fakadó egészségügyi problémák, ami miatt ő maga is sportra és kiegyensúlyozottabb táplálkozásra buzdította az embereket. 

Michelle ObamaForrás: AFP/Saul Loeb

Michelle Obama maga is egészségesen étkezik, a Fehér Ház kertjében pedig saját kis konyhakertet tartott fent, amelyet ő és a családja gondozott. Több egészséges életmódra buzdító kampány és kezdeményezés is fűződik a nevéhez: 2010-ben például az iskolai menzák ételeit reformálta át, korábban pedig még az edzéstervét is megosztotta, hogy példát mutasson másoknak.

Woody Harrelson

Talán nem is gondolnád, pedig Woody Harrelson már az előtt az egészséges életmód híve volt, hogy mindez Hollywoodba is begyűrűzött volna. Igaz, az éhezők viadala sztárjának életvitele kissé szélsőségesnek tekinthető, ő azonban immár több mint három évtizede esküszik a tejtermékmentes étrendre és a rendszeres léböjtkúrákra.

Woody HarrelsonForrás: AFP/Robyn Beck

A húsfogyasztását is igyekszik minimálisra csökkenteni, és bár több helyen is vegetáriánusnak vallotta magát, elmondása szerint teljes egészében azért nem száműzte étrendjéből a húsos ételeket sem. Mindemellett a testedzést sem hanyagolja el: kedvence a tajcsi és – meglepő módon – a jóga. Hogy utóbbi milyen pozitív hatást gyakorolt az életére, arról bővebben itt olvashatsz.

+1: Gwyneth Paltrow

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból Hollywood első számú egészségguruja, aki manapság többet hallat magáról életmódjával, semmint színészi munkájával. Bár számos kritika érte szélsőséges étkezése, emiatt pedig gyermekei éheztetése, illetve később színre került betegsége miatt, Gwyneth Paltrow törekvése az egészségre mégis példaértékű.

Gwyneth PaltrowForrás: AFP

Hogy csak plusz egyként szerepel a felsorolásban, annak oka leginkább az, hogy bár remekül és valóban egészségesen fest a kétgyerekes anyuka, a hírek szerint sokszor átesik a ló túlsó oldalára – valószínűleg ennek is tudható be az, hogy idő előtt csontritkulás alakult ki nála.

Az egészség egy valóban járható út, ám mint minden másban, az ehhez szükséges táplálkozásban és testedzésben is meg kell találni az egyensúlyt. A mértékletességre való törekvés később is meghálálja magát.