Marozsán Erika Robert Downey Jr. Woody Harrelson Ireland Baldwin VV Gigi Kowalsky Sugár Berci Dukai Regina Shaquille O Neal Julianne Moore Madonna mozgás jóga edzés Jennifer Aniston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jóga nemcsak a lelket nyugtatja, de a testet is gyönyörűen formálja. Jól tudják ezt a világsztárok és a hazai hírességek is, így nem csoda, ha egyre többen teszik le a voksukat e többezer éves mozgásfajta mellett. Az Ez zsír! idén ősszel elindítja jógaiskoláját, melyben hétről hétre egyre jobban megismerkedhettek ezzel a csodás mozgásformával.

Lady Gaga korábban súlyproblémákkal küzdött, most azonban ennek már nyoma sincs, ezt pedig a jógának köszönheti. Gaga azt vallja, a jóga meggyógyítja - és a róla készült legfrissebb fotókat nézve efelől szemernyi kétségünk sem lehet. Hasonlóképp gondolkodik a sportmániás Madonna is, aki napi szinten jógázik, és gyakorlatilag bármit megcsinál a testével. Gisele Bündchen szupermodell is a jógának köszönheti tökéletes alakját, és Jennifer Aniston is: "A jóga megváltoztatta az életemet. Még soha nem éreztem magam ilyen jól testmozgás közben" - vallja a színésznő.

Forrás: Instagram/Gisele Bündchen
Forrás: Instagram/Gisele Bündchen

Gisele Bündchen

Julianne Moore pedig túl az ötvenen is bombajól néz ki: "A jógától nem érzem azt az agóniát, mint az edzőteremtől" - vallja a vörös világsztár. Az sem meglepő, hogy az utóbbi években egészségguruvá lett Gwyneth Paltrow is hasonlóképp vélekedik: "Szigorú vagyok magammal. Amikor heti hat nap jógázom és tiszta ételeket eszem, sokkal jobban érzem magam" - meséli a sztár. De Hollywoodban a fiatalokat is magával ragadta a jógamánia: Miley Cyrus és Ireland Baldwin is odáig van érte.

Forrás: Instagram/Ireland Baldwin
Forrás: Instagram/Ireland Baldwin

Ireland Baldwin

A hölgyek mellett az urak között is találunk számos jógarajongót. A szexi énekes, Adam Levine testét teljesen átalakította a jóga, de Sting és Robert Downey Jr. is többször beszélt már arról, milyen fontos szerepet játszott nemcsak az egészségének megőrzésében, de a droggal kapcsolatos problémák leküzdésében is a jóga. Woody Harrelsonnak azonban más miatt jön be ez a testet és lelket is formáló mozgás: "A jóga nagyon jót tesz a szexuális életnek! Sokféle módon rugalmasan tart. Megtanít szeretni a saját tested és a partnered testét is" - vallja a színész.

Senki ne gondolja, hogy a jóga csakis a karcsú és vékony sztárok kiváltsága: ha hisszük, ha nem, számos híres "hústorony" is a jóga elkötelezett híve. Shaquille O'Neil kosaras lelkesen gyakorolja az ászanákat, csakúgy, mint pályatársa, LeBron James. "Hogy jót tesz-e mindenkinek? Nem tudom. De nekem működik" - vallja a sportoló.

Forrás: Instagram/Shaquille ONeil; AFP
Forrás: Instagram/Shaquille ONeil; AFP

Shaquille O'Neil és LeBron James

De nem csak a tengerentúlon nagy divat jógázni - itthon is számos híresség tette le a voksát mellette. A sugárzó szépségű színésznő, Marozsán Erika imád a tengerparton jógázni, VV Gigi pedig már oktatja is kedvenc edzésmódszerét. Sugár Bercinek évek óta szenvedélye ez a mozgásforma, és ez meg is látszik rajta: a teste tökéletes, izmos és szálkás, csakúgy, mint a Kowalsky meg a Vega énekeséé. Pártos Csilla már elmúlt 46 éves, de a teste még mindig tökéletes - ezt természetesen ő is a jógának köszönheti, és a szexi Dukai Regina is nagy rajongó.

Forrás: Sugár Berci
Forrás: Sugár Berci

Sugár Berci

Kövesd a JógaKlikket és Jagicza Bertát a Facebookon! Ha kérdésed van a jógáról, vagy csak elkezdenéd, és nem tudod, hogyan vágj neki, kérdezz Bertától a szakértői oldalán!



Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Bemelegítés edzés előtt - így csináld!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130927-nyujtas-es-mozgas-nagy-amarilla-aerobikoktato-a-lifehu-szakertoje-bemutatja.htmlTúlterhelés edzés közben: erre figyelj!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130909-elhunyt-egy-versenyzo-a-budapesti-felmaratonon-szakertok-szolalnak-meg-a.htmlEdzés otthon - Íme a legjobb gyakorlatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130830-edzes-farizom-karizom-hasizom-hatizom-mellizom-nagy-amarilla-segitsegevel.htmlTüntesd el a háthurkát! Így csináldhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130816-hatizom-erosites-nagya-amarilla-aerobikoktato-segitsegevel.htmlKülönleges sportokat űznek a világsztárokhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130722-kulonleges-es-uj-sportok-iden-a-szorfdesztkan-evezes-a-gladiator.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.