A leghatásosabb újévi tisztítókúrák: a test és a lélek is megújul tőlük

tisztítókúra lélek méregtelenítés test
A karácsonyi terülj, terülj asztalkám és a szilveszteri mulatozás jócskán felemésztett minket a napi 5-6 szelet zserbóval és a bejglikkel.  Éppen ezért nagyon fontos, hogy a sok zsíros és üres szénhidráttal teli étel - na meg persze ital is - minél hamarabb távozni tudjon. Kezdjük az új évet egy hatalmas méregtelenítéssel, persze nem csak testben, de lélekben is! 5 olyan tippet osztunk meg veletek, amik garantáltan kipucolják a felesleget a szervezetből, és végre ismét helyreáll a rend!

Igyál nagyon sok vizet

A víz az egyik leghatékonyabb és legtisztább módja a méreganyagok eltávolításának. Az elegendő mennyiségű folyadék fogyasztása segít serkenteni a vesék működését, és hozzájárul a méregtelenítő folyamatokhoz is, ami nem jön rosszul így január elején. Próbálj meg naponta 8 pohár vizet meginni, vagy vegyél magadnak egy fél-, akár 1 literes kiszerelésű palackot, amit mindenhová magaddal tudsz vinni. Ezáltal biztosan eszedbe fog jutni, hogy igyál, igyál, igyál!

Igyál meg naponta minimum 8 pohár vizet Forrás: pixabay.com

A zöld tea lesz az egyik legjobb barátod

Kénytelen leszel megbarátkozni a gyógynövényekkel, mint például a zöld tea. Szuper tulajdonságai vannak, például antioxidánsokban gazdag, ezáltal segíti a máj működését és sokkal gyorsabb lesz a méregtelenítés. Hetente néhány csésze friss zöld teával kiegészítve fokozhatod a szervezeted működésének hatékonyságát. Érdemes kúraszerűen alkalmaznod évszakonként legalább egyszer egy teljes hétig. Ha lehetséges, ne tégy bele semmilyen ízesítőt, mert veszíthet az erejéből.

A zöld tea lehet a legjobb barátod a tisztítókúra során Forrás: pixabay.com

Szivárvány színű tányérok előnyben

A rostok, vitaminok és ásványi anyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök támogatják az emésztőrendszert és segítik a szervezetet a salaktalanításban. Próbálj ki minél több színes, szezonális zöldséget és gyümölcsöt - pirosbogyós finomságok előnyben. A tányérodon mindig legyen legalább háromféle vitaminbomba, amikből erőt merítve a szervezeted kipucolja magából azt, ami nem oda való.

A zöldségek méregtelenítenek Forrás: pixabay.com

Meditáció és légzőgyakorlatok

A stressz és szorongás csökkentése szintén fontos eleme a jóllétnek, hiszen szokták mondani:

A meditáció és a tudatos légzés gyakorlása segít a szervezetnek relaxálni, és támogatja a hormonrendszer kiegyensúlyozását elősegítve ezzel a méreganyagok kiürülését. Napi 10 perc önmagaddal csendben és nyugalomban, és máris sokkal jobban leszel. Hallgathatsz rezgésszintemelő zenéket is, vagy eljárhatsz heti 1-2 alkalommal jóga órára. Ami neked a legjobb.

A meditáció ellazít Forrás: pixabay.com

A szauna és a gőzfürdő csodákra képesek

A szaunázás vagy gőzfürdő segít megnyitni a pórusokat, így a test könnyebben kiválaszthatja a méreganyagokat. Arról nem is beszélve, mennyire üdítően hat lelkünke is egy kis pihenés. Nem feltétlenül kell megvárnod 1-1 nyaralást ezzel a folyamattal, hiszen manapság már oly sok helyen vehetsz magadnak szauna bérletet. Hajrá!

A szauna csodákra képes Forrás: pixabay.com

Te mivel kezded az újévi tisztítókúrát?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.