Zabpehely és okos edzések - ezért olyan dögös a legjobb testű fitneszmodell

Regős Lili fitnesz testmozgás zabpehely edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 26 éves Regős Lilit tavaly a világ legjobb testű fitneszmodelljévé választották, a Life.hu pedig akkor már kifaggatta őt az elért sikerekről. Most, egy év elteltével kíváncsiak voltunk, változott-e valamit a világkupa és világbajnoki győztes fitneszmodell élete, és arra is megkértük, ossza meg velünk jól bevált praktikáit.

Lili számára a fitnesz szerelem volt első látásra: mindig sportolt valamit, édesapja is testnevelő tanár, a fitnesz azonban hirtelen robbant be az életébe. 2011 májusában versenyzett először. Tavaly Miami után a madridi világversenyen ezüstérmet szerzett. A két megmérettetés közötti pihenő alig volt egy hónap, így a kemény és szigorú étkezés megviselte a szervezetét. "Jelenleg a féléves pihenőmet töltöm, hagyom, hogy regenerálódjon a testem. Őszre szeretném formába hozni magam – nagy terveim vannak, de ezekről egyelőre nem mondhatok többet" – mesélte Lili.

Forrás: Facebook/Regős Lili

A csinos fitneszmodell az edzéséről is mesélt: már megvan az a tudatossága, hogy jól tudja, mikor mire van szüksége a testének, így arra a testrészre edz, amire éppen kedve van. "Ha egy nap a felsőtestemre edzek, másnap jöhet a láb vagy a fenék. Az évek során alaposan kiismertem a testemet, ismerem a saját gyengeségeimet, ezek segítenek az edzéstervem összeállításában" – vallja.

Fotó: Kiss Roland (Facebook/Regős Lili)

Lili kedvenc gyakorlatai

"Guggolás, kitörés, fekvőtámasz – ezek olyan komplex mozgások, amik az egész testet formálják, imádom őket! A nyújtást sem szabad elhanyagolni: régen volt, hogy ebből a részből lecsíptem pár percet, ám most igyekszem nagy hangsúlyt fektetni rá. Jógáztam is egy ideig: ez is kiváló mozgás, mert segít abban, hogy jobban figyeljünk magunkra. Szerintem az az ideális, ha variáljuk az edzésmódszereket, és kipróbálunk új dolgokat."

Lilit természetesen faggattuk arról is, mit és hogyan étkezik. Nagyon fontos számára, hogy csak tiszta ételeket vigyen be a szervezetébe. Ha versenyre készül, a diéta is szigorúbb, ám a hétköznapokban sincsenek kilengések az étkezésében. "Tartom a napi három nagyobb és két kisebb étkezést. Reggelire fehérjéből készült rántottát eszem vagy zabpelyhet. Ez utóbbit egyszerűen képtelen vagyok megunni: ezerféleképp variálható, így imádok kísérletezgetni vele. Nagyon sok gyümölcsöt eszem, illetve magokat: diót, mandulát, kesudiót – ami csak jön. Ebédre és vacsorára általában salátát, grillezett zöldséget fogyasztok hússal vagy hallal, de előfordul olyan is, hogy teljes kiőrlésű tésztából készítek valami finomságot. Nálam ezek az ételek válnak be a legjobban."

Forrás: Facebook/Regős Lili

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.