A mindig karcsú Katalin hercegnőtől köztudottan nem állnak távol a diéták. Bár nádszálkarcsú volt akkor is, 2011-ben az esküvője előtt mégis kőkemény diétába kezdett, hogy tökéletesen mutasson rajta az álomruha. A hercegnő első gyermeke születése után néhány hónappal is csúcsformában volt, és ez egészen biztosan így lesz a második baba világra jövetele után is. Lássuk, melyek Katalin kedvenc diétái.

Csúcsformában az esküvő előtt - a Dukan-diéta segített

Katalin hercegnő érthető módon tökéletesen akart festeni az oltár előtt, amikor kimondta a boldogító igent az ő hercegének. Ebben pedig a francia dietetikus, Pierre Dukan módszere segítette.

A fogyókúra, amit sokan az Atkins-diéta egy módosított verziójának gondolnak, a magas fehérje- és alacsony szénhidrátbevitelen alapul, ami gyors és biztos fogyást eredményez. 4 szakaszból áll, az elsőben a "támadás" fázisán esik át a fogyni vágyó, amely magas proteintartalmú ételekből - sovány húsokból - van összeállítva, hiszen ezekkel gyorsan lehet súlyt veszteni. A második szakaszban már minden második napon engedélyezett valamilyen zöldség bevitele is. Ezt a két szakaszt a kívánt súly eléréséig kell variálni, ami után jöhet a harmadik, könnyebb fázis: itt már néha, kis mennyiségben a kedvenc ételek is megengedettek. A negyedik szakaszban bármi engedélyezett a hét 6 napján, persze napi húsz perc mozgással, a hetedik nap azonban csak zsírszegény fehérje fogyasztása ajánlott. Ez a szakasz az, amit egy életen át érdemes követni Dukan szerint.

Forrás: AFP

A ditéa túlságosan is hatásos volt Katalinnál - tavaly még maga Dukan is mesélt erről a Daily Newsnak. A férfi elmondta, Katalin az esküvő előtt tényleg nagyon lefogyott, elvesztette a formáit, a nőies alakját. A diéta megalkotója elárulta azt is, hogy a második terhesség alatt is bátran követheti a hercegnő a 4. fázis szerinti étrendet, hiszen a magas fehérje-alacsony szénhidrátfogyasztás szerinte mindig beválik. 

Miért rossz ez a diéta?

A legfrissebb felmérésekből kiderül, hogy Dukan módszere egyáltalán nem is olyan egészséges, mint amilyennek korábban hittük. ITT írtunk arról, mi az, ami kiverte a biztosítékot a szakértőknél. 

Modellméretek az első szülés után - a nyersétel-diéta vált be Katalinnak

A hercegnő remekül nézett ki akkor is, amikor György herceget hordta a szíve alatt, és már a szülés után egy nappal megmutatta magát a nyilvánosság előtt. Senki sem lepődött meg azon, hogy mindössze 5 hét kellett neki ahhoz, hogy visszanyerje a szülés előtti versenysúlyát. 1 évvel a szülés után, 2014 nyarán pedig már 6-os méretű ruhákat viselt, ez itthon 34-esnek felel meg.

Tudtad?

Katalin az egyetemen még 38-as ruhákat hordott, ám amikor Londonba költözött, már jók voltak rá a 36-os darabok. Vilmos feleségeként pedig 34-es ruhákban tündököl. 

Ezúttal azonban a jól bevált Dukan-diétát nyersétel-diétára cserélte, állítólag azért, mert azt akarta, hogy a bőre is gyönyörű legyen. Kate korábban is figyelt a kalóriabevitelre, ám a nyersétel-diétát áldásos hatásai miatt választotta: a rengeteg rostos ételtől, energiadús zöldségtől és gyümölcstől ugyanis nemcsak a bőr, de a haj, a körmök is gyönyörűek lesznek, emellett pedig a karcsú alak garantált. Persze a hercegnő nem mondott le ekkor sem az ízletes ételekről: nagy kedvence volt ebben az időben a görögdinnyesaláta, és gyakran fogyasztott gojibogyót, gazpachót és mandulatejet. A dietetikusok szerint a nyersétel-diéta lényegesen jobb választás, mint a Dukan-diéta, mert a nyers dolgok a magas vitamin- és rosttartalmuknak köszönhetően tényleg nagyon jót tesznek a bőrnek, a hajnak, a körmöknek. 

Forrás: AFP/John Stillwell

Természetesen mi is kíváncsian várjuk, vajon mivel próbálkozik a második baba születése után a hercegnő. Arra azért kíváncsiak voltunk, mikor kezdhet el egy anyuka a terhesség után fogyókúrázni - erről kérdeztük a Life.hu dietetikusát, Ihász Katalint. ,,A szoptatás ideje alatt semmiképp nem szabad diétába kezdeni, hiszen a picinek is kell a változatos, táplálékdús tej. Az adagokra azonban már akár ilyenkor is lehet figyelni, sok folyadékot kell inni illetve az édességeket is lehet mellőzni. Én a Dukan-diétát nem javaslom, a veséknek ugyanis nem tesz jót ez a mértékű fehérjefogyasztás. Ha pedig már nem szoptat az édesanya, akkor is a szigorú diéta helyett az egészséges életmódra való áttérést, a kis adagok fogyasztását javaslom. Ne sokkoljuk ilyenkor se drasztikus dolgokkal, akár léböjtkúrákkal a szervezetet - gondolkodjunk hosszú távon!"