Szépségtrükkök a konyhából: 10 élelmiszer, amit megéri magadra kenni

Forrás: Thinkstock -
fashion week szépségtrükk szépségápolás bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy a konyhádban egy egész szépségszalon rejtőzik? Bátran bízd rá magad ezekre a természetes alapanyagokra, hiszen a leghíresebb márkák kozmetikumai is legtöbbször ezeket tartalmazzák. Mutatjuk is a 10 leghatékonyabbat!

Eper

Ez a csodálatos piros gyümölcs nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is – úgy is, ha elfogyasztod, és úgy is, ha magadra kened. A friss eper létfontosságú tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, antioxidáns-tartalma alapján pedig a zöldségek és gyümölcsök között a top 10-ben van. Szalicilsavban is bővelkedik, ami a ma ismert leghatásosabb ellenszer pattanások és mitesszerek ellen. Az eperpakolás az öregségi foltok és a szeplők halványítására is alkalmas. Az eper leveléből főzött, majd lehűtött tea pedig kiváló a leégett bőr megnyugtatására.

Forrás: Thinkstock

Napraforgóolaj

A napraforgó magjából sajtolt olaj tele van E-vitaminnal, ami megnyugtatja és táplálja a bőrödet. A korpás fejbőrnek és a töredezett hajvégeknek is jó barátja ez az olaj, bemasszírozva és pakolás formájában is érdemes kipróbálni.

Méz

A méz szinte minden problémát megold, igazi csodaszer: hidratáló, fertőtlenítő és bőrkondicionáló hatásáról is ismert. A fertőtlenítő és baktériumölő tulajdonságát egyébként a hidrogén-peroxid adja. Ennek a vegyületnek köszönhető, hogy a méz az erősen pattanásos bőrre is gyógyír.

Kávé

Az antioxidánsoknak hála a kávé kiváló ellenszere a bőr öregedésének. Az apró kávészemcsék a bőr megújítására, radírozására is szuperül használhatók, ráadásul manapság minden narancsbőr elleni kence tartalmaz koffeint, így a popsidon és a combodon is megéri kipróbálni a kávés masszázst.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Le a pattanásokkal! Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője ITT mutatta meg, hogyan készül a szuper, kávés arcpakolás.

Tea

Ha a tea és a szépségápolás kapcsolatáról van szó, elsősorban a zöld és a fehér teára kell gondolni, ezek ugyanis nagyszerű gyulladáscsökkentők és öregedésgátlók. A tealevelek koffeint, béta-karotint, C-vitamint és antioxidánsokat tartalmaznak, ezáltal fokozzák a vérkeringést, és javítják a bőr szerkezetét. A lehűtött zöld teával a hajadat is érdemes leöblíteni, gyönyörű fényes hatást érhetsz el vele.

Narancs

A narancs héjából nyert olaj méregtelenít, és összehúzza a tág pórusokat, így remekül alkalmazható a zsíros bőr elleni küzdelemben. Egy stresszes nap után is jól jöhet egy narancspakolás, ugyanis ennek a citrusfélének az összetevői kedvezően hatnak a vérkeringésre, és üdévé teszik az arcodat.

Forrás: Thinkstock

Zab

A zabpehely ideális alternatívája a hagyományos arcradírnak. Segít eltávolítani a méreganyagokat és az elhalt hámsejteket, egyenletesen sima és tiszta arcbőrt eredményez, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is van. Csak annyit kell tenned, hogy vízben megfőzöd a zabpelyhet, majd amikor kihűlt, töröld át vele az arcodat!

Life.hu tipp

A nap első étkezésének – amellett, hogy fel kell töltenie energiával – tartalmaznia kell vitaminokat, rostokat és ásványi anyagokat is. A zabkása erre tökéletesen alkalmas, ITT meg is mutattuk, miért érdemes beiktatnod az étrendedbe!

Rozmaring

Forrázd le a növényt, és készíts belőle teát! Ha kihűlt, öblítsd le vele a hajadat. Nemcsak helyre teszi a roncsolódott hajkoronát, de még csillogást is ad a fáradt és fakó tincseknek!

Fahéj

Még egy szuper fűszer a narancsbőr ellen: amikor a fahéj a bőröddel érintkezik, melegséget fogsz érezni. Ez azért van, mert a fahéj vérbőséget okoz, ami azt jelenti, hogy a narancsbőrt okozó sejtek gyorsabban tudnak lebomlani és távozni a szervezetedből.

Forrás: Thinkstock

Ecet

Ki hinné, hogy az ecet önmagában is egy szuper kozmetikum? Megnyugtatja a kipirosodott és gyulladásos bőrt, eltünteti a pattanásokat, sőt, a hajat is fényessé és lágyabbá varázsolja. Zsíros hajra és korpásodás esetén különösen ajánlott, és nem kell aggódnod: a hajad nem fogja átvenni az ecet erőteljes illatát. Ha be tudsz szerezni almaecetet, akkor azzal szépülj!

Life.hu tipp

Az almaecet csupán egy gyöngyszem a sok egészséges dolog közül, nem is csoda, hogy mostanában ennyire felkapott lett. Egyre több kutatás számol be a jótékony hatásairól, aminek az eredménye meglepi az embereket. A hozzáértők is csak javasolni tudják – próbáld ki a legszuperebb recepteket!
Olcsó szépségtrükkök a hollywoodi profiktólhttp://www.life.hu/trend/20150410-szepsegtrukkok-blake-lively-lupita-nyongo-kate-moss.htmlBár a hollywoodi hírességeknek nem kell sokat spórolni, hogy megvehessék a legdrágább luxuskozmetikumokat, sok terméket mégis olcsó, a legtöbb háztartásban megtalálható termékekkel helyettesítik. Sosem találnád ki, Blake Lively mire használja a majonézt. Trend--5 szépségtrükk, amit elleshetsz Marilyn Monroe-tól http://www.life.hu/trend/20150407-5-szepsegtrukk-amit-marilyn-monroe-tol-tanultunk.htmlŐ aztán stílusikon volt a javából – Marilyn Monroe több mint fél évszázaddal a halála után is méltán híres a szépségéről. Van mit tanulni tőle minden nőnek – lássuk, melyek voltak a díva titkos szépségtrükkjei!TrendNorthfotoLegyél szexi és nőies: villámgyors szépségtrükkök a francia nőktőlhttp://www.life.hu/trend/20140912-villamgyors-szepsegtrukkok-a-francia-noktol-amitol-noies-es-szexi-leszel.htmlNem kell órákat a tükör előtt töltened ahhoz, hogy friss, üde, sikkes és szexi megjelenésed legyen. Ha a francia nőktől veszel példát, akkor a magabiztosság, a természetesség és a szép mosoly mindennek az alapja. Azért ők sem vetik meg a kisebb trükköket - a Life.hu ezekből mutat hármat.TrendAFPHarcolsz a pattanások ellen? Íme 12 szuper tipphttp://www.life.hu/trend/20140318-tippek-a-pattanasos-bor-ellen.htmlA pattanásos bőr nemcsak a tinik életét keseríti meg, de rengeteg felnőtt mindennapjait is pokollá teszi. Sajnos többnyire nem használnak azok a csodaszerek, amik elvileg azonnal eltüntetik a kellemetlen bőrhibákat. A pattanásos bőr kezelését már korábban meg kell kezdeni - megmutatjuk, hogyan! Trend--Játék a tincsekkel, fazonokkal - álomszép frizurák tavaszrahttp://www.life.hu/trend/20150422-frizuratrendek-2015-tavaszara-ilyet-valassz-mit-mond-a-fodrasz.htmlA naptárban piros betűs ünnep, amikor fodrászhoz megyünk, hiszen utána többnyire olyan érzésünk van, mintha újjászületnénk. A tavasz pedig a megújulás ideje, így ha vágysz egy fazonra, egy szokatlan stílusra, itt az ideje belevágni! Mutatjuk is a legtrendibb frizurákat 2015 tavaszi-nyári hónapjaira, egyenesen a kifutóról, extra tippeket pedig Huszka Petra, a Jónő-team fodrásza ad a Life.hu olvasóinak. Trend--Őrülten jó frizurák 2015 tavaszára - tanulj a sztároktól!http://www.life.hu/trend/20150202-frizurak-2015-tavaszara-amik-nagyon-trendik-tanulj-a-sztaroktol.htmlAkárhogy is számoljuk, egy hónap, és tavasz van, ilyenkor pedig jólesik a megújulás. Egy szuper frizura mindig remek ötlet - ha van kedved kicsit változtatni a külsődön, akkor érdemes már konkrét ötletekkel odaállni a fodrászod elé. A világsztárokat a legmenőbb hajmágusok veszik kezelésbe hétről hétre, így ahhoz kétség sem férhet, hogy ők a legtrendibb frizurákat viselik. Tanulj tőlük!TrendAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.