Ezért imádják a magyar sztárok a zabot

zab2016 zab Kulcsár Edina Gökler Krisztina reggeli egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csoda, hogy az egészségtudatos magyar sztároknak is a zab az egyik kedvenc reggelije, hiszen gyorsan elkészíthető, sokféle ízzel variálható, ráadásul hosszan tartó lendületet ad.

Kulcsár Edina számára a szépség az egészséges életmódnál kezdődik. A TV2 műsorvezetője igyekszik tudatosan élni, így nem véletlen, hogy kedvenc egészséges ételei között a zab is fontos helyet foglal el.

Forrás: Thinkstock, Facebook/Kulcsár Edina

„Mivel mindig is törekedtem az egészséges táplálkozásra, így egyértelműen szerepel az én étrendemben is a zab. Általában reggelire szoktam fogyasztani. Sokan nem szeretik, pedig számtalan elkészítési módja létezik, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő változatot” – mesélte nekünk Edina, aki hetente 2-3 alkalommal készít reggelire zabot. A szépségkirálynő nem elsősorban az íze miatt szereti, hanem jótékony hatása miatt fogyasztja. Általában joghurtba teszi, de tojással együtt is szívesen készíti. Legjobban pedig azt szereti benne, hogy kellemesen telít, így sokáig nem lesz tőle éhes.

3 világsztár, aki rajong a zabért - így fogyasztják ők!

Azt hihetnénk, hogy a világsztárok mindig flancolnak az ételekkel, pedig erről szó sincs: az egészségtudatos celebek is jól tudják, mennyire egészséges a zab, ezért ők is nap mint nap fogyasztják. Most megmutatjuk, hogyan készíti kedvenc zabos finomságát Kate Hudson, Cameron Diaz és Gwyneth Paltrow! Olvasd el a Life.hu cikkét!

A világhírű magyar életmódblogger, Gökler Krisztina is imádja a zabot, még süteményekhez is szívesen felhasználja. A Zabkásakirálynő még kedvenc ízesítését is elárulta nekünk.

Forrás: Facebook/Oatmeal_queen_ -Zabkásakirálynő

„A zab nagyon gyakori vendég a konyhámban, legalább 2 naponta biztosan eszem, ha nem reggeliként, akkor edzés előtti vagy utáni étkezésként. Azért szeretem, mert nagyon gyorsan elkészül belőle a zabkása, rengeteg módon variálható, szinte minden gyümölcshöz és olajos maghoz jól passzol, és mivel lassú felszívódású szénhidrát, már kisebb mennyiségtől is sokáig jóllakom, és az edzéshez is megvan tőle az energiám. Az aktuális kedvencem a kókuszos változat kókuszliszttel összekeverve” – mondta Kriszti.

Ihász Katalin dietetikus véleménye

A zabpehely vízben nem oldódó rostforrás. Mindazzal a számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amivel a rostok. A vizet magához vonja, megduzzad, kitölti a beleket, hosszú ideig teltségérzetet biztosít. Energiaszegény étrendben is kiválóan alkalmazható. Csökkenti a koleszterinszintet, érvédő hatású, és egyenletesebb vércukor-emelkedést biztosít. Egy pohár joghurtba 2 teáskanál zabpehely ideális tízórai, és ezzel már tettünk az egészségünk megőrzéséért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.