3 világsztár, aki rajong a zabért - így fogyasztják ők!

zab2016 Kate Hudson zab Cameron Diaz zabkása
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt hihetnénk, hogy a világsztárok mindig flancolnak az ételekkel, pedig erről szó sincs: az egészségtudatos celebek is jól tudják, mennyire egészséges a zab, ezért ők is nap mint nap fogyasztják. Most megmutatjuk, hogyan készíti kedvenc zabos finomságát Kate Hudson, Cameron Diaz és Gwyneth Paltrow!

Kate Hudson a bogyós gyümölcsökre esküszik

Forrás: AFP, Thinkstock

A színésznő eszméletlen alakra tett szert az utóbbi években, ennek oka pedig a tudatos táplálkozás és a sok mozgás. Előnyben részesíti a lúgosító ételeket, gluténmentesen étkezik cukor és fehérlisztes ételek, és persze hús nélkül.

Reggelire szinte mindig ugyanazt készít, és nemcsak magának, de gyermekeinek is: zabkását. Vízzel vagy növényi tejjel főzi meg a zabot, ízesítésnek pedig piros gyümölcsöket használ: kedvencei a málnás, az áfonyás és a szedres zabkása. Így nemcsak jó pár órára feltölti a szervezetét energiával, de ezek a gyümölcsök vitaminokban, antioxidánsokban is nagyon gazdagok!

Tudtad?

Anne Hathaway Oscart kapott a Nyomorultak-beli filmszerepéért, a forgatás előtt pedig kőkeményen készült is a szerepre: jó pár kilótól meg kellett szabadulnia. A zab azonban mindennap helyet kapott az étrendjében, ő azonban ízesítés nélkül, magában fogyasztotta a zabpelyhet a fogyás érdekében. De így készül fontos produkcióira Román Sándor, az Experidance megálmodója, táncos és koreográfus is.

Cameron Diaz kedvence a laktató, sós zabkása

Forrás: AFP, Thinkstock

Bár furcsán hangzik, de a zabkását sósan is el lehet ám készíteni; így csinálja többek között Cameron Diaz is. A színésznő korábban Oprah műsorában mesélt kedvenc reggelijéről, amit a következőképp te is elkészíthetsz:

Hozzávalók

  • fél bögre apró szemű zabpehely
  • 1,5 bögre víz
  • 1,5 bögre alaplé
  • 1 póréhagyma vékonyra felszeletelve
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 nagy marék spenótlevél

Így készítsd el!

Forrald fel a vizet és az alaplevet egy lábosban, öntsd bele a zabpelyhet, és 20-25 percig főzd alacsony lángon. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, add hozzá a póréhagymát, hagyd, hogy kicsit karamellizálódjon. 2 percre dobd hozzá a spenótlevelet, vagy azt a zöld levelet, amit használsz. Tedd ki egy tálba a zabkását, mehet rá a zöld levél. Cameron egy jellegzetes japán szósszal, ponzuszósszal locsolja meg a zabkását; ha ilyet nem tudsz szerezni, használj klasszikus szójaszószt. A színésznő ezt még megspékeli egy 2 tojás fehérjéből készült rántottával is: a végeredmény laktató, tápanyagdús, és garantáltan órákig nem éhezel meg utána!

Gwyneth Paltrow a zabos sütikre esküszik

Forrás: AFP, Thinkstock

A köztudottan egészségmániás színésznő évek óta mániákusan figyel az étkezésére, melynek egyik szerves részét a zab képezi. Ő maga is rendszeresen fogyaszt reggelire zabkását, ám kedvencei a zabos sütemények - persze csakis egészséges formában. A vegán mazsolás zabkeksz furcsán hangzik, mégis érdemes kipróbálni, mert roppant ízletes!

Hozzávalók:

  • fél bögre mazsola
  • 3/4 bögre pirított dió
  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • fél bögre tönkölybúzaliszt
  • 3/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • egy csipet tengeri só
  • 1/3 bögre növényi olaj
  • 2/3 bögre méz
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 érett banán, villával feltörve

Így készítsd el!

Melegítsd fel a sütőt 180 fokra, tegyél egy tepsibe sütőpapírt. Egy kis tálba tedd a mazsolát, önts rájuk vizet, hogy kissé megszívják magukat. Egy másik tálban keverd össze a diót és a zabpelyhet, add hozzá a többi száraz hozzávalót is. A nedves hozzávalókat is keverd ki egy tálban a banánnal együtt, és keverd össze a szárazakkal. Szűrd le a mazsolát, és azt is add a tésztához. Jól gyúrd össze a tésztát, formálj belőle dió nagyságú golyókat, és kissé kilapítva helyezd őket a sütőpapírra. 13-15 percig süsd, amíg aranybarnák nem lesznek.

Támogatott tartalom

Miért jó a zabkása?

A zabpehely rostban nagyon gazdag, serkenti az anyagcserét, feltölt energiával, és a hatása jó ideig kitart. Ha nem rajongsz a zabkásáért, akkor is fogyaszthatod sütemények alapanyagaként, ha pedig szívesen kipróbálnál még több zabkásareceptet, próbáld ki a Life.hu szerkesztőinek kedvenc receptjeit!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.