10 egyszerű és gyors mód, hogy elégess 100 kalóriát

Forrás: Giphy -
mozgás sport edzés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy 100 kalóriát akár játszva is leadhatsz? Kezdőknek és azoknak, akik nehezen veszik rá magukat a mozgásra, különösen ajánljuk ezeket a mozgásformákat. 100 kalóriához ugyanis nem feltétlenül kell azonnal bérletet venni, vagy durván leizzadni, így elsőre könnyebben beilleszthető a napi rutinba, mint az edzőtermi edzés. Hajrá!

1. Lépcsőzz

A lépcsők mindenhol körülvesznek minket, csak éppen hajlamosak vagyunk valamilyen úton módon kikerülni őket. Pedig kár lenne kihagyni ezt az egyszerű és szuper testmozgást, ami mindent átmozgat, különösen a kritikus comb és popsi részeket. Mindössze 10 perc lépcsőzéssel ráadásul 100 kalóriát égethetsz el.

Forrás: Giphy

Felejtsd el a liftet! Válaszd a lépcsőzést egy hónapig

Csatlakozz novemberi kihívásunkhoz: felejtsd el a liftet, helyette keresd mindehol a lépcsőket. Egy hónap alatt hatalmas változást érhetsz el mindössze ennyi mozgással is.

2. Nyújts és relaxálj

Ez sem tartozik az izzasztó sport kategóriába, mégis rengeteget jelenthet a testednek. Ha túlságosan kimerült vagy az erőteljes mozgáshoz, mindenképpen a nyújtást válaszd, ami kellően felfrissít, jót tesz az ízületeknek, és a stressz ellen is hatásos. Félórányi nyújtással elérheted a 100 kalóriát.

3. Pingpongozz

Az ember azt gondolná, hogy egy asztalnál állva nem is lehet kalóriát égetni, pedig ez hatalmas tévedés. A pingpong is lehet nagyon pörgős, 20 perc alatt 100 kalóriáig juthatsz, miközben a szem- és kézkoordinációt is javíthatod. Ha jól, vagyis eléggé dinamikusan játsszátok, a pingpong tökéletes aerobedzés lesz.

Forrás: Giphy

4. Állj fel

Az az igazság, hogy ültő helyünkben is égetjük a kalóriákat. Képzeld el, hogy mennyivel jobb lesz a helyzet, ha néha fel is állsz közben. A munkahelyen, ahol napi 8-10 órát töltünk, érdemes néha felállni, sétálni egyet. Korábban rengeteg tippet adtunk ahhoz, hogyan legyetek aktívak az írósztal mellett is.

5. Ugrókötelezz

Az ugrókötelezés valójában egy elég kemény kardió, így mindössze hét perc alatt el is érheted azt a bizonyos 100 kalóriát. Azon kívül, hogy az egész testedet átmozgatja, még a koordinációt is javítja. az ugrókötelet tartsd jól látható helyen, így biztosan nem feledkezel meg róla, hogy napi tíz perc mozgás simán belefér egy napba.

6. Táncolj

Az ugrókötelezéshez hasonlóan a táncolással valójában sokkal több kalóriát lehet elégetni, persze ez csak akkor működik igazán jól, ha közben nem dobsz be cukorbomba koktélokat. Mindenesetre elég jól hangzik, hogy egy hétvégi bulizás alkalmával is felpörgethetjük a fogyást.

Forrás: Giphy

7. Takaríts

Ha utálsz nekiállni a házimunkának, gondolj arra, hogy valójában ez is sport, vagyis nagyon jót teszel vele magadnak, és nem csak azért, mert tiszta lesz a lakás. Fél óra takarítással simán elégethetsz 100 kalóriát: pakolj, porszívózz, moss fel, törölj port!

8. Kertészkedj

Nemcsak a házimunkából, a kerti munkákból is érdemes kivenni a részedet. Ásással, gereblyézéssel, ültetéssel, metszéssel 25 perc alatt elérheted a 100 kalóriát, ami csak hab a tortán, hiszen a friss levegő felbecsülhetetlen, közben pedig a kert is csodás lesz.

9. Kirándulj

Nem kell feltétlenül futni menni, kényelmesebb tempóval is hamar elérhetjük, hogy beinduljanak a fogyáshoz szükséges folyamatok. Hétvégi programot is csinálhattok belőle, csak egy szép túraútvonal kell hozzá, semmi más, és minden 15 percben elégethettek 100 kalóriát.

Forrás: Giphy

10. Sportold magad munkába

Akár a görkori, akár a roller, a bicikli, vagy a lábbusz a kedvenced, használd munkába menetelkor. Amellett, hogy fel is frissülsz, mire beérsz a munkahelyedre, már reggel elégetheted az első százast.

5 sport, ami a legtöbb kalóriát égeti

A kalóriaégetés a célod? Válassz olyan sportokat, amelyek a leghatékonyabbak ebben. De mennyi kalóriát égetnek pontosan a különböző edzésformák? A cikkünkből kiderül!
5+1 ok, amiért a gyömbér lesz a legjobb barátod télenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161116-a-gyomber-a-tel-legjobb-fuszere.htmlNemcsak karakteres ízvilága miatt szeretjük a gyömbért, hanem azért is, mert a szervezetünkre elképesztően jó hatással van. És mikor máskor lenne szükség egy kis immuntunningra, mint télen és emésztést elősegítő praktikára, mint az ünnepek alatt? Ez Zsír!OrigoValójában a tél a legjobb időszak a futásra! Eláruljuk, miért!http://www.life.hu/ez-zsir/20161115-ezert-a-tel-a-legjobb-idoszak-a-futasra.htmlGondoltad volna, hogy a hidegebb időben sokkal inkább javasolt a futás, mint a nagy melegben? A hideg hatására ugyanis a futó pulzusa lassul, így aztán könnyebb futni, hiszen kevesebb energiát használ fel szervezetünk. Ez Zsír!Thinkstock15 évesen 78 kiló volt, majd életmódot váltott Szikszai Eszter – Egészséges és csodaszép lett!http://www.life.hu/ez-zsir/20161114-szikszai-eszter-sikertortenete-eletmodvaltasrol-egeszseges-eletrol-sportrol.html„Mértékletesség, önfegyelem, rendszeresség” – mondja fogyása titkáról Szikszai Eszter, aki saját bevallása szerint mindig is duci lány volt. Tizennégy évesen drasztikus diétával fogyott 10 kilót, majd felszedett 20-at. A középiskolai évek alatt minden akaraterejével belevágott az életmódváltásba, aminek köszönhetően sikeresen lefogyott, és közben rengeteget izmosodott. Ma már saját maga is tudatos életről, egészségről, testmozgásról blogol. Ez Zsír!--A legjobb diétás édesség: répatortahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161111-a-legjobb-dietas-edesseg-repatorta.htmlKözeledik a jól megérdemelt hétvégi csalónapod, de még nem tudod, hogy mivel lepd meg magad? Mi egy szuper répatortát ajánlunk, ami annyira nem is csalás a diétában. Mutatjuk is a receptet! Ez Zsír!--Arnold Schwarzenegger személyesen gratulált Kiss Virág fitneszmodellnek – Interjú!http://www.life.hu/ez-zsir/20161107-interju-kiss-virag-fitneszmodellel-versenyzesrol-eletmodrol.htmlA csodálatos fitneszmodell, Kiss Virág csak idén ősszel hét bajnoki címmel lett gazdagabb, köztük az Arnold Classic Europe-ot is megnyerte a saját kategóriájában. Arnold Schwarzenegger személyesen gratulált neki. Saját bevallása szerint a legjobb visszacsatolás számára mégis az, hogy sokan példaképnek tartják. Virág valóban igazi példakép, olvassátok el a vele készített interjúnkat! Ez Zsír!--Így segít a kávé a fogyásbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161027-igy-segithet-a-kave-a-fogyasban.htmlA kávét nemcsak azért szeretjük, mert gőzölgésével, illatával és ízével megörvendezteti a hideg és sötét őszi reggeleket, hanem azért is, mert egészséges mennyiséget fogyasztva még az alakunk megőrzését, vagy éppen a diétánkat is segítheti. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.