5 egyszerű lépés egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb napért

Forrás: Giphy -
boldogság Nap kiegyensúlyozottság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindennap újra és újra le kell győznöd önmagad. Mindennap újra és újra igent kell mondanod az egészséges életmódra, a helyes táplálkozásra, a mosolygásra, a boldogságra, hiszen minden életmódváltás ott kezdődik, hogy megnyersz egy napot, aztán egy újabbat, és így tovább. Íme, 6 egyszerű lépés a könnyű elindulásért! 

Reggelizz

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a reggeli a legfontosabb étkés. A pihentető alvás után fel kell tölteni a szervezetünket, hogy a délelőtt megfelelő energiaszinttel teljen. A reggelitől viszont javul a memóriánk, koncentrációs képességünk, étvágyunkat pedig sokkal jobban szabályozzuk, ami segít megelőzni az elhízást. Az ideális reggeli teljes kiőrlésű gabonát, fehérjét, folyadékot, zöldséget vagy gyümölcsöt tartalmaz. Ezzel biztosíthatjuk a folyamatos energiaellátást, és nem esik le a vércukorszintünk gyorsan a reggeli után.

Na hagyd ki a reggelit, és jól indul a nap Forrás: Thinkstock

5 ok, amiért a zabpehely a legjobb reggeli

Unod a szendvicseket, nincs időd reggel rántottával bíbelődni, a gyümölcstől meg csak éhesebb leszel? Kár tovább keresgélned, a zabpehely az egyik legjobb reggeli, amit csak választhatsz. Íme, 5 ok, amiért érdemes beiktatnod az étrendedbe, akár mindennap! Próbáld ki a mindenmentes, a karácsonyi ízvilágú és a sós változatot is!

Tervezz

Pontosan tudjuk, hogy az egészséges életmód 70%-ban az étkezésről, 30%-ban a sportolásról szól, így nem lehet hangsúlyozni, hogy a megfelelő táplálkozásnak mekkora szerepe van. Éppen ezért érdemes minden hétvégén átgondolni, hogy melyik nap mit fogunk enni, és egy nagybevásárlás alkalmával be is szerezni az alapanyagokat. Már este legyen előkészítve a másnapi ebéd, így biztosan nem lépünk rossz útra a büfében. Amit mindenképpen érdemes szem előtt tartani, az a megfelelő rost- és fehérjebevitel. Azon túl, hogy az egészségünk érdekében nagy szükség van ezekre, a teltségérzetért is felelnek. Így ha megfelelő mennyiséget viszel be, nem ugrasz a hűtőnek egy óra múlva. A kiegyensúlyozott táplálkozás 7 szabályáról korábban itt írtunk!

Érdemes minden hétvégén átgondolni, hogy melyik nap mit fogunk enni Forrás: Thinkstock

Igyál

A sejtek megfelelő működéséhez vízre van szükség, így egy kiegyensúlyozott napnak alapfeltétele a megfelelő hidratáltság. Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza. Ha mindennap elég vizet innánk, a méreganyagok hamar kiürülnének a szervezetünkből, sokkal fittebbek, energikusabbak lennénk. Az egészséges életmód első lépcsője, hogy odafigyelünk arra, mennyi vizet fogyasztunk. Korábban tippeket is adtunk ahhoz, hogy a napi 2 liter játszva meglegyen.

Egy kiegyensúlyozott napnak alapfeltétele az elegendő vízmennyiség bevitele Forrás: Giphy

Sétálj

Az újabb kutatások szerint azok a legegészségesebb nemzetek, ahol sokat járnak gyalog az emberek. A legideálisabb esetben 10 ezer lépést kellene megtennünk egy nap. Ha felvennétek egy lépésszámlálót, lehet, hogy meglepődnétek, milyen sokkal elmaradunk ettől egy átlagos hétköznapon. Pedig már egy-két praktikával is nagyot nőhet ez a szám. Parkolj például a munkahelyedtől távolabb, vagy válaszd a lépcsőt a lift helyett. De még a munkahelyeden is érdemes egyszer-egyszer felállni és menni egy kört. A mozgástól sokkal energikusabb, koncentráltabb, így boldogabb leszel.

Egy kis séta a friss levegőn, és garantáltan összeszedettebb leszel Forrás: Thinkstock

10 egyszerű és gyors mód, hogy elégess 100 kalóriát

Tudtad, hogy 100 kalóriát akár játszva is leadhatsz? Kezdőknek és azoknak, akik nehezen veszik rá magukat a mozgásra, különösen ajánljuk ezeket a mozgásformákat. 100 kalóriához ugyanis nem feltétlenül kell azonnal bérletet venni vagy durván leizzadni, így elsőre könnyebben beilleszthető a napi rutinba, mint az edzőtermi edzés. Hajrá!

Mosolyogj

Jól tudjuk, hogy minden változás belülről indul. Ha egy boldog, örömteli, mosolygós napra vágysz, akkor reggel máris kezdd így a napot. És ha reggel még erőltetned is kell, hamarosan tiszta szívből fog jönni belőled.

Örülj, egy csodálatos új nap veszi kezdetét Forrás: Giphy

Így változtatja meg a körülötted lévőket, ha mosolyogsz

Te is észrevetted már magadon, hogy akár egyetlen mosoly is képes lehet arra, hogy jobb irányba tereld a beszélgetést, szebbnek és szimpatikusabbnak láttasd magad, avagy más színben szemléld a világot? Most eláruljuk, hogyan használhatod ki az erejét, és változtathatod meg egyetlen mosollyal az életedet.
10 egyszerű és gyors mód, hogy elégess 100 kalóriáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20161118-10-egyszeru-es-gyors-mod-hogy-elegess-100-kaloriat.htmlTudtad, hogy 100 kalóriát akár játszva is leadhatsz? Kezdőknek és azoknak, akik nehezen veszik rá magukat a mozgásra, különösen ajánljuk ezeket a mozgásformákat. 100 kalóriához ugyanis nem feltétlenül kell azonnal bérletet venni, vagy durván leizzadni, így elsőre könnyebben beilleszthető a napi rutinba, mint az edzőtermi edzés. Hajrá! Ez Zsír!OrigoA mindenmentestől a karácsonyi ízvilágig – Variációk zabkásárahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161117-a-mindenmentestol-a-karacsonyi-izvilagig-zabkasavariaciok-a-mindennapokra.htmlCsodálkozva nézel a zabmániás barátnődre, aki mindennap zabkását reggelizik? Nem érted, hogy lehet minden reggel ugyanazt enni? A titok abban rejlik, hogy ezerféle variációban készíthető el, így tényleg mindennap élvezheted a jótékony hatásait! Ez Zsír!Thinkstock5+1 ok, amiért a gyömbér lesz a legjobb barátod télenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161116-a-gyomber-a-tel-legjobb-fuszere.htmlNemcsak karakteres ízvilága miatt szeretjük a gyömbért, hanem azért is, mert a szervezetünkre elképesztően jó hatással van. És mikor máskor lenne szükség egy kis immuntunningra, mint télen és emésztést elősegítő praktikára, mint az ünnepek alatt? Ez Zsír!OrigoValójában a tél a legjobb időszak a futásra! Eláruljuk, miért!http://www.life.hu/ez-zsir/20161115-ezert-a-tel-a-legjobb-idoszak-a-futasra.htmlGondoltad volna, hogy a hidegebb időben sokkal inkább javasolt a futás, mint a nagy melegben? A hideg hatására ugyanis a futó pulzusa lassul, így aztán könnyebb futni, hiszen kevesebb energiát használ fel szervezetünk. Ez Zsír!ThinkstockA legjobb diétás édesség: répatortahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161111-a-legjobb-dietas-edesseg-repatorta.htmlKözeledik a jól megérdemelt hétvégi csalónapod, de még nem tudod, hogy mivel lepd meg magad? Mi egy szuper répatortát ajánlunk, ami annyira nem is csalás a diétában. Mutatjuk is a receptet! Ez Zsír!--Kódolva van a génjeinkben, hogy a testmozgást vagy a fotelben tespedést választjuk?http://www.life.hu/ez-zsir/20161111-kodolva-van-a-genjeinkben-a-mozgas-szeretete.htmlA génjeink a felelősek azért, hogy a szabadidőt az edzőteremben vagy a fotelben hátradőlve szeretjük-e tölteni – állítja egy friss tanulmány. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.