Gusztustalannak tartják követői Gordon Ramsay "tökéletes" lágytojásának bizarr trükkjét: mutatjuk

Forrás: Getty Images -
trükk séf tojás módszer Gordon Ramsay
A tojás kiváló reggeli étel, hiszen nemcsak ízletes, de egészséges és laktató is. Ám a tökéletes főtt vagy lágytojás elkészítése nem mindig egyszerű. Gordon Ramsay megmutatta trükkjét, hogyan lehet hibátlanul leszedni a héjat a tojásról, ám egyes rajongói szerint módszere meglehetősen gusztustalan. 

Azt szeretnéd, ha a reggeli lágytojás sárgája szép és puha, ráadásul enyhén folyós is lenne, ám ez legtöbbször nem igazán sikerül? Nem vagy ezzel egyedül. Ebben segít Gordon Ramsey az egyik TikTok-videójában, melyben nemcsak a sárga szépségére, de a héj tökéletes leszedésére is mutat trükköt. Ám ez utóbbi nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

Gordon Ramsay Forrás: Getty Images

A videóban Gordon elmondja, hogy a kanállal forrásban lévő vízbe tett tojásoknak 6 percig kell főniük, majd a kivétel után hideg vízbe kell tenni azokat. A hideg vízből kivéve a séf megroppantja a tojás tetejét, majd visszateszi a vízbe, hogy aztán ismét kivéve belefújjon a tojás megtört végébe. Ehhez a tojást a szájához veszi és egy hatalmasat fúj bele, majd megpucolja és leöblíti a hideg vízben.

A fújás verte ki sokaknál a biztosítékot - nem igazán tartották gusztusosnak a módszer,t és ennek hangot is adtak.

"Nem akarom, hogy ráfújjanak a tojásaimra!" - írta egyikük, míg a másik azon akadt ki, hogy mi van, ha az éttermekben is így készítik a tojást. Jó néhányan adtak hangot elégedetlenségüknek, ám a többség azért megértette, hogy a saját reggelije elkészítéséről van szó, így az, hogy Ramsay ráfúj a rámenébe rakott tojásokra, mindjárt nem is olyan bizarr jelenség.

"Srácok, úgy csináltok, mintha tojást fújna az éttermeiben... nem ez az egyetlen módja a tojás kinyitásának. Otthon van" - írta egy kommentelő, aki azt is megjegyezte, milyen jól néz ki a világhírű séf reggelije.

@gordonramsayofficial#Ramen needs a perfect yolky #egg to go with it….here’s my tips to make the perfect soft boiled egg from #Ramsayin10 ! #tiktokcooks#learnontiktok♬ original sound - Gordon Ramsay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.