Sarka Kata és Vajna Timi is tudja, mi kell a tökéletes testhez - Magyar celebek BodyArt óráján jártunk

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
Vajna Timi Sarka Kata Kulcsár Edina body art jóga Aleska Diamond Tolvai Reni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sarka Kata dekoltázsa és Kulcsár Edina ászanája vitte a prímet a budai szalon BodyArt bemutató óráján, ahol volt pucsítás és izzadás, és persze gyönyörű magyar celebek. 

Mi az a BodyArt?

A BodyArt a jóga és a pilates elemei mellett teljes testgyakorlatokból épül fel. Fontos benne a ki- és belégzés ritmusa, a nyújtás, az erőfejlesztés. Ezt a mozgásformát próbálták ki ismert magyar szépségek, mi pedig megnézhettük, hogyan izzad együtt Sarka Kata, Kulcsár Edina és Vajna Tímea, akiket sportolási szokásaikról is faggattunk.

Kulcsár Edina a súlyokra esküszik

A szépségkirálynő heti 5 alkalommal edz másfél órát: 1 óra súlyzós edzés az edzőjével és fél óra kardió. Heti három alkalommal az alsótestét mozgatja át, heti kétszer pedig a felsőtestét. Hasgyakorlatokat pedig minden nap végzek - ez alól nincs kibúvó. „Próbáltam már a Magyarország szépe verseny felkészülése alatt a BodyArtot. Szeretek mindenféle sportot, mozgásformát kipróbálni. Abban viszont biztos vagyok, hogy maradok a hagyományos súlyzós edzés mellett, mert ha keményen edzem, azonnal látom magamon a változás. Nyolc hónapja van állandó edzőm, Berkes Laci, aki remekül érti a dolgát. Az időmbe egyelőre nem is fér bele más edzés" – mondta Edina, aki korábban már beszélgetett a Life.hu sztárszerzőjével, Szily Nórával is - az interjút ITT olvashatod.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Life.hu tipp

A jóga csodákat tesz a testeddel. Itt mutattunk már gyakorlatot fejfájásra, a nőiesség kiteljesítésére és menstruációs fájdalmakra. Próbáld ki őket!

Vajna Timi vádlijáért ölni tudnánk

Timi nem elégedett izmos vádlijával, pedig sokan, köztük mi is sok mindent megadnánk ilyen lábakért. Vajnáné a jóga szerelmese, a BodyArtot most próbálta először. ,,Tetszett, de számomra hiányzott belőle a relaxáció, ami a jógában megvan. Nálam a mozgás teljesen rapszodikus: van, amikor rám jön és belevetem magam, van, amikor teljesen elhanyagolom. A jógafajták közül a hot jógát kedvelem, amikor meleg szobában hajtjuk végre az ászanákat és jól leizzadok, megtisztulok. Az izmos lábamat apukámtól örököltem, bármilyen edzéstől pillanatok alatt látványosan fejlődnek az izmaim. Kiskoromban balettoztam, táncoltam, biztos ennek is köszönhetem az izmos vádlim" - magyarázta Timi.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Sarka Kata 50 napja szigorú diétát tart

A kétgyermekes anyuka irigylésre méltó formában van, de ezért rengeteget tesz is: sokat sportol és figyel az életmódjára. „Nem próbáltam még ezelőtt sem a jógát, sem a BodyArtot, de nagyon örültem a lehetőségnek, mert hónapok óta szemezgetek velük. A súlyzós és kardiós edzéseim biztos, hogy kiegészíteném ezekkel a mozgásformákkal, mert elősegítik a nyújtást és az ellazulást.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Kata tippje

Amikor nagyon kívánja a csokit, egy pohár zabpelyhet vízben megfőz, és cukrozatlan, diabetikus kakaóporral szórja meg, esetleg gyümölcsöket kever bele. A végeredmény isteni és egészséges! Ha még több zabkásareceptre vagy kíváncsi, kattints IDE!

Most leginkább az étkezésem az, amin drasztikusan változtattam. Teljesen kizárom a cukrot, lisztet, szénhidrátot, csak gyümölcs és rizs formájában eszem ezeket. Ezt 50 napja csinálom, és eddig egész jól bírom. Sokkal jobban érzem magam a bőrömben, több az energiám. Hozzászokott a szervezetem és egyre kevésbé jelent gondot betartani a diétámat" - vallja Kata, aki korábban már mesélt nekünk arról, mi a tökéletes hasának titka.

/1502/A_sze201521215242

Próbáld ki!

Ha szeretnéd kipróbálni a BodyArtot, akkor a Life.hu videójára kattintva megteheted!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.