Kéne egy jó kis diéta nyárra - tanulj a világsztároktól!

Fotó: Terry Richardson/ GQ Magazine -
diéta Beyonce Jessica Alba fogyókúra alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zavarnak a rajtad lévő pluszkilók, és bár tudod, hogy az életmódváltás lenne az igazi megoldás, most azonban még sincs kedved drasztikusan változtatni az életviteleden? Jessica Alba és Beyoncé jobb formában vannak, mint valaha - ők most ezekre a módszerekre kattantak rá.

Jessica Alba titka: csípős ételek, zöldségek dögivel

34 is elmúlt, 2 gyermek édesanyja, mégis jobb formába van, mint a legtöbb tinilány. Hogy mi a titka? Jessica Alba rajong a fűszerekért, különösen a nagyon csípős szószokért; nemrég az angol Elle magazinnak el is árulta, lányai is az ő ízlését örökölték, és otthon legalább 6-7 csípős öntet mindig van a hűtőjében.

Fotó: Terry Richardson/ GQ Magazine

A színésznő akkor sem csábul el, ha édességekről van szó, sós ételeket viszont az átlagosnál többet kell fogyasztania, a szervezete ugyanis túlságosan hamar feldolgozza őket, ezt pedig az orvosai is megállapították. ,,Alacsony a vérnyomásom, a vércukorszintem. Például ha hot jógázom, akkor is sós vizet kell innom - többnyire ezt úgy oldom meg, hogy teszek egy kis himalájasót a vizembe" - meséli a színésznő.

Jessica a gyermekeit is az egészséges életmódra neveli, és ez szerencsére jól is működik - lányainak sosem kell könyörögnie, ha azt akarja, hogy salátát egyenek. A színésznőnek van is egy remek trükkje, amit még egy séf barátjától tanult. ,,A kelkáposzta egy nagyon jó kis zöldség, de ezerszer finomabb, ha kicsit bedörzsöljük az öntettel. A nyers kelkáposzta íze ugyanis nem túl kellemes, de ha szinte belemasszírozzuk mondjuk a fűszeres olajat, isteni lesz a végeredmény." Ha pedig szóba kerül a nassolás, Jessica az egészséges rágcsálnivalókra esküszik: ilyen a brokkoli, a répa, a paradicsom, a karfiol, az uborka - mindez humuszba mártogatva.

Beyoncé: ilyen a vegán diéta világsztár módra

Hollywoodban jó néhány híresség erre esküszik: Alicia Silverstone, Ellen DeGeneres, Olivia Wilde, Joaquin Phoenix és Tobey Maguire is a vegán diéta lelkes hívei közé tartozik. Beyoncé azonban mindig nagyon látványosan átalakul, ha végigcsinál egy 22 napos kúrát. A művésznő már tavaly is így fogyott le látványosan, akkor meg is kérdeztük szakértőnket, mit gondol erről a rövid életmódváltásról. A csinos anyuka idén is végigcsinált egy kúrát, a hírek szerint ezért nézett ki ennyire jól a MET-gálán.

Forrás: beyonce.com

A kisgyermekes anyuka világéletében a jojóeffektus áldozata volt, ám most úgy érzi, amióta rátalált erre a módszerre, megváltozott a helyzet. Olyannyira, hogy legutóbb a férje, Jay Z születésnapján is vegán menü volt, ami meglepő módon a vendégek nagy részének is bejött. Beyoncé nem győzi hangoztatni, hogy a diéta után sokkal energikusabb lett, jobban aludt, fogyott, javult az emésztése, és hihetetlenül jó lett a közérzete.

A diéta 5 fő pillére a következő:

- növényi alapú élelmiszerek

- napi minimum 3 fő étkezés

- a napi táplálékbevitel 80 százaléka legyen szénhidrát, 10 százaléka zsír és 10 százalék fehérje

- napi 30 perc edzés

- sok-sok szénsavmentes ásványvíz

Mit csinálnak a többiek 2015-ben?

Jennifer Lopez a kardiózás szerelmese, mellette sovány húst eszik, köretnek pedig többnyire répát és brokkolit választ.

Kate Hudson napi 1800 kalóriát fogyaszt, és rengeteget edz: jógázik, fut, és hetente háromszor két órát edzőjével, Nicole Stuarttal tornázik, méghozzá egy speciális core-tréninget végeznek.

Az eszméletlenül nőies Sofia Vergara rengeteg zöldséget és egészséges turmixot fogyaszt, mindennap jár tánc- vagy pilatesórára.

Kaley Cuoco kiiktatta az életéből az alkoholt, ebben látja a fő változást. Emellett jógázik, lovagol és spinningedzésekre jár.

Lupita Nyong nagyon figyel arra, hogy sok vizet igyon. Emellett gyakran fogyaszt lazacot, csirkét rizzsel, jógázik, és súlyzós edzésekre jár.

Scarlett Johansson mindennap fut, és rengeteg salátát eszik - szerinte ez a két dolog az, ami miatt a szülés után 2 hónappal csúcsformába került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.