Már napi egy pohár alkohol is árthat az egészségednek

ital daganatos megbetegedés alkoholfogyasztás pohár károsító alkohol rák (betegség) egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mértéktartás ide vagy oda, már napi egy pohár bor vagy egy korsó sör is károsan hathat a szervezetedre, és növeli a rák kialakulásának kockázatát.

Te is egy pohár finom borral, vagy a kedvenc söröddel zárod a napot? Nincs olyan este, hogy ne kortyolgatnál valamennyit a kedvenc italodból? Egy friss tanulmány szerint már akár ekkora mennyiségű alkohol is árthatsz a szervezetednek.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Robynmac

Dr. Sally Norton, a VavistaLife oldal orvosszakértője szerint a rendszeres alkoholfogyasztás nagyjából 60 ráktípus kialakulásának kockázatában is szerepet játszik. Norton úgy véli, egy pohár ital után 3 vagy több alkoholmentes napot kell tartani, így elejét vehetjük az alkoholfogyasztással kapcsolatos különböző megbetegedések kialakulásának kockázatainak is: a szív- és érrendszeri problémáktól kezdve az elhízáson át a májbetegségekig.

Az alkohol ökölcsapás az immunrendszerre

Kutatás sem kell hozzá, a tapasztalatok is azt mutatják, a jelentős mennyiségű alkohol képes megzavarni még egy egyébként erős és egészséges ember immunrendszerét is. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.