Házi kollagéncsontleves: a titkos csodafegyver, amely felveszi a harcot a ráncokkal

Shutterstock - Madeleine Steinbach
egészség recept kollagén
Ha csak egyetlen dolgot főzöl meg ezen a héten, az a mai receptünk legyen! A kollagénleves ugyanis nem csupán egy könnyű finomság, hanem egy szépségelixír, ami egyszerre simítja a ráncokat és erősíti a csontokat!

A házi kollagénleves az egyetlen cheat code, amire szükséged lehet a diétában: finom, laktató és szinte bárki el tudja készíteni. De a legjobb tulajdonsága mégis az, hogy olyan erővel veszi fel a harcot a ráncokkal, hogy a retinolos éjszakai krémed sírva könyörög a receptért! 

Fiatal nő kollagénlevest főz a konyhában
A kollagénleves elkészítése egyszerű, a hatása pedig fantasztikus. 
Forrás: Shutterstock

Miért érdemes kollagénlevest enned? 

  • Alacsony a kalóriatartalma, így jótékony hatással van az alakodra. 
  • A kollagéntartalma miatt jót tesz a bőrödnek, a hajadnak és a körmeidnek is. 
  • A kollagén a mozgásszervrendszert is támogatja, így a rendszeresen sportolóknak kifejezetten ajánlott.

Házi kollagénleves: a tél első számú szuperfoodja 

Így, hogy visszavonhatatlanul megérkezett a fogcsikorgató hideg, semmi másra nem vágyunk, mint bekuckózni a meleg lakásban egy jó film és egy ínycsiklandó leves társaságában. Hiszen ez a könnyű, szívet melengető fogás mindenre gyógyír: náthára, szerelmi bánatra és levertségre egyaránt. Legyen szó egy krémes paradicsomlevesről, vagy egy diétás céklás verzióról, a leves mindenek felett áll a téli hónapokban. 

Bár eddig is biztosak voltunk abban, hogy egy tál elfogyasztása után máris szebb lesz a világ, abban legvadabb álmainkban sem mertünk reménykedni, hogy mi magunk is szebbek leszünk tőle

Pedig így van: feltéve, ha egy finom és egészséges csontlevesről van szó, ami telis-tele van kollagénnel! 

Mire jó a kollagén? 

A kollagén a testünkben természetes módon is megtalálható fehérje, ami a bőr rugalmasságáért, teltségéért, illetve a csontok és ízületek egészségéért felel. A megfelelő mértékű fogyasztása szép körmöket, dús hajat és fiatalos arcbőrt eredményez. 

Mivel a kollagén mennyisége a szervezetünkben az évek során folyamatosan csökken, így érdemes külsőleg pótolnunk: vitaminokkal, porokkal, vagy állati eredetű fehérjékkel. 

Ennek az egyik legjobb módja a csontleves fogyasztása, amit számtalan variációban, könnyedén elkészíthetsz, és amiben fokozottan érvényesülnek a kollagén hatásai. 

Házi kollagénleves-recept

Hozzávalók:

  • 1 kg marha vagy csirke csont (lehetőleg porcokkal, ízületekkel)
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 tk egész bors
  • 2 ek almaecet (segíti a kollagén kioldódását)
  • 3-4 liter víz

Elkészítés:

1. Áztasd a csontokat 1 liter hideg vízben 30 percig az almaecettel. Tedd a csontokat egy nagy lábasba öntsd fel vízzel, majd kezdd el főzni, közben folyamatosan habozd le a tetejét. Ha felforrt, add hozzá a zöldségeket és a fűszereket, majd lassú tűzön főzd legalább 5 órán keresztül, de minél tovább főzöd, annál jobban kifejti majd a hatását. 

2. Szűrd le és máris fogyaszthatod!

Ha még szívesen töltenél egy kis időt a konyhában, az alábbi cikkeket is olvasd el: 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.