Fegyelmiket indít az ELTE a nemi erőszak ügyében

Forrás: MTI/Jászai Csaba -
Fonyódliget fegyelmi eljárás nemi erőszak ELTE gólyatábor kirúgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ELTE rektora kari szinten fegyelmi eljárásokat indít az intézmény gólyatáboraiban történtek miatt. Több esetben a legsúlyosabb büntetés, azaz a hallgatói jogviszony megszűnése sem kizárt - derült ki az egyetem szerdai sajtótájékoztatóján.

Rónay Zoltán, az ELTE főtitkára a fonyódligeti és a jogász gólyatáborban történtekre kiterjedő tényfeltáró vizsgálat eredményeit ismertetve elmondta: súlyosan hibázott a tanító- és óvóképző kar hallgatói önkormányzatának vezetője, aki, bár volt tudomása a bűncselekmény elkövetésével vádolt személy előéletéről, mégis engedélyezte jelenlétét a fonyódligeti gólyatáborban. Ellene fegyelmi eljárás indul a legsúlyosabb büntetés terhe mellett. A két gólyatáborban közreműködő hallgatók közül összesen nyolc ellen indul fegyelmi, öt esetben lehet a következmény a hallgatói jogviszony megszűnése – írja az MTI.

Forrás: MTI/Jászai Csaba

Fábri György, az ELTE kommunikációs igazgatója a rektori intézkedésekről azt mondta: a jövőben csak úgy rendezhető gólyatábor, ha annak programját a legrészletesebb leírás mellett engedélyezi a rektori vezetés. A közreműködő felsőéveseknek a legszigorúbb szakmai és morális elvárásoknak kell megfelelniük, részvételüket személy szerint az adott kar vezetőinek kell jóváhagyniuk. Kérdésre elmondta: a fonyódligeti esetben érintett lány beiratkozott az intézménybe, az ELTE hallgatója.

Ahogy a Life.hu is megírta, augusztus 30-án szexuálisan bántalmaztak egy fiatal lányt az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában. Az elkövető, K. Sándor Szilárdaz ELTE Bölcsészettudományi Karának hallgatója volt, aki korábban két alkalommal, hasonló bűncselekmények miatt állt már a bíróság előtt.

Megvan, ki követte el a nemi erőszakot a fonyódligeti gólyatáborbanhttp://www.life.hu/news/20140902-megvan-ki-kovette-el-a-nemi-eroszakot-a-fonyodligeti-golyataborban.htmlA Blikk értesülései szerint korábban két eljárás is indult az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy lányt az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában. News--Megszólalt az ELTE a gólyatáborban történt nemi erőszakkal kapcsolatbanhttp://www.life.hu/news/20140901-az-elte-megszolalt-a-fonyodligeti-golyataborban-tortent-nemi-eroszakkal-kapcsolatban.htmlA Kaposvári Járásbíróság elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén megerőszakolt egy lányt Fonyódligeten, egy gólyatáborban. A tábort szervező ELTE hétfőn közleményben azt hangsúlyozta, hogy a szervezett programoktól függetlenül történt a nemi erőszak. News--Valószínűleg lefotózta szörnyű tettét a gólyatábori erőszakoskodóhttp://www.life.hu/news/20140905-a-fonyodligeti-golyataboraban-nemi-eroszakot-elkoveto-ferfi-lefotozhatta-tettet.htmlAz ELTE fonyódligeti gólyatáborában történt nemi erőszakról legalább száz fénykép került a rendőrséghez. A képeket az aktus közben maga a gyanúsított készítette.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.