Lefagyasztott embrió felügyeleti joga miatt perelte be exét az amerikai színész

celebper sztárok tárgyalás magazin per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig hatalmas médiafigyelem övezi, ha egy sztár bíróságra megy, de akkor robban igazán nagyot a bulvárbomba, ha egykori házastársak csapnak össze a tárgyalóteremben. Legyen szó bármilyen ügyről, ha már bírónak kell döntést hoznia, szinte garantált, hogy a felek kapcsolata menthetetlenül megromlik.

Depp kontra Heard

Az utóbbi évek legnagyobb celebpere minden kétséget kizáróan Johnny Depp és Amber Heard ügye volt. A hosszú heteken át tartó, már-már ízléstelen párharcot ország-világ figyelemmel kísérte, és a tárgyalássorozatról mémek és vicces videók százai készültek. Depp azért fordult bírósághoz, mert exfelesége, Amber brutális vádakkal illette őt. Tagadta, hogy szexuálisan zaklatta vagy bántalmazta volna egykori kedvesét, akinek szavai viszont aláásták a becsületét.

A bíróság végül Johnny Deppnek adott igazat és milliós kártérítés kifizetésére kötelezte Amber Heardöt, de A Karib-tenger kalózai-filmek sztárja is büntetést kapott. Mindketten fellebbeztek az ítélet ellen, így a per bár lezárult, egy darabig még viaskodnak egymással az ügyvédeik.

Depp kontra Heard Forrás: AFP/Valerie Macon

Kesha kontra Lukasz Gottwald

Kesha volt a legutóbbi évtized egyik feltörekvő csillaga, aki bemutatkozó albumával üstökösként ragyogott a popzene egén. Slágereit emberek milliói dúdolták, és a rádiók ma is játsszák első dalait. A karrierje nem sokkal az indulása után mégis derékba tört, méghozzá állítása szerint azért, mert producere szexuálisan zaklatta, félelemben és terrorban tartotta, valamint kihasználta. Kesha több pert is indított, a fő célja pedig az volt, hogy a bíróság érvénytelenítse a Gottwalddal és lemezkiadójával kötött szerződést. Erre azonban mindmáig nem került sor.

A producer, aki többek között rágalmazásért beperelte Keshát, tagadta a zaklatás vádjait. Az ügy megtörte Kesha karrierjének lendületét, éveken át nem jelenhetett meg új dala, majd, amikor sikerült elérnie, hogy kiadják friss lemezét, szinte a semmibe vesztek az új slágerei. Kesha édesanyja révén magyar felmenőkkel is büszkélkedhet, és még ma is küzd azért, hogy szabad lehessen.

Kesha kontra Lukasz Gottwald Forrás: 1.gettyimages, 2. wikipedia

Spears kontra Spears

A szabadság kivívása nem lehetetlen, ezt mutatja a botrányhős énekesnő, Britney Spears példája is. A pop hercegnőjeként emlegetett egykori tinisztár évekkel ezelőtt, még 2008-ban, a válása után kapott idegösszeomlást, amelyet pszichiátriai kezelések sora követett. A család bíróság elé vitte az ügyet, ahol úgy látták jónak, ha Britney ideiglenesen édesapja gyámsága alá kerül, mondván: az énekesnő túlságosan befolyásolható, mentális állapota miatt képtelen megfelelő döntéseket hozni.

Az ideiglenes gyámság 15 évig tartott, és ugyan Britney Spears többször is fellebbezett, a bíróság mindig úgy találta, hogy indokolt a gondnokág fenntartása. Az évek során egész mozgalom szerveződött és világszerte rajongók ezrei szerették volna, hogy kedvencük végre ismét szabad legyen. A 2021-ben beadott újabb kereset már cél ért, és a Los Angeles-i bíróság megszüntette a gyámságot. Az énekesnő azóta elképesztően aktív a közösségi médiában, férjhez ment Sam Asgharihoz, sajnálatos módon napok alatt elveszítette kisbabáját, de nemrég Elton Johnnal közösen új dallal jelentkezett.

Spears kontra Spears Forrás: Origo

Sofía Vergara kontra Nick Loeb

A Modern család kolumbiai színésznője hét évvel ezelőtt kötötte össze az életét a Magic Mike-ból is ismert Joe Manganiellóval. Mielőtt megismerte volna jelenlegi férjét és másodjára is megházasodott volna, Sofía Vergara négy éven át egy párt alkotott Nick Loeb amerikai üzletemberrel és színésszel. A kapcsolatuk azonban a szakításukat követő botrány miatt vált emlékezetessé. Nick ugyanis beperelte Sofíát, mivel így akarta megszerezni a felügyeleti jogot a közösen lefagyasztott, megtermékenyített embrióik felett.

A pár a petesejteket még kapcsolatuk idején fagyasztatta le, és szerződésbe foglalták, hogy csakis közös beleegyezést követően lehet ezeket felhasználni. Sofía azonban hallani sem akart arról, hogy szakításuk után akár csak egy béranya is kihordja a saját gyermekeit. Nick viszont mindenképpen családot akart alapítani. Az első pert elbukta, ezután egy másik államban is bíróság elé citálta volna exét, azonban a helyi bíró szintén elutasította a keresetet, mondván az embriók egy másik államban "jöttek létre", így neki nincs ráhatása az ügyre.

Sofía Vergara kontra Nick Loeb Forrás: Jason Merritt / Getty Images North America / AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.