Fesztiválkufircok évszaka: így szexelték végig a nyarat a magyarok

Forrás: Thinkstock -
szex felszabadulás kutatás fesztivál vágy nyár 2014 nyaralás fesztiválszezon orgazmus felmérés gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fesztiválozni a szabadság érzése miatt jó. A sátorállítás közbeni nevetésekért, a leérkezés utáni első sör ízéért, a kedvenc együttesünk fellépésének elképesztő közelségéért, a barátokkal töltött pillanatokért, az artikulálatlanul üvöltésekért és a hideg vizes zuhanyzásokért. Nem csoda hát, hogy ebben a hihetetlen szabadságban és felszabadultságban az érzelmeink is velünk szárnyalnak, mulatnak és borulnak meg, ha éppen arról van szó.

A Life.hu a kezdetektől végigkövette az idei fesztiválszezont. Megtanultunk fesztiválsminket készíteni, trendi frizurát varázsolni, és megmutattuk, milyen ruhában érdemes nekivágni a kavalkádnak. Beszámoltunk a világsztárok kedvenc nyári bulijáról, és felderítettük, miben mulattak a kedvenceink. Kint voltunk többek között a Szigeten, és lenéztünk a Strandfesztre is. Szeptember első napján pedig a szexuális szokások kapcsán tekintünk vissza erre a nagyszerű időszakra.

Több száz és ezer kedves ember, aki mind ugyanazért jött, amiért te. Rajongók, akik egyazon bandáért utaztak át országokat, és szigetlakók, akiknek a tiédhez hasonlóan többször is teljesen szétázott a sátruk, köszönhetően ennek a kellően kaotikus időjárású nyárnak. A legszélsőségesebb, de egyben legboldogabb helyzetek közepette nem meglepő, hogy az ember lánya sorstársakra, megértő szomszédokra, hozzá hasonlóan elvetemült rajongókra és barátokra tesz szert, vagy ne adj isten, egyenesen fesztiválszexre adja a fejét. Hogy az élet sodor-e idegen kempingbe, vagy a boroskóla, esetleg a gintonik, az már persze más kérdés...

"Ilyenkor még azok is felbátorodnak, akik a hétköznapi életben inkább zárkózottabbak, és csak nehezen lépnek kapcsolatba idegen emberekkel" - derül ki a Durex nagy nyári, kérdőíves szexfelméréséből, melyet augusztus 5. és 23. között 909 ember töltött ki. A magyar válaszadóknak például 51%-a vallotta be, hogy a fesztiválokon sokkal felszabadultabb és könnyebben ismerkedik, mint odahaza.

Összegabalyodási statisztika számokban

A válaszadók 66%-a már jött össze valakivel fesztiválon, de csupán 5% az, aki ezt rendszeresen meg is ismétli. Azzal kapcsolatban, hogy a kiszemelt általában ismerős, vagy teljesen új partner, 54%-ban változó tendenciát jelöltek meg a résztvevők. A további 46% pedig egyenlően oszlik el azok között, akik többnyire ismerőssel, vagy éppen újonnan megismert fesztiválozókkal gabalyodtak össze.

A kitöltők 49%-a nem tartja igazán fontosnak, hogy milyen nemzetiségű a kiszemelt, számukra inkább az számít, hogy stimmeljen a kémia. A megkérdezettek 5%-a leginkább a külföldi látogatók iránt érdeklődik, míg a fennmaradó rész a hazait részesíti előnyben.

Magyar lányok külföldi pasival

Itt ajánlanánk minden külföldi férfiakkal való ismerkedésre nyitott olvasónk figyelmébe a Life.hu négyrészes, Magyar lányok külföldi pasival című cikksorozatát, melyben olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy mitől is működnek a vegyes kapcsolatok, igaz-e a meglátás, miszerint minden nő kurva, bepillanthattunk egy arab-magyar házasság hidzsábja mögé, valamint arra is fény derült, hogyan vadásznak ránk hazánkban a külföldi pasik.

A kérdőívszerkesztők természetesen fontosnak tartották megvizsgálni a fesztiválflörtök tartósságát is. Az eredmények alátámasztották, amit korábban is sejthettünk, miszerint ezek a sátorbéli légyottok aligha tartanak tovább annál a pillanatnál, amikor hazaérve levágod a csuklódról a rábarnult karszalagot. A kitöltők nagyjából háromnegyede egyetértett abban, hogy ezek általában rövid életű kapcsolatok, és mindössze 12%-uk esetében fordult komolyra a viszony.

Forrás: Thinkstock

Ezen belül is a férfiak voltak szkeptikusabbak. 48% alapból úgy áll hozzá, hogy a fesztiválokon szövődő románcok rövid életűek, míg a nőknek csupán a 26%-a vélekedik ugyanígy. Hát persze, mert mi mindig kapaszkodunk abba a fránya reménybe. 12%-ot a közös buli hozott közelebb egy korábbi ismerőshöz, baráthoz, esetükben persze a tartós párkapcsolatok kialakulásának esélye is nagyobb.

Meddig vagy hajlandó elmenni?

A felmérésből kiderült, hogy azzal kapcsolatban, ki meddig megy el egy fesztiválflört során, teljesen megoszlanak a vélemények.
17% pusztán beszélgetésre kapható.
31%-nak a csók a határ.
14% a pettingig merészkedik.
38%-nak viszont a szex is belefér.

Van kivel, de nincs hol? Ugyan!

Felmerült az a kérdés is, hogy ha szexre kerül a sor, akkor bevállalják-e a "szerelmesek", hogy a fesztivál helyszínén bújjanak össze. A válaszokból kitűnik, hogy igen, hiszen a kitöltők közel felének, egészen pontosan 48%-nak volt már szexuális kapcsolata valamely fesztiválon.
28%-nak még nem adódott rá alkalma, de elmondása szerint bármikor nyitott lenne egy ilyen kalandra.
24% viszont elképzelhetetlennek tartja, hogy lefeküdjön bárkivel ilyen helyen.

Az óvszergyártó kíváncsi volt arra is, hogy a fesztiválozás hevében mennyire viselkednek felelősségteljesen a fiatalok. A többség (96%) úgy tartja, hogy a védekezés a fesztiválok alatt is ugyanolyan fontos, mint bármikor máskor. 3% ugyanakkor nem veszi olyan komolyan, és az adott helyzettől teszi függővé, használ-e gumit. Vagyis ha van nála óvszer, felhúzza, ha nincs, akkor sincs para. Még szomorúbb a helyzet a maradék 1% esetében, akik elhanyagolható tényezőként kezelik a védekezést a fesztiválok idején is. Éppen ezért a Durex Élménydoktorai 14.000 óvszermintát osztottak szét idén nyáron a fesztiválozók között, hogy mindenki kellőképpen fel legyen készülve a legváratlanabb szexhelyzetekre is.

Forrás: Thinkstock

Korábbi cikkünkben megtalálható dr. Erős Erika szexuálpszichiáter videója a fesztiválszex veszélyeiről. A szakértő felhívja a nyaralók figyelmét a biztonságra, és arra ösztönöz, hogy mindenki jól gondolja át, mit tesz és hogyan viselkedik a nyári fesztiválszezonban.

Oszd meg velünk élményeidet!

Mi a véleményed a fesztiválszexről? Volt már esetleg részed benne? Milyen élményként maradt meg benned? Történetedet az info@life.hu címre várjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.