Ha a Tinder segítségével dönthetünk a randomszexről az alapján, ki van a közelünkben, hány éves és milyen képeket töltött fel, akkor miért furcsa, ha ágyba bújunk azzal az emberrel, akinek egyébként a kanapéján alszunk? A Life.hu utánajárt annak, miként lett az immáron tízéves múltra visszatekintő couchsurfingből mára cocksurfing.

Mi az a couchsurfing?

A CouchSurfing.com egy olyan, regisztrációhoz kötött szolgáltatás, amelynek segítségével a tagok ingyenszállást kaphatnak egymás lakásában, illetve társakat és tippeket találhatnak a világ minden táján egyéb közösségi tevékenységekhez - írta 2012-es cikkében az Origo Indulási oldal, amikor is interjút készítettek az ingyenes szállásmegosztást nyújtó CouchSurfing marketingigazgatójával, Annie Fishmannal. Ez a leírás nagyjából ma is éppúgy helytálló, főként ha belevesszük az egyéb közösségi tevékenységek halmazába az ingyenszexet is.

Forrás: Thinkstock
Ingyen van, és még izgalmas is:
Ha utazunk, a legtöbben szeretjük a kiszámíthatóságot. Előre megtervezünk mindent, lefoglaljuk a repülőjegyet, a hotelszobát. Mégis sokszor éppen a spontán élmények és a váratlan találkozások teszik feledhetetlenné az utat. Ezért nagyszerű találmány a couchsurfing, amelynek segítségével a világ másik felén is otthon érezhetjük magunkat. Ha kíváncsi vagy egy vérbeli utazó élményeire és beszámolójára, kattints ide!

Hogy jön a képbe a szex?

Sokan még mindig úgy vannak vele, hogy az utazás mint olyan egy elérhetetlen luxus, amit egy, a fizetéséből élő magyar csak ritkán engedhet meg magának (amikor is Balatonlelléig, vagy ha nagyon perverz, akkor az Adriáig mehet). Pedig jó ideje a fapados légitársaságok mellett a CS a másik nagy kedvenc, amellyel le lehet faragni a költségekből. Ha pedig már úton vagyunk, kellően nyitottan tekintünk magunkra, a kanapéturizmusra és a világra, könnyen egy sötét bőrű, humoros, jóképű és fitt latin-amerikai srác szófájára sodorhat a jósors. Na, így keveredik bele a dologba a szex. (Ajánlott irodalom a témában: Szexvadászat nyaraláskor: Amikor a pancsoló kislányok rosszalkodnak.)

Persze csak akkor végezhetjük a 32 éves Riccardo G. ágyában, ha magunk is csinos, külföldi és természetesen női utazók vagyunk - legalábbis a Business Insider korábbi írása szerint, amely akkor ennek a nagyszerű, nyitott, vicces, okos és vélhetően kitalált fiúnak a történetén keresztül mutatta be, hogyan lehet különösebb erőfeszítés nélkül végigszexelni a világot.

Ha egy pillanatra Riccardo fejével gondolkodunk, valóban ez a legegyszerűbb módja annak, hogy egy jól szituált pasi egzotikus nőket fektessen le egzotikus országokban.

Forrás: Thinkstock

Egy francia lánnyal New Yorkban

Természetesen a vélt vagy valós Couchsurfing Casanova a lapnak elmesélte élete első kanapés hódítását is. Riccardo elmondása szerint az eset Miamiban esett meg, amikor is az egyik barátja lakásában két francia lányt hosztoltak. Ő egy felfújható matracon aludt egyikükkel, míg a haverja az ágyát osztotta meg a másik csajszival. Mivel a lánynak épp megvolt, nem történt köztük semmi, hónapokkal később azonban felhívta, és megkérdezte tőle, nem töltene-e el némi időt a New York-i pecójában. A leányzó pedig igent mondott. Utána soha többé nem beszéltek, pusztán a Facebookon maradtak ismerősök.

Ezen felbuzdulva hősünk rákattant a CS-re, de kizárólag női utazókat fogad, és csakis olyanokat, akik fiatalabbak nála. A külsőségeken felül is tudatosan válogat; nem hosztol unalmas embereket, mondván, ha már három napot együtt tölt velük, akkor ne legyenek üresek, és lehessen velük beszélgetni is. Amikor pedig jó hangulatban, pár sör és több óra kellemes társalgás után együtt indulnak vissza a kérójába a vendégével, egyszerűen csak felteszi nekik a kérdést, hogy nincs-e kedvük az ágyában aludni. És persze a többségnek van.

"Jobb, ha egy Manuelo vagy egy Björn sündörög"
Sztereotípiák, általánosítások, hiedelmek, félelmek, tapasztalatok és élmények. Akinek volt kapcsolata külföldivel, azért, akinek nem volt, azért lázad a vegyes kapcsolatok ellen. Vagy épp ellenkezőleg, védi az álláspontját, miszerint igenis működhet a dolog. Irigyek és gyávák? Csalódottak vagy tapasztaltak a magyarok ebben a témában? Korábbi cikkünkből kiderül.

Ami Írországban történt, az ott is marad

Hogy láthassuk, nem csak a pasiknak kiváló vadászmező a couchsurfing, a lap egy Jessie S. nevű felhasználó sztoriját is bemutatta. A fiatal lány épp egy ír srácnál héderezett, és érezte, hogy mindkettőjük részéről igen erős köztük a vonzalom. Amikor pedig a fiú lehozta az emeletről a neki szánt takarót és párnát, egész egyszerűen csak megkérdezte tőle, nem aludhatna-e inkább az ágyában. Vagyis ő tette meg az első lépést. A lány azt is elmesélte, hogyan csókolta meg a fiút, és hogy egész éjjel szeretkeztek, ami után végül tényleg nála aludt. Majd hozzáteszi, hogy mindez azért volt vicces, mert reggel a srác lakótársa nyitott rájuk, és csodálkozott, hogy a lány, aki tegnap este még a kanapén aludt, miért fekszik meztelenül a haverja mellett.

Forrás: Thinkstock

A kérdést, hogy az utóbbi időben szextárskeresővé avanzsált volna ez a 2004 óta töretlenül felfelé ívelő kezdeményezés, azt 2013 decemberében a Couchsurfing.blog.hu szerkesztője és szerzője válaszolta meg a legjobban: "Társkereső annak, aki arra használja. Sok férfi kizárólag női vendégeket fogad, és a requestjébe is burkolt utalásokat tesz a leendő CS experience romantikus voltát beígérve. Sőt Csonka Gábor mesélte, hogy egyszer találkozott egy lánnyal, aki Európát úgy utazta végig, hogy kizárólag helyes pasiknak írt requesteket, ez volt a célja: végigkúrni az öreg kontinenst. Egy belga, közel ötvenes férfi Brüsszelben két év alatt 421 vendéget fogadott (úristen, és még azt hittem, hogy az én 70-em sok), kizárólag férfiakat, a lapján kinn van, hogy ő mindig meztelenül van a lakásban, és a couch infóban azt írja, hogy a vendég aludhat vele a franciaágyában a hálószobában, vagy ha gondolja, alhat egyedül a vendégszobában. Nincs negatív preferenciája."

Én még továbbra is azt gondolom, hogy a CS arra való, amire használni akarjuk. Ha nyelvtanulásra, akkor arra, ha külföldiekkel való ismerkedésre, akkor meg arra.

Nem kell ezért kifutni a világból

Ha valaki elvből elítéli az alkalmi szexet, és nem nyitott az ilyesfajta kalandokra, úgysem lehet meggyőzni arról, hogy ez valójában jó is lehet. Aki viszont úgy áll hozzá, hogy kalandra vágyik, élményeket akar gyűjteni és emlékeket gyártani, akár ebből az aspektusból is szemlélheti a couchsurfinget.

Egy különleges és egzotikus hely, az utazás izgalma, egy érdekes idegen és egy sor túlfűtött szituáció (plusz esetleg az alkohol) ugyanis könnyen megdönthetik a sziklaszilárdnak hitt elveket. És még az is lehet, hogy nemcsak forró, nyári szex lesz belőle külföldön egy ismeretlennel, hanem valami annál sokkal komolyabb. Számtalan példát láttunk már erre is szerte a világban...

Magyar lányok külföldi pasival:
Mitől működnek a vegyes kapcsolatok? című cikkünkben három magyar lány izgalmas története segített eligazodni az eltérő kultúrák, szokások és nyelvi különbségek útvesztőjében. Ezután született meg a Magyar lányok külföldi pasival: "Minden nő kurva!" írás. Sorozatunk ezen fejezetében ismertettük a minden nő kurva elvet, megtudtuk, milyen az élet egy chilei férfi mellett, és betekintést nyerhettünk egy muszlim család mindennapjaiba is. Ezt követte a "Ha kell, felkötöm a hidzsábot", melyben olvasónk arab-magyar vegyes házasságáról mesélt, egy másik hozzászóló bevezetett minket a szerelem és a pénz mátrixába, megint más pedig a külföldi pasik melletti biztonság, vagy éppen az őrült bizonytalanság kérdésébe.