A nőknél a 23 óra 21 perc a legtökéletesebb időpont a szexre

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szex vágy bioritmus erotika időbeosztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki egyedülálló, nehezen érti meg, mégis miért nem szexel az, aki megtehetné. Adott egy társ, a pár jó esetben egy ideje együtt is él, este azonban fáradtak a szexhez, reggel pedig mindig sietni kell. Csak mert két ember szerelmes, a munka- és időbeosztást, valamint a bioritmust nem olyan egyszerű szinkronba hozni, így pedig valakinek engednie kell. Vagy jól időzítenie.

Mivel mostanra több, 2014-re vonatkozó felmérés is rendelkezésre áll, kimondhatjuk, hogy bizony egyre kevesebbet szexelünk. Egy tavalyi évről szóló brit tanulmányból például az derült ki, hogy egy átlagos párkapcsolatban a havi öt szeretkezés mára három alá csökkent.

Forrás: Thinkstock

Mondhatnánk, hogy Anglia messze van, de sajnos Magyarországon sem rózsásabb a helyzet. A Durex egyik korábbi vizsgálata például azt állította, a magyarok 78%-a átlagosan hetente egyszer szeretkezik párjával. Vagyis csoda, ha a havi négyet abszolválja a magyar lakosság...

Te hányszor szexelsz egy hónapban?

Az okokat persze nem fog sikerülni kérdőívekkel és kutatásokkal tökéletesen kiszűrni, egy jó tippjük azonban máris van az okosoknak. A probléma pedig a szexuális bioritmus eltérésében keresendő. Vagyis amikor hiába éltek együtt, alszotok egy ágyban, este az egyik fél, mondjuk a férfi, elfordul és elalszik. Reggel pedig jönne, és akarná, de neked még hajat kell mosnod, és egyébként is indulnotok kell...

Így persze nem véletlen, hogy sok pár számára nehézséget okoz az egészséges szexuális élet kialakítása és fenntartása. Egy átlagos nő ugyanis jó eséllyel este 11 és hajnali 2 között kívánja leginkább a szexet, míg a férfiak reggel 6 és 9 között vágynak a legjobban testiségre. Mint kiderült, a nők számára a tökéletes időpont a szexhez este 11.21 perckor van, míg a férfiak több mint 8 órával később, reggel 7.54-kor érzik magukat a leginkább tettre késznek – legalábbis ez derül ki abból a kutatásból, melyben egy szexjátékokat gyártó cég megbízásából több mint 2300 fő szexuális szokásait térképezték fel.

Forrás: Thinkstock

Leáldozott a kiskifli-nagykiflinek?

Nemcsak a szex, hanem az alvás kapcsán is felmerült már az eltérő bioritmus kérdése. Későn fekvőknek és korán kelőknek a külön hálószobát javasoltuk megoldásként, ami egyébként a horkolásra, izzadásra, takaróbirtoklása és egyéb alvásmizériákra is gyógyír lehet.

Megtudhatjuk azt is, hogy a nők 68, a férfiaknak pedig 63 százaléka járt már olyan partnerrel, akinek a szexuális étvágya időzítés tekintetében eltért az övétől.

A számok szerint a nők késő este vágynak a szexre, míg a férfiaknak csupán a 16 százaléka akar szexelni, mielőtt álomra hajtja a fejét. Ellenben a pasik reggel a legvirgoncabbak, de a nők csupán 11 százaléka kapható a hancúrra reggel 6 és 9 között.

Ne hagyd ki a reggeli szexet! Öt érv szól mellette:

A reggeli szex hatásosabb és élvezetesebb, mint egy ölelés, egy forró zuhany és egy isteni habos kávé együtt. Miért? A Life.hu korábban összegyűjtötte az öt legjobb érvet a reggeli szeretkezés mellett.
Forrás: Thinkstock

Korábbi cikkünkben, melyben szexgyilkos szokásokat szedtünk össze, felmerült már ez a drámai életritmusbeli különbség. Közös háló, közös ágy esetén is lehet egészen messze kerülni a másiktól. Elég hozzá az eltérő bioritmus. Amikor éjjel az egyik fél már ájult álomba zuhant, míg a másik éjfélig kukorékol, televíziót néz, olvas vagy – sajnos egyre gyakrabban előfordul – szexcsetel másokkal.

Reggel viszont fordított a helyzet. A korán fekvő már rég a reggeli kávét kortyolja, amikor párja még az igazak álmát alussza, és csak az utolsó másodpercben hajlandó kidugni a lábát a takaró alól. Ennek ellenére persze lehetne játszani az idővel: időzíteni a szexet olyan alkalmakra, amikor mindkét fél ébren van, és egyszerre kívánják a szexet. Ezek az alkalmak azonban az évek múlásával egyre ritkábbak – írtuk akkor.

Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie

Forrás: Thinkstock

Kezdjetek újra randizni! Elevenítsétek fel azokat az időket, amikor még nem éltetek együtt, és nem láttátok egymást nap mint nap! Amikor még óriási dolog volt, hogy találkoztok, különleges programokat terveztetek és szerveztetek, ahonnan alig vártátok, hogy haza, majd pedig egymásnak essetek. A hétköznapi taposómalom sajnos képes felőrölni a korábbi vágyakat és a szexmotivációt, és amikor (sok év után) együtt zuhantok ágyba egy nehéz nap után, a szexre is úgy tekintetek, mint valamire, ami már az értékes alvásidőből megy. Ha nem tesztek ellene, ez nem is fog változni, mert bár ritkán hiszünk a brit tudósoknak, eredményeikben néha azért tényleg lehet valami...

Forrás: Thinkstock

Feküdjetek előbb, keljetek korábban! Ha most igazuk van abban, hogy valóban vannak párok, ahol a nő inkább este, a férfi pedig reggel szeretkezne, akkor ezzel tökéletesen lehet tervezni. Menjetek egy korábbi mozira, hogy előbb hazaérjetek, vagy ne tévézzetek elalvásig, hanem igenis számoljatok a szex lehetőségével! Magától ugyanis nem fog bekopogni a vágy a nappaliba, hogy kicsavarja a kezetekből a távirányítót, levegye a ruhátokat, és azt mondja, hajrá. Ha az kell, menjetek aludni kilenckor, hogy az eredeti alvásciklust ne borítsa meg egy esti menet. Vagy pedig keljetek szándékosan korábban, hogy beleférjen egy zuhanyzós szex. Ha már ismeritek annyira egymást, hogy tudjátok, kinek mi a jó, és az mikor jó, akkor nem lehet olyan nehéz a kapcsolatotok érdekében ehhez igazodni.

Ha már felismertétek a problémát, nem ciki előre tervezni a szexet. Kapcsolatmentő lehet...

10 klasszik szextipp tavaszra

A tavasz beköszöntével a Life.hu pikáns és fűszeres, de leginkább okos szextanácsokkal szeretne kényeztetni benneteket, hogy idén a szex izgalmasabb és tartalmasabb legyen, mint valaha. Lássuk hát a legütősebb tippeket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.