Kiderült, ki helyettesítheti Katalin hercegnét, ha nagy a baj: ő veheti át a helyét

Katalin hercegné
Getty Images/TChris Jackson - Chris Jackson
wimbledon katalin hercegné helyettes
Megvan, ki helyettesítheti a hercegnét Wimbledonban, ha a várakozásokkal ellentétben nem tudna megjelenni. Katalin hercegné adná át a győztesnek járó trófeát.

Katalin hercegné rajong a teniszért, ezért sokan számítanak arra, ha eddig nem is tette tiszteletét Wimbledonban, végül mégis megjelenik majd a tornán. Ha azonban nem így lenne, arra is megvan a terv. Kiderült, ki veheti át a hercegné helyét.

Katalin hercegné
Folynak a találgatások: ő veheti át Katalin hercegné helyét
Forrás: Northfoto

Mi lesz, ha Katalin hercegné nem jelenik meg Wimbledonban?

Katalin hercegné márciusban jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála, és megelőző kemoterápiás kezelésen vesz részt. A háromgyerekes anya ezután eltűnt a nyilvánosság elől, nem vállalt szerepléseket, ám júniusban nagy meglepetést okozott. Megjelent a Trooping the Colour elnevezésű ünnepségen, aminek köszönhetően a rendezvényt soha nem látott érdeklődés övezte. Katalin hercegné váratlan szereplése kapcsán elmondta, hogy "vannak jó és rossz napjai", és hogy "a kezelése még néhány hónapig tart".

Ezek után sokan reménykedtek abban, hogy Wimbledonban is tiszteletét teszi a hercegné, hiszen óriási teniszrajongó. Hagyományosan ő adja át a győztes trófeáját, és az elmúlt években végigszurkolta a bajnokságot.

Természetesen a szervezők is szeretnék, ha Katalin tiszteletét tenné, ezért leszögezték, nagyon rugalmasak azzal kapcsolatban is, hogy ki fog részt venni a trófea átadásán, ha Katalin mégsem tudna.

"Reméljük, hogy a walesi hercegnő a klub fővédnökeként át tudja adni a trófeákat, de az ő egészsége és felépülése az elsődleges"

 - nyilatkozták. Egyelőre nincs hír arról, hogy a hamarosan véget érő versenyen ott lesz-e Katalin, vagy sem, de elindultak a találgatások arról, hogy ki lehetne a megfelelő helyettese, ha az egészségi állapota nem engedné, hogy folytassa ezt a hagyományt

Ő lehet Katalin helyettese

Gloucester hercegnéje méltó helyettese lenne a walesi hercegnőnek, mivel 25 éve a Lawn Tennis Association tiszteletbeli elnöke, és rendszeresen jár Wimbledonba, vagyis ő is nagy teniszrajongó. 

Brigitta gloucesteri hercegné
Brigitta gloucesteri hercegné
Forrás: Getty Images/Wales Daily Life

A dán származású Brigitta gloucesteri hercegné házasság útján került be a királyi családba: 1972. július 8-án ment hozzá II. Erzsébet királynő unokatestvéréhez, Richárd herceghez, Gloucester hercegéhez. Három gyerekük született, Alexander Windsor, Davina Lewis és Rose Gilman. A hercegné számára nem lenne ismeretlen az sem, hogy a királyi család egy másik tagjától vesz át tiszteletteljes feladatot: Diana hercegné halála után Brigitta lett a Királyi Zeneakadémia elnöke. Bár a hercegné sok rendezvényen jelenik meg, akkora figyelem nem irányul rá, azonban ez változhat, ha valóban ő lép Katalin helyébe.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.