Elszegényedve él Michael Jackson magyar pártfogoltja

Forrás: AFP/John Mabanglo -
betegség Michael Jackson magyar albérlet sztár énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világhírű énekes még 1994-ben látogatott Magyarországra a Bethesda Gyermekkórházba. Itt találkozott Farkas Bélával, akinek később az életét is megmentette. Ma már a fiú albérletben él családjával, ahonnan bármikor kitehetik őket.

Napokon belül utcán találhatja magát családjával Béla, akit még a popsztár vett a szárnyai alá évekkel ezelőtt. Jackson anno segítséget nyújtott az akkor négyéves májbetegséggel küzdő fiúnak, akiről az orvosok már rég lemondtak. Az énekes kifizette a harmincmilliós életmentő műtétjét, melyre a családnak nem lett volna pénze - írja a Bors.

Forrás: AFP/John Mabanglo

"Csak jó emlékeim vannak Ja­ckóról. Úgy bánt velem, mintha a fia lettem volna. Még évekkel később is törődött velem. Két évvel a műtétem után, amikor koncertezni jött Budapestre, külön szobát foglalt nekem a szállodájában, ülhettem a limuzinjában. A koncertet aztán a VIP-páholyból nézhettünk nevelőszüleimmel a Népstadionban. Bármit kértem, játékot, édességet, mind az ő számlájára kérhettem. Végig barátságos, közvetlen volt velünk - mesélte Béla. A sztár az alapítványán keresztül összesen ötvenmillió forintnyi dollárt költött a gyermek gyógyulására. Mára azonban a fiú igazán szerény körülmények között él, és anyagi gondokkal kell megküzdenie.

"Ha szerényen is, de el tudom tartani családomat. Vendéglátós, asztalos képzettségem van, most egy gyárban dolgozom, kamionokra pakolok. De az emberek segítségét kell kérnem, mielőtt késő lesz, és az utcára kerülünk. Ha október 15-éig nem szedünk össze háromszázezer forintot, kiraknak az albérletünkből. A lakást szocpol-támogatásból szeretnénk megvenni, de ha addig nem indítjuk el az ügyet, és nem adjuk oda ezt a részletet, kiadják másnak" - mondta a lapnak a fiatal fiú, akinek szerelme újra babát vár. Elmondása szerint szívesen fogadnak el ruhát, élelmiszert segítségképpen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.