380 millió forint egyetlen esküvői ruhára - minden idők 11 legdrágább darabja

Katalin hercegnő Nicole Richie esküvő 2015 Madonna Diana hercegnő Amal Alamuddin Jessica Biel Jennifer Lopez Victoria Beckham
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felejtsd el az esküvőiruha-kölcsönzést! A sztárok világában máshogy működik ez (is): dollármilliókat költenek egy-egy izgalmas darabra, amelyet általában egy-egy ismert tervező készít a számukra. Íme, minden idők 11 legdrágább ruhakölteménye. 

Nicole Richie ruhája – 20 ezer dollár (5 millió forint)

2010-ben Nicole Richie és Joel Madden esküvőjén Nicole ezt a gyönyörű Marchesa ruhát viselte. A ruha alja önmagában több mint 90 méternyi tüllből, a teteje pedig csipkéből készült, az ujja pedig hosszú volt. Vajon ki ihlethette ezt a ruhát? Nem más, mint a csodálatos Grace Kelly!

Forrás: People Magazine

Chelsea Clinton ruhája – 32 ezer dollár (8 millió forint)

Bill Clinton első lánya, Chelsea Clinton 2010-ben ment férjhez Marc Mezvinskyhez, egy 3 millió dolláros ünnepi ceremóniával egybekötve. A ruháját Vera Wang tervezte, a pletykák szerint körülbelül 32 ezer dollárba került, azaz 8 millió forintba. A pántnélküli, gyöngyös ruha elefántcsont színű selyemből készült és átlós berakásokkal húzták össze a tüllöket a ruha derekán. Végül a gyönyörű összhatáshoz hozzájárult egy ezüstös, hímzett öv is. Egyszerű, de elképesztően elegáns. A nagy napon még Clinton is kicsípte magát, holott ezt nem igazán szokhattuk meg tőle.

Forrás: AFP

Kim Zolciak ruhája – 58 ezer dollár (15 millió forint)

Kim Zolciak, a nagy sikerű The Real Housewives of Atlanta reality-műsor egyik szereplője 2011-ben ment hozzá az Atlanta Falcons focicsapat egyik játékosához, Kroy Biermannhoz egy méregdrága Baracci ruhában. Az ezüstös hercegnői ruha súlya állítólag csaknem 15 kg-ot nyomott, amit csipkével, gyöngyökkel és Swarovski kristályokkal díszítettek. Bár azt nagyon sokan nem tudják, hogy ez a ruha egyáltalán nem volt vadonatúj. Kim a PreownedWeddingDresses.com nevezetű oldalon vásárolta, bár 58 ezer dollárért nem volt igazán jó vétel. Hogy miért vett mégis használt ruhát? Az esküvőt egy hónappal az eljegyzés után tartották, így nem volt idő beszerezni egy újat.

Forrás: Life & Style

Madonna ruhája – 80 ezer dollár (20 millió forint)

Madonna és Guy Ritchie 2000-es esküvőjén Madonna egy 80 ezer dolláros, azaz körülbelül 20 millió forint értékű ruhát viselt, amit egyik barátja, Stella McCartney tervezett, jelentős árengedménnyel. A pánt nélküli ruha elefántcsont színű selyemből készült, ezen kívül egy antik csipkés fátylat és egy 37 karátos gyémánt nyakláncot is viselt. Ha ez még mindig nem lenne elég, férjétől egy 72 ezer dolláros antik francia gyémántgyűrűt is kapott esküvői ajándékba, valamint fejét egy Asprey tiara díszítette, ami potom 250 ezer dollárba került, de azt hozzá kell tennünk, hogy a tiarát nem vásárolta meg, csupán kölcsönbe kapta.

Forrás: The mail on Sunday

Victoria Beckham ruhája – 100 ezer dollár (25 millió forint)

Az egykori Spice Girls-tag, amikor 1999-ben férjhez ment David Beckhamhez egy Vera Wang ruhát viselt, ami állítólag 100 ezer dollárba került. Victoria imádta ezt a ruhát, olyannyira, hogy jelenleg is a szekrényében őrzi abban reménykedve, hogy egy napon a lánya, Harper fogja majd viselni. Köztudott tény, hogy Mrs. Beckham a legtöbb ruháját jótékony célra árverezi el, de ezt az imádott és nem mellesleg nagyon drága Vera Wang ruhát nem volt szíve eladni. Egy ilyen házasság után ki hibáztatná?

Forrás: OK Magazine

Jessica Biel ruhája – több mint 100 ezer dollár (több mint 25 millió forint)

Jessica Biel és Justin Timberlake esküvőjén Jessica gyönyörű, pink ruhája nemcsak lenyűgöző látvány volt, de igen borsos árú is. A pontos összeget nem hozták nyilvánosságra, de a pletykák szerint hat számjegyű az összeg. 2013-ban az Elle magazinnal készült interjújában bővebben beszélt a ruháról: „Azt akartam, hogy a ruha romantikus, nőies és olyan fazonú legyen, amit nagyon ritkán viselek. Soha nem voltam annyira oda a teljesen fehér esküvői ruhákért. Giambattista Valli egy korábbi kollekciójában hasonló anyagú fukszia és pink kombinációból készített ruhát és megkérdeztem tőle, hogy ugyanezt a mintát meg tudná-e csinálni fehér kombinációval, mire ő a pinket javasolta. Nagyon bíztam a döntésemben, de sokkal jobban sült el a dolog, mint ahogy azt képzeltem. Úgy éreztem, megfelelő döntést hoztam, elegánsnak éreztem magam, egyszerűen álomszerű volt az egész."

Forrás: People Magazine

Diana hercegnő ruhája – 150 ezer dollár (38 millió forint)

Diana hercegnő egy igazán legendás ruhát viselt 1981-es esküvőjén Károly herceggel. David és Elizabeth Emanuel tervezték a ruhát, amit az esküvő után rengeteg más tervező is lemásolt, így a világ összes menyasszonya Diana hercegnőnek érezhette magát egy kicsit a nagy napon. A ruha könnyű selyemből és antik csipkéből készült, valamint több mint 1000 gyöngy és flitter díszítette, az uszálya csaknem 8 méter hosszú volt. Szintén lenyűgözőek voltak, bár nem a szó szoros értelmében, a ruha ujj- és válltömései is, ne felejtsük el, a '80-as években ez volt a divat. Becslések szerint napjainkban a ruha körülbelül 150 ezer dollárt ér.

Forrás: AFP

Amal Alamuddin ruhája – 380 ezer dollár (98 millió forint)

Amal Alamuddin és George Clooney esküvőjén Amal egy Oscar De La Renta ruhát viselt. Miért is volt ilyen nagy szerepe a tervezőnek? Alamuddin így nyilatkozott a Vogue-nak:

George és én egy romantikus és elegáns esküvőt szerettünk volna és el sem tudtam volna képzelni Oscarnál alkalmasabb személyt, aki ezt a hangulatot egy ruhában is meg tudja valósítani. Azonnal találkoztunk vele, hogy megbeszéljük a terveket.” A váll nélküli ruha Chantilly-csipkéből készült, amit kézzel felvarrt hímzésekkel és gyöngyfűzésekkel díszítettek.

Amal Alamuddin és a tervező, Oscar De La Renta Fotó: Annie Leibovitz

Katalin hercegnő esküvői ruhája – 400 ezer dollár (100 millió forint)

Katalin esküvői ruhája volt talán az év egyik legjobban várt ruhadarabja, egyszerűen tökéletes volt. Sarah Burton tervezte, aki az Alexander McQueen divatmárka kreatív igazgatója. A ruha nemcsak hercegnőhöz méltó, de nagyon divatos is volt. Egy régi viktoriánus fűző ihlette, amit kézzel felvarrt csipkével borítottak be. Mark Badgley tervező ezekkel a szavakkal jellemezte: „Ez az a ruha, ami kiállja az idő próbáját.” A vintage stílus okán úgy fest, mintha egy báli ruha lenne 1950-ből. Biztosak vagyunk benne, hogy Kate lánya is csodásan fog festeni ebben a ruhában 30 év múlva.

Forrás: AFP

Kim Kardashian ruhája - 400 ezer dollár (100 millió forint)

Kim Kardashian harmadik esküvőjén Kanye Westtel egy Riccardo Tisci által tervezett Givenchy ruhát viselt, ami 400 ezer dollárba, vagyis több mint 100 millió forintba került.

A nézők néhány másodpercig láthatták a ruhát a Keeping Up With The Kardashians című valóságshow-ban. Hasonló árban volt, mint Katalin hercegnő esküvői ruhája, de Kim konzervatívabb ruhát választott, ami nem igazán megszokott tőle. Az elegáns csipkeruha áttetsző, vékony anyagból készült gyönyörű, hosszú uszállyal. Valóban nem ezt vártuk a valóságshow-sztártól, de Kim mikor nem okoz meglepetést?

Forrás: Northfoto

Pávatollas Vera Wang ruha – 1,5 millió dollár (380 millió forint)

Talán ez a legegyedibb ruha, amit valaha készítettek. A Vera Wang által tervezett ruha pávatollakból készült, azoknak a menyasszonyoknak, akik tényleg nem hagyományos esküvőt terveznek. 2009-ben készítették 2009 pávatollból, hogy megemlékezzenek arra az évre, amikor a ruha készült. Az uszálya hosszú, kerekded formájú, a pletykák szerint Jennifer Lopez viselte volna ezt Ben Affleckkel való házasságkötésén, ám ez a menyegző soha sem valósult meg.

Forrás: Vera Wang
Csaknem kétmázsás a világ legnagyobb esküvői ruhájahttp://www.life.hu/trend/20141120-a-vilag-legnagyobb-eskuvoi-ruhaja-decemberre-keszul-el.htmlTöbb mint három évig tartott elkészíteni a világ legnagyobb esküvői ruháját. A gyöngyökkel díszített műremek 180 kilót nyom, 6 méteres uszály és közel egymillió egyedi dísz varázsolja még szebbé.Trend--Mostantól igazi hercegnő lehetsz: végre itt a Jégvarázs esküvői ruha!http://www.life.hu/trend/20141009-disney-hercegnok-ihlette-eskuvoi-ruhakat-tervezett-alfred-angelo-elsa-a-jegvarazsbol-hofeherke.htmlBelebújnál egy Disney hercegnő bőrébe? Ráadásul a nagy napodon? Jó hírünk van: már megteheted. Alfred Angelo divattervezőt ihlették meg a mesehősök jelmezei.TrendOrigoCsaknem kétmázsás a világ legnagyobb esküvői ruhájahttp://www.life.hu/trend/20141120-a-vilag-legnagyobb-eskuvoi-ruhaja-decemberre-keszul-el.htmlTöbb mint három évig tartott elkészíteni a világ legnagyobb esküvői ruháját. A gyöngyökkel díszített műremek 180 kilót nyom, 6 méteres uszály és közel egymillió egyedi dísz varázsolja még szebbé.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.