Szokatlan szépségek - Divatikonok, akikre 2015-ben figyeltünk fel

Gigi Hadid ikon Ashley Graham formabontó Caitlyn Jenner stílusérzék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei évben a klasszikus értelemben vett szépségek kicsit háttérbe szorultak, helyettük pedig a formabontó egyéniségek hódítottak. Példamutató stílusérzék, egyediség, szabálytalanság és kellő dekadencia – ezek jellemzik 2015 divatikonjait.

A tinik bálványa – Gigi Hadid

Az utóbbi időkben Kendall Jennerrel szinte kéz a kézben építgették karrierjüket, és a királykategóriába, vagyis a Victoria’s Secret-angyalok közé is együtt kerültek be. Az Instagram-generáció példaképe ő, aki 19 évesen meghódította a legnagyobb tervezők kifutóját.

Gigi, aki egyébként pszichológiát hallgat az egyetemen, a leglazább ruhákat épp olyan nőiesen viseli, mint a legelegánsabbakat, ráadásul a street style szettekben is úgy fest, mintha csak a kifutón vonulna. A modell kifejezetten büszke a fehér bőrére, és anyajegyeit sem rejtegeti soha. Amit sokan takargatnivalónak vagy előnytelennek találnak, ő azzal is összhangban van, és szépségideállá tudja alakítani.

Gigi Forrás: AFP, Northfoto

A plus size példakép – Ashley Graham

2015 a plus size modellek éve: soha ennyit nem cikkeztek róluk, mint az utóbbi időkben. A 21. századi szépségideál megreformálásának egyik legjelentősebb szóvivője Ashley Graham. Ő az első plus size modell, aki meghívást kapott a nádszálvékony lányokról elhíresült Sports Illutrated magazinba.

Később részt vett a Victoria’s Secret fehérneműcéggel szemben fellépő, a sokszínű szépséget hirdető #ImNoAngel kampányban is, majd egy fogyókúrás tabletta reklámja ellen vette fel a harcot teljesen egyedül. Történelmi pillanat volt, ahogy több telt modellel kifutóra lépve bemutatta saját fehérnemű-kollekcióját a New York-i divathéten. A szépség egyébként legszívesebb az egész plus size kategóriát törölné, ahogy van: szeretne egész egyszerűen csak modellként tekinteni magára. Ashley Graham bátran vállalja az idomait, ráadásul mindig az alakjával harmonikus szetteket választ.

Ashley Forrás: AFP, Northfoto

A transznemű ikon – Caitlyn Jenner

A sok találgatás és a hosszú várakozás után Bruce Jenner végül a Vanity Fair címlapján vállalta fel másságát. Sokáig nem is tértünk magunkhoz a nagy átváltozás után, a Jenner lányok transznemű apja ugyanis egy valódi dögös nő lett.

Az egykori olimpikon sokkal jobban néz ki nőként, amit láthatóan ő maga is tud és élvez. A stílusa letisztult, elegáns, szívesen visel szoknyát és a színeket sem kerüli, amik egyébként jól is állnak neki. Caitlyn, aki nemváltása óta az LMBTQ nagyhatású aktivistája lett, nem csak a vörös szőnyeges eseményeken jelenik meg dívaként, a hétköznapokban is mindig szuper jól fest.

Caitlyn Jenner Forrás: AFP
Hoppá! Katalin hercegné tiszta anyja lett az új frizurájávalhttp://www.life.hu/trend/20151210-katalin-hercegne-levagatta-a-hajat.htmlVilmos herceg felesége egy jótékonysági eseményen mutatta meg új frizuráját a nagyközönségnek, ami a hírek szerint elnyerte az alattvalók tetszését. TrendAFPÍgy tündökölt a várandós Viktória koronahercegnőhttp://www.life.hu/trend/20151211-viktoria-sved-koronahercegno-igy-tundokolt-terhesen-a-nobel-dijatadon.htmlGyönyörű vörös estélyi ruhában mutatta meg egyre kerekedő pocakját a svéd trón várományosa. Trend--Hallottad már énekelni Gisele Bündchent? Most megteheted!http://www.life.hu/trend/20151211-gisele-bundchen-modell-a-chanel-reklamvideojaban-enekel.htmlA brazil szépség a Chanel divatház reklámvideójában fakadt dalra. TrendOrigoBaukó Éva felvehette Kiszel Tünde legszexibb fehérneműit - Videó!http://www.life.hu/trend/20151211-kiszel-tunde-megmutatta-a-legszebb-bugyijait-bauko-eva-fel-is-probalhatta-oket-video.htmlAlekosz és Éva kissé közelebbről is szemügyre vehették a naptárkirálynő bugyigyűjteményét, melyben találtak néhány igazán különleges darabot is. Trend--Bakizás a köbön - A legrémesebb sztársminkek 2015-benhttp://www.life.hu/trend/20151209-a-legrosszabb-sztarsminkek-2015-ben-larion-oscar-szerint.htmlAz egy dolog, hogy nekünk néha-néha félrecsúszik a tusvonal, vagy kicsit több pirosító kerül fel a kelleténél, de más dolog, amikor a sztárok hibáznak jelentős vörös szőnyeges eseményeken. 2015 sem múlhatott el elpuskázott celebsminkek nélkül - Larion Oscar szerint a következő szépségek hibáztak csak igazán! TrendAFPÍgy pucérkodott a kezdetek kezdetén Mihalik Enikőhttp://www.life.hu/trend/20151211-mihalik-eniko-modell-egyik-elso-new-yorkban-keszult-fotojat-mutatta-meg.htmlA modell is beszállt a #tbt (visszatekintő csütörtök) kezdeményezésbe, és régi pucérkodós fotót posztolt magáról. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.