Az idei évben a klasszikus értelemben vett szépségek kicsit háttérbe szorultak, helyettük pedig a formabontó egyéniségek hódítottak. Példamutató stílusérzék, egyediség, szabálytalanság és kellő dekadencia – ezek jellemzik 2015 divatikonjait.

A tinik bálványa – Gigi Hadid  

Az utóbbi időkben Kendall Jennerrel szinte kéz a kézben építgették karrierjüket, és a királykategóriába, vagyis a Victoria’s Secret-angyalok közé is együtt kerültek be. Az Instagram-generáció példaképe ő, aki 19 évesen meghódította a legnagyobb tervezők kifutóját.

Gigi, aki egyébként pszichológiát hallgat az egyetemen, a leglazább ruhákat épp olyan nőiesen viseli, mint a legelegánsabbakat, ráadásul a street style szettekben is úgy fest, mintha csak a kifutón vonulna. A modell kifejezetten büszke a fehér bőrére, és anyajegyeit sem rejtegeti soha. Amit sokan takargatnivalónak vagy előnytelennek találnak, ő azzal is összhangban van, és szépségideállá tudja alakítani.

GigiForrás: AFP, Northfoto

A plus size példakép – Ashley Graham  

2015 a plus size modellek éve: soha ennyit nem cikkeztek róluk, mint az utóbbi időkben. A 21. századi szépségideál megreformálásának egyik legjelentősebb szóvivője Ashley Graham. Ő az első plus size modell, aki meghívást kapott a nádszálvékony lányokról elhíresült Sports Illutrated magazinba.

Később részt vett a Victoria’s Secret fehérneműcéggel szemben fellépő, a sokszínű szépséget hirdető #ImNoAngel kampányban is, majd egy fogyókúrás tabletta reklámja ellen vette fel a harcot teljesen egyedül. Történelmi pillanat volt, ahogy több telt modellel kifutóra lépve bemutatta saját fehérnemű-kollekcióját a New York-i divathéten. A szépség egyébként legszívesebb az egész plus size kategóriát törölné, ahogy van: szeretne egész egyszerűen csak modellként tekinteni magára. Ashley Graham bátran vállalja az idomait, ráadásul mindig az alakjával harmonikus szetteket választ.

AshleyForrás: AFP, Northfoto

A transznemű ikon – Caitlyn Jenner

A sok találgatás és a hosszú várakozás után Bruce Jenner végül a Vanity Fair címlapján vállalta fel másságát. Sokáig nem is tértünk magunkhoz a nagy átváltozás után, a Jenner lányok transznemű apja ugyanis egy valódi dögös nő lett.

Az egykori olimpikon sokkal jobban néz ki nőként, amit láthatóan ő maga is tud és élvez. A stílusa letisztult, elegáns, szívesen visel szoknyát és a színeket sem kerüli, amik egyébként jól is állnak neki. Caitlyn, aki nemváltása óta az LMBTQ nagyhatású aktivistája lett, nem csak a vörös szőnyeges eseményeken jelenik meg dívaként, a hétköznapokban is mindig szuper jól fest.

Caitlyn JennerForrás: AFP