Nem kell csontsoványnak lenned ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben – vallják a plus size modellek, akik modellkarrierjük mellett az egészséges önkép és a test szeretetének szóvivői is. Íme, 5 plus size modell, aki sokat tett a nőkért!

Denise Bidot  

Ő volt az első plus size modell, aki egy nem plus size show-n, egészen pontosan a 2014-es New York-i divathét egyik bemutatóján felvonult. Ezt úttörő eseménynek értékelték, így nem is csoda, hogy ő került először szóba, amikor azt rebesgették: a híres fehérneműcég, a Victoria's Secret is őt választaná a plus size modellek közül. A nádszálvékony modellekről híres cég egyébként azóta sem kért fel egyetlen plus size lányt sem. Pedig Denise Bidot szívesen vállalná: "Hihetetlen megtiszteltetés lenne, ha én lehetnék az első. Szerintem nagyon menő lenne már egy nem csontsovány, de formás, magabiztos nőt látni a Victoria's Secret kifutóján" - nyilatkozta korábban.

Forrás: Instagram/denisebidot

A gyönyörű modell egyébként többször is felszólította nőtársait, hogy fogadják el testüket. Éljenek egészségesen, de mindenáron, önmagukat veszélyeztetve ne akarjanak változtatni. "A striákat, a narancsbőrt és pluszkilókat is lehet szeretni" - vallja. Denise-ből sugárzik az önbizalom és az, hogy elfogadja, sőt gyönyörűnek tartja magát. Elég csak megnézni a Swimsuits for All fürdőruhakampány vele készített videóját, aminek a következő üzenete volt: Ha szeretjük magunkat, más is szeretni fog bennünket.

Candice Huffine

Candice Huffine hatalmas tévhitet oszlatott szét nemrégiben, miszerint a plus size modellek azért ducik, mert egészségtelenül élnek. A 31 éves modell a félmaratoni távot futotta le, amivel bebizonyította, hogy a plus size lányok is az egészséges életmód hívei.

Forrás: Instagram/candicehuffine

Korábbi munkái mellett valószínűleg ez a vállalkozása is nagyban hozzátett ahhoz, hogy felfigyelt rá a leghíresebb plus size modelleket foglalkoztató ügynökség. A pályája ugyan eddig is szépen ívelt felfelé, de ezután valószínűleg még többet fogunk hallani róla. 

Laura Wells

A csodálatosan szép arcú Laura modelltársaihoz hasonlóan a közösség média egyik sztárja. Érdemes nézegetni az oldalát (ez egyébként a többiek Instagramjára is igaz), ha egy kis pozitív kisugárzást, egészséges önképet szeretnénk kapni. Laura Wells is azon plus size modellek közé tartozik, akik nem félnek megmutatni magukat ruha nélkül, hiszen ez is hozzátartozik önmaguk elfogadásához. 

Egyébként Laura Wells volt az a modell, aki korábban keményen kitálalt a modellvilágról, és egyből fel is tette a kérdést: tényleg azt gondoljátok, hogy a plus size modellek élnek egészségtelenül? "Ételt nem ettek, fogyasztótablettákat írtak fel nekik receptre, az ügynökségek előírása alapján pedig csak napi egy darab sós kekszet és egy pohár vizet ihattak a divathét kezdete előtt" - mondta egy interjúban. És hogy ő mit eszik? "Abszolút egészségesen étkezem, és edzek is mellette, de olykor-olykor megengedek magamnak egy kis kényeztetést, és olyankor megiszom például egy pohár bort." 

Forrás: Tumblr, Twitter/Laura Wells

Ashley Graham  

Kétségkívül ő az elmúlt évek leghíresebb plus size modellje, sőt, már igazi divatikonnak számít. A 21. századi szépségideál megreformálásának egyik legjelentősebb szóvivője, aki a nádszálvékony lányokról elhíresült Sports Illustrated magazinba is meghívást kapott. Később részt vett a Victoria's Secret fehérneműcéggel szemben fellépő, a sokszínű szépséget hirdető #ImNoAngel kampányban is, majd egy fogyókúrás tabletta reklámja ellen vette fel a harcot teljesen egyedül. Történelmi pillanat volt, ahogy több telt modellel kifutóra lépve bemutatta saját fehérnemű-kollekcióját a New York-i divathéten.

Forrás: Instagram/theashleygraham

Elképesztő, hogy mekkora lelkesedéssel és milyen kirobbanó formában dolgozik önmagáért és azért, hogy végre megdöntse a vékony lányok egyhangúságát a modellszakmában és egyáltalán a médiában. Ő maga egyébként semmit nem utál jobban, mint a kategóriákat. Korábban a plus size modell elnevezés ellen is felszólalt, mert szerinte egyszerűen csak modellnek kellene nevezni őket is. Nemrég pedig az ellen is felszólalt, hogy őt mint igazi nőt emlegessék. "Miért nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy nő?" - teszi fel a kérdés Ashley.

Sétálj meztelen hátsóval otthon! - Önbizalomtréning Ashley Graham-módra
A divatvilág egyik legsikeresebb plus size modellje kötelességének érzi, hogy segítsen nőtársainak testük elfogadásában. Ashley Graham újabb tippeket osztott meg egy nemrég adott interjújában. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Hayley Hasselhoff

David Hasselhoff nagyobbik lánya, Hayley 14 évesen kezdte a szakmát, és már elismert plus size modell. A lány rendszeresen kiáll azért, hogy a szépség fogalmának XX. századi értelmezését végre elvessék az emberek, és sokkal tágabb kategóriában gondolkozzanak, amikor az esztétikumról van szó. "A divat minden ember életének a része kell hogy legyen. Akár vékony, akár telt, joga van ahhoz, hogy divatos holmikban járjon" – nyilatkozta korábban a 23 éves lány 

Forrás: Javier Oaks, Instagram/hhasselhoff

Hayley minden kezdeményezéshez szívesen adja az arcát, ami a telt nőket magabiztosságra ösztönzi. Kerekasztal-beszélgetésen is járt már, ahol arról beszélt, mennyire súlyos probléma manapság a fiatalok körében a testképzavar. Hogy ő maga mennyire magabiztos, azt a kifutókon rendszeresen bizonyítja. 

Laky Zsuzsi: Nem azért vagyok plus size, mert nem tudok lefogyni
Dietz-Laky Zsuzsi plus size modellként szeretne visszatérni a szakmába. Az édesanya kirobbanó formában van, így nem szeretne kihagyni egy ekkora lehetőséget. Olvasd el a Life.hu cikkét!