Nők ezrei esküsznek rá: így égeti a zsírt a szudáni tea


Ősszel mindenki rákap a fűszeres italokra, de a legtöbb tele van cukorral, tejjel és színtiszta bűntudattal, hogy már megint a diéta ellen dolgozunk. A szudáni tea viszont nemcsak illatos és különleges, hanem a testednek is jót tesz: serkenti az anyagcserét, segíti az emésztést, ráadásul a bőrnek is jót tesz.

A szudániak egészen különleges dolgokat képesek varázsolni a fekete tea és néhány fűszer párosításából. A „Shai bil Qirfa” nevű forró italt fahéjjal, szegfűszeggel és kardamommal ízesítik, amik nemcsak fűszeres illatot és ízt adnak, hanem a zsírégetésben is segíthetnek. Ezt a teát Szudánban naponta isszák – reggel élénkítőként, délben emésztéssegítőként, este pedig társasági italként.
Hozzávalók:
Tipp: Ha tejjel főzöd, „shai magnan”-t kapsz – egy sűrű, karamellás ízű, tejes-fűszeres verziót, ami olyan, mintha a chai latte szudáni unokatestvérét kortyolnád.
A fekete tea koffeintartalma enyhén fokozza az anyagcserét, a fahéj pedig kiegyensúlyozza a vércukorszintet, így kevésbé jönnek rád a nassolási rohamok. A kardamom és a szegfűszeg emésztésjavító hatású, ezért ez az ital nemcsak finom, hanem kíméletes is a gyomrodhoz. Persze a fogyáshoz nem elég ennyi, de ha valamit kortyolnál a hűvös, őszi estéken, ez a tea az egyik legjobb kompromisszum az egészség és a bűnözés között.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.