A legrövidebb celebházasság egy napig tartott, és egy magyar tartja a rekordot

Forrás: AFP/People -
házasság legrövidebb celebházasság celebházasság magazin Britney Spears Gábor Zsazsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mikroházasságok többségét Las Vegasban kötik, nem is csoda, hogy ezek a mámoros pillanatban megkötött nászok a kijózanodás után hamar véget is érnek.

A szerelem nem ismer korhatárt, hiszen jócskán látunk arra példát, hogy párok a hatalmas, néha negyven évnyi korkülönbség ellenére is boldog, kiegyensúlyozott házaséletet élnek. Ez azonban nem mindenki számára adatik meg, sokan alig pár nap után kénytelenek visszakozni és külön úton folytatni. A hírességek körében elég gyakran előfordulnak kérészéletű házasságok.

Gábor Zsazsa és Felipe de Alba

Gábor Zsazsa Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Alighanem a legendás magyar származású hollywoodi filmcsillag, Gábor Zsazsa tartja a legrövidebb celebházasság világrekordját. Zsazsa 1983. április 13-án mondta ki nyolcadik alkalommal a boldogító igent, ám a mézeshetek alig egy napig tartottak. A hatóságoknak április 14-én érvényteleníteniük kellett a Felipe de Albával kötött házasságát, ugyanis a színésznő a ceremónia pillanatában hivatalosan még előző férje, Michael O'Hara felesége volt.

Britney Spears és Jason Alexander

Britney Spears és Jason Alexander Forrás: AFP/People

A botrányhős énekesnő egykor állandó szereplője volt a bulvárlapoknak. Nem is véletlen, hogy előszeretettel írtak a magánéletéről, hiszen jócskán tett is azért, hogy tőle legyen hangos a sajtó. 2004-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az újév első napjaiban Las Vegasban összekötötte az életét gyerekkori barátjával. Miután Britney Spears stábja tudomást szerzett a frigyről, azonnal érvényteleníttették a házasságot, mivel szerintük az énekesnő nem volt beszámítható állapotban. Később maga Britney is elismerte, hogy butaságot csinált. A házassága 55 óráig tartott.

Nicolas Cage és Erika Koike

Nicolas Cage és Erika Koike Forrás: FilmMagic/2019 FilmMagic/Joe Scarnici

Idén év elején derült ki, hogy gyermeket vár Nicolas Cage felesége, a nála harminc évvel fiatalabb Riko Shibata. Viszonylag gyorsan jött a baba, hiszen a pár 2021-ben fogadott egymásnak örök hűséget, nem sokkal azután, hogy véget ért Cage előző házassága. A színész 2019-ben alig négy napon át volt a sminkesként dolgozó Erika Koike férje, ám rövid együttélésük közel sem volt viharoktól mentes. Többször is összeszólalkoztak, emberek szeme láttára vitatkoztak, így Cage hamar meggondolta magát és kérte a frigy érvénytelenítését.

Eddie Murphy és Tracey Edmonds

Eddie Murphy és Tracey Edmonds Forrás: Getty Images/WireImage/2007 Kevin Mazur/

A népszerű komikus 2008 első napján házasodott össze kedvesével a Francia Polinéziában található Bora Bora szigetén. Pontosan két héttel később a pár bejelentette a szakítását, azonban nem volt szükség érvénytelenítésre vagy válásra. A ceremónia ugyanis csak szimbolikus volt, jogilag nem voltak házastársak, így viszonylag egyszerű volt egymástól búcsút venniük.

Drew Barrymore és Jeremy Thomas

Drew Barrymore és Jeremy Thomas Forrás: Getty Images/Barry King

A magyar felmenőkkel rendelkező színésznő picivel több mint egy hónapon át viselte Jeremy Thomas gyűrűjét. Drew Barrymore mindössze 19 éves volt, amikor hat hét ismerkedés után igent mondott a nála jóval idősebb, 31 éves bártulajdonosnak. A házasságuk végül rövidebb ideig tartott, mint ameddig randiztak, ugyanis mindössze 39 nap után elindították a válást.

Kim Kardashian és Kris Humphries

Kim Kardashian és Kris Humphries Forrás: Getty Images/2011 Kevin Winter/NBCUniversal/Kevin Winter/Nbcuniversal

Hatalmas médiafigyelem övezte Kim és Kris kapcsolatát, ugyanis túlzás nélkül kijelenthető, hogy a pár szinte minden mozzanatról beszámolt. Az esküvőjüket amerikai tévénézők milliói látták, hiszen a jól ismert családi valóságshow részeként került műsorra a ceremónia. A házasság azonban nem volt hosszú életű, mivel az augusztusban kimondott igent egy hálaadáskor benyújtott válóper követte. Sokan meg is gyanúsították Kim Kardashiant, hogy az egész hacacáré kamu volt, és csak a műsor kedvéért csinálták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.