7 dolog, amit minden nőnek meg kell tennie az egészségéért

Forrás: Dreamstime -
szex hidratálás egészség sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korai húszas éveiben az ember még legyőzhetetlennek és örökifjúnak hiszi magát. Nem sokkal később azonban rájön, hogy a fiatalság megőrzéséért bizony tenni kell. A fizikai és mentális egészség mindennél előbbre való, így érdemes megfogadnod a tanácsainkat, és ne feledd, minden, amit ma csinálsz, befolyásolhatja, hogy holnap hogyan érzed magad. 

Hidratálj

A test normális funkcióinak fenntartásához nélkülözhetetlen a tiszta víz. Testsúlytól függően körülbelül két liter fogyasztása ajánlott egy nap. Az emberi szervezet 70 százalékát át teszi ki a víz, ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. Ha mindennap elég vizet innánk, a méreganyagok hamar kiürülnének a szervezetünkből, sokkal fittebbek, energikusabbak lennénk. Az egészséges életmód első lépcsője, hogy odafigyelünk arra, mennyi vizet fogyasztunk.

Forrás: Dreamstime

Te sem iszol eleget? 5 tipp, hogy könnyen lecsússzon a napi 2 liter víz

Azt valószínűleg már mindenki tudja, hogy aki fogyni szeretne, annak sok folyadékot kell fogyasztania. A diétázók mégis gyakran esnek abba a hibába, hogy a jobb ízélmény miatt nem vizet, hanem üdítőt isznak. Milyen jó lenne, ha az ember ugyanúgy tudna sóvárogni a víz után, ahogy egy szelet csoki vagy egy finom sütemény után. Pedig ez nem is lehetetlen, csupán trükközni kell egy kicsit, és a sima vizet úgy kell ízesíteni, hogy az egyszerre legyen finom és egészséges. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Sportolj

A sport a vízhez hasonlóan elengedhetetlen az egészségünk és fittségünk megőrzéséhez. A legfontosabb, hogy megtaláld az a testmozgást, ami illik a személyiségedhez, így rendszeresen és szívesen fogod csinálni. A test egészsége mellett plusz érv a sportolás mellett, hogy boldogsághormont termel.

Fényvédelem mindenekelőtt

Legyen szó akár nyaralásról, akár egy hétköznapi ügyintézésről egy forró nyári napon, a fényvédelemről nem szabad megfeledkezni. Mivel az UVA sugarak roncsolják a bőrben lévő kollagént, a bőr hamarabb elöregedik. A napvédő termékek használata mellett érdemes kalapot is hordani, és ne feledd, hogy a szemedet is védeni kell a káros sugárzás ellen, úgyhogy az UV szűrős napszemüvegedet se hagyd otthon.

Forrás: Dreamstime

5 tipp, hogyan lassítsd le a bőröd öregedését

A szép és ápolt arc éveket fiatalít az emberen, ezért nagyon megéri odafigyelni arra, hogy mivel ápolod a bőrödet. Hidd el, ha vigyázol rá, üdeséggel és fiatalos kisugárzással fogja meghálálni. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Figyelj az étkezésedre

Az étkezésben a legfontosabb elv a mértékletesség. A legjobb, ha egy nap ötször eszel keveset. Érdemes odafigyelni a minőségi alapanyagokra is. Amiből mindenképpen fogyassz bőségesen: zöldségek és gyümölcsök, illetve jó fajta szénhidrátok. A rostok, vitaminok, antioxidánsok elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez. Olvasd el a kiegyensúlyozott étkezés 7 szabályáról írt cikkünket.

Hagyd el a rossz szokásokat

A túlzott alkoholfogyasztás és a cigarettázás hosszú távon nemcsak az egészségünkre van rossz hatással, hanem például a bőrünk minőségét is rontja. Valójában sok-sok évet öregítenek ezek a rossz szokások, így ideje felhagyni velük, de legalábbis a minimumra szorítani őket.

Forrás: Dreamstime

Szexelj biztonságosan

A legfrissebb felmérések szerint egyre több nemi betegséget diagnosztizálnak a 15–24 éves korosztályban. Pedig az óvszer a nem kívánt, korai terhesség mellett a betegségektől is megóv. A tinédzserek azonban nem jeleskednek az óvszerhasználatban, így a prevencióra nagy hangsúlyt kell fektetni.

Ápold a kapcsolatokat

A lelki egészség egyik alappillérét a harmonikus emberi kapcsolatok jelentik. Már tudományosan is igazolták, hogy a harmonikus családi háttérrel és baráti kapcsolatokkal rendelkező emberek tovább élnek. Ami pedig szintén nagyon fontos: a mérgező kapcsolatokat hagyd magad mögött.

3+1 gyakorlat a feszes popsiérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160519-a-legjobb-gyakorlatok-a-feszes-popsiert.htmlA popsi formálása minden nő számára fontos, hiszen ha már megadatott egy ilyen szép idom, miért is ne alakítanánk a lehető legszebbre. Íme, néhány gyakorlat, amivel ezt megteheted! Ez Zsír!OrigoInzulinrezisztenciával és pajzsmirigybetegséggel küzd a gyönyörű fitneszmodell, Tarcsa Leonettahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160518-tarcsa-leonetta-inzulinrezisztenciaval-es-pajzsmirigybetegseggel-lett-fitneszmodell.htmlA 25 éves Tarcsa Leonetta korábban évekig jojóeffektussal küzdött. Amikor 2013-ban kiderült a betegsége, életmódváltásba kezdett. A rendszeres sportnak és a megfelelő étkezésnek köszönhetően ma már fitneszmodellként versenyez, és egyre jobb eredményeket ér el. Ez Zsír!Origo3 étel, ami teljes kiőrlésű változatban finomabbhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160512-3-etel-ami-teljes-kiorlesu-valtozatban-finomabb.htmlA májusi hónap kihívása szerint csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasztunk. Ez nem is annyira nehéz feladat, mint az ember elsőre gondolná, hiszen már a pékségek és a boltok is rengeteg ilyen áruval várják a vásárlókat, ráadásul az otthoni sütés-főzésnél is könnyen lecserélheted a hagyományos lisztet. Nézzük, melyek azok az ételek, amelyek teljes kiőrlésű liszttel is isteni finomak. Ez Zsír!--3 variáció egészséges palacsintárahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160506-3-variacio-egeszseges-palacsintara.htmlA palacsinta egy szuper étel, így nem csoda, hogy minden variációját imádjuk. Ezúttal három egészséges receptet mutatunk, amelyeknél csupán a lisztre és az édesítőszer használatára kell odafigyelni. Ez Zsír!--Miért fontos az aerobik? Katus Attila órájáról jelentkezünk!http://www.life.hu/ez-zsir/20160511-katus-attila-aerobik-orajarol-jelentkezunk-a-bikinibody-nyertesevel-teodoraval.htmlA Life.hu nagyszájú riportere, Németh Máté ezúttal egy aerobic órán lepte meg Katus Attilát és a BikiniBody győztesét, Teodórát. Ez Zsír!--Ülőmunkát végzel? Mozgástippek az irodába!http://www.life.hu/ez-zsir/20160509-igy-mozgasd-at-magad-magad-az-irodaban-ha-ulomunkat-vegzel-katus-attila-tippjei.htmlMiért fontos hatványozottan odafigyelni a mozgásra azoknak, akik ülőmunkát végeznek? Hogyan lehet az irodában is átmozgatni a testünket? Olvasd el Katus Attila tippjeit! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.