"A gyász sosem múlik el, legfeljebb átalakul" - életük szerelmét vesztették el hollywoodi sztárok

Forrás: Getty Images via AFP/Joe Corrigan -
hollywoodi sztár gyász szerelem tragédia magazin
Hollywoodról elsőként mindenkinek a csillogás és a hírnév jut eszébe, ahol a sztárok jómódban és boldogságban élik a mindennapjaikat. A színpadon és a vásznon mutatott ragyogás és siker mögött azonban mélyebb, valós érzelmek és történések rejtőznek. Sok hollywoodi sztár számára a hírnév mellett a szerelem és a család jelentik a valódi örömöt. Sajnos azonban több olyan szerelemi történet is van, ahol a boldogság nem tarthatott sokáig, mert az élet csúnyán átírta a forgatókönyvet. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a színészeket, akiknek nagyon korán kellett búcsúzniuk életük szerelmétől.

Liam Neeson és Natasha Richardson

Liam Neeson élete nagy szerelmét találta meg feleségében, Natasha Richardsonban. A pár 1994-ben kelt egybe és hosszú évekig hatalmas boldogságban éltek együtt, házasságuk során két gyermekük is született. 2009-ben azonban egy végzetes tragédia örökre megváltoztatta a család életét. Natasha egy sítúra alkalmával súlyos balesetet szenvedett. Egy ideig gépek tartották életben, de mivel férje korábban megígérte neki, ha valaha az agyhalál állapotába kerülne, inkább elengedi, lekapcsolták a gépekről. Az Elrabolva-filmek sztárját rettentően megviselték a történtek, sokáig forgatni is képtelen volt. Imádott feleségének emléke a mai napig vele maradt, azóta sem házasodott újra.

Natasha Richardson és Liam Neeson Forrás: Getty Images via AFP/Joe Corrigan

Keanu Reeves és Jennifer Syme

A John Wick-filmek sztárja, Keanu Reeves és Jennifer Syme 1998-ban szeretett egymásba. Szerelmük gyümölcse 1999-ben fogant, a pár izgatottan várta első gyermekük születését. Pár nappal 2000 előtt, 1999. december 24-én a terhesség nyolcadik hónapjában Jennifer életet adott kislányuknak, Avának. A pár öröme azonban nem tartott sokáig, mivel a kislány halva született. A baba elvesztése megpecsételte kapcsolatuk sorsát, egy évvel a tragédia után szakítottak. A jó kapcsolat azonban megmaradt közöttük, 2001- ben újra megpróbálták együtt, de ebben az évben Jennifer egy autóbalesetben életét vesztette.

"A gyász sosem múlik el, legfeljebb átalakul. Sokan azt hiszik, hogy ezzel meg lehet birkózni, de tévednek. Ha elveszíted azt az embert, akit mindennél jobban szerettél, akkor egyedül maradsz. Hiányzik, hogy az életük része legyek, és ők is az enyémnek. Kíváncsi lennék, milyen lenne most az életem, ha itt lennének velem, mi mindent csinálhatnánk együtt" – mesélte Reeves évekkel ezelőtt a People magazinnak adott interjúban.

A színész 2009-ben ismerte meg a nála kilenc évvel fiatalabb Alexandra Grantet, akivel később összejöttek. Hosszú ideig azonban titkolták a kapcsolatukat, először 2019-ben jelentek meg együtt a vörös szőnyegen.

Keanu Reeves Jennifer Syme Forrás: Northfoto

Paul McCartney és Linda McCartney

Paul McCartney, a Beatles legendás frontembere, világhírű zenész és dalszerző, az egyik legnagyobb sikerét azonban a szerelem terén érte el. Linda McCartney volt felesége hűségével és támogatásával állt mellette, miközben a zenész hihetetlen karriert futott be. A házaspár nemcsak a magánéletben alkotott egy párt, hanem a zenei szakmában is partnerei voltak egymásnak. A tragédia 1998-ban érte őket, amikor Linda rákbetegségben elhunyt.

"Az elmúlt két év, amit a betegségével való küzdelemmel töltöttünk, egy rémálom volt. A gyerekek és én ott voltunk, amikor »átment«. Mindannyian elmondhatták neki, mennyire szeretik. Én így szóltam hozzá: [...] »szép, tavaszi nap van. Az erdőn keresztül lovagolunk. A harangvirágok már kinyíltak, és az égbolt szép tiszta és kék«. Alig értem a mondat végére, amikor lehunyta a szemét..." – így búcsúzott akkor a zenész szeretett feleségétől.

Paul McCartney és Linda McCartney Forrás: AFP

Celine Dion és René Angélil

Celine Dion kanadai énekesnő az egyik legismertebb hanggal és világuralomra törő karrierrel rendelkezik a zeneiparban. Hatalmas sikerét azonban egy fájdalmas tragédia árnyékolta be. Celine mindössze 26 éves volt, amikor összekötötte az életét az 52 éves René Angélil menedzserrel, az esküvőjüket 1994 decemberében tartották meg. Angélil volt, aki felfedezte és támogatta Dion karrierjét. A nagy korkülönbség miatt sokan nem hittek a szerelmükben, ám ők rácáfoltak a pletykákra és kiegyensúlyozott, boldog életet éltek együtt. Három gyermekük született, René-Charles 2001 januárjában, ikreik, Eddy és Nelson 2010 októberében látták meg a napvilágot. Boldogságuk 2016-ban tört ketté, mikor Angélil gégerákban életét vesztette. Az énekesnőt nagyon megviselte szeretett férje, legnagyobb támasza elvesztése.

Celine Dion és René Angélil Forrás: AFP/Valery Hache

Jim Carrey és Cathriona White

Jim Carrey az elmúlt évtizedekben olyan filmekkel vált világhírűvé, mint az "Ace Ventura" vagy a "Tökéletes trükk". A humorista élete egyik legmélyebb pontja 2015-ben volt, mikor barátnője, a 28 éves Cathriona White öngyilkos lett néhány nappal azután, hogy szakítottak. A lány gyógyszer-túladagolással vetett véget az életének, a holttestére barátai találtak rá az otthonában. A rossz nyelvek szerint a színésznek köze lehetett a dologhoz, ráadásul párja az ő gyógyszereivel végzett magával. A lány – aki állítólag a szcientológia egyház tagja volt – öngyilkosságával sokkolta a családját.

Jim Carrey és Cathriona White Forrás: Alliance

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.