Káosz és narancsbőr helyett tudatos munka - így készülnek a modellek a divathetekre

Forrás: Thinkstock -
modell divathetek fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február kétségkívül a divathetekről szól, amire a modellek már hetekkel a kifutós szereplés előtt megkezdik a felkészülést. Mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a testük csúcsformában legyen, ezért számukra javában zajlik a kemény edzések és a diéta korszaka. Utánajártunk, hogyan edznek, mit esznek a kifutók királynői - lesd el a trükkjeiket, ám ne feledd, nekik ez az életük, és nem kell irodában ülniük és a családjukról gondoskodniuk.

Okos kalóriaelosztás mindenekelőtt

Felesleges a kalóriákat számolni, a hangsúly a szezonális zöldségeken, gyümölcsökön, a lúgosításon és az élelmiszerek kombinálásán van. Nagyon fontos, hogy a fehérjét nem szabad szénhidráttal ötvözni egy ételben, mivel az megakadályozza a megfelelő emésztést, emellett puffadást, bélgázképződést és székrekedést okoz.

Forrás: Thinkstock

A nap végén a nehezebb ételek

A lányok citromos vízzel kezdik a napot, aminek szuper hatásairól már mi is írtunk. Ezt követi egy pohár friss gyümölcslé, ami lúgosítja, hidratálja és kellő mennyiségű vitaminnal, ásványi anyaggal látja el a szervezetet. Ebédre többnyire salátát esznek zöldségekből, ha pedig fehérjét is fogyasztanak, akkor a grillezett lazacra vagy a főtt tojásra szavaznak. A vacsora áll a legnehezebb ételekből: kezdésnek egy kis zöld saláta, majd a főétel, ami lehet tápláló gabonákból és zöldségekből álló fogás, de akár hal vagy bárány is zöldségkörítéssel. Desszertnek pedig a nap fénypontja: kiváló minőségű étcsokoládé.

Víz, víz, víz

Fontos, hogy az egész nap folyamán sok vizet fogyasszanak a modellek, és nem csak étkezéskor, így ugyanis nem öblítik le a fontos enzimeket, amik a szájban és a nyelőcsőben találhatók.

Nassolás, csakis mértékkel

Ha egy modellnek sűrű napja van, nem kaphat be csak úgy egy hamburgert, ha nincs ideje rendesen étkezni. Hogy miket nassolnak a legszebbek? Előre összevágott nyers zöldségeket, hummuszt, avokádót - ez ráadásul a bőrt is gyönyörűvé varázsolja.

Forrás: Thinkstock

Tiltólistás nassolnivaló modelleknek

Hiába finom és egészséges, a lányok mellőzik a diót és a mogyorót. Igaz, hogy tele vannak egészséges zsírral és fehérjével, de túl nehezek az emésztőrendszernek, ráadásul vízelvonó hatásuk is van. A pörkölt változokkal is ez a helyzet, mivel a pörkölés miatt hizlalóvá válnak ezek a finomságok.

Puffadás ellen

A lányok nem fogyasztanak szénsavas italokat, mivel könnyen felpuffadhatnak tőlük, egyesek szerint még narancsbőrt is okozhatnak! Ugyanez vonatkozik a tejtermékekre is: puffadást okoznak, valamint néhány ember esetében még székrekedést is, mivel szervezetük nem képes megfelelően megemészteni őket. Az olajban sült ételek még mindig tiltólistán vannak, évszaktól és időtől függetlenül.

Rengeteg alvás

A megfelelő mennyiségű, minimum 7 órás alvás fontos a szervezet regenerálódásához és a szépséghez is - ezt a lányok kőkeményen betartják.

Forrás: Thinkstock

Tudtad?

Az alváshiány nemcsak a bőrt öregíti, de tönkreteheti az életedet is. Hogy mire figyelj? ITT már írtunk a témáról bővebben.

Rutin helyett

A divatbemutatók előtti hét tipikusan az az időszak, amikor mindenki elhagyja a jól bevált szépégtrükköket és a rendszeres étkezésre, a sok alvásra és az edzésre helyezi a hangsúlyt. Így ha a nagy káosz közepette a lányoknak semmire sincs idejük, legalább tudják, hogy minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a legjobb formájukat hozzák.

Ha beütött a káosz, csak egy valami segíthet!

A modellek nagy kedvence ebben az időszakban a matcha nevezetű japán tea, ami energiával tölti fel őket és még az anyagcseréjüket is felgyorsítja.

Forrás: Thinkstock

Kötelező az edzés

Fontos a mozgás és még fontosabb a mozgástípusok kombinációja, hogy a test minden része kellően meg legyen mozgatva. Erre a legalkalmasabb a jóga, a pilates és a futás.

Gyógyító meditáció

A meditáció hihetetlen gyógyító és hangulatjavító hatással bír. De egy forró fürdő is csodákat tesz - ezt a lányok is gyakran alkalmazzák.

Te kibírod 40 napig? Pucold ki a szervezetedet tél végén!http://www.life.hu/ez-zsir/20150217-hamvazoszerdan-indul-a-bojt-tippek-trukkok-amiket-be-lehet-tartani.htmlZavarnak a télen felszedett pluszkilók? Már most tudod, hogy rád is hatni fog a tavaszi fáradtság? Az utolsó lökést várod ahhoz, hogy elkezdj végre egészségesen étkezni? Netán csak energikusabb, fittebb szeretnél lenni? Idén február 18-án, hamvazószerdán indul a 40 napos húsvéti böjt, ez pedig egy remek alkalom arra, hogy változtass néhány apróságot az életmódodban. Kezdd el még ma!Ez Zsír!--Szeresd magadban a nőt - gyakorold velünk a Holdüdvözletet!http://www.life.hu/ez-zsir/20150213-jogaiskola-a-jogaklikkel-holdudvozlet-gyakorlasa.htmlÉrezted már úgy, hogy az életed kissé túlzsúfolt lett? Hogy túlságosan sokat pörögsz, és képtelen vagy leállni? A Holdüdvözlet gyakorlása ilyenkor nagy segítség. Ez Zsír!--Nincs rendben a torkod? Gyakorold velünk a gyertyapózt!http://www.life.hu/ez-zsir/20150130-jogaiskola-a-jogaklikkel-nincs-rendben-a-torkod-gyakorold-velunk-a-gyertya-pozt.htmlTorokfájás, köhögés, rekedtség – olyan tünetek, amelyek sokakat érintenek és a torokcsakra egyensúlyvesztésére utalhatnak. Ezek a tünetek akadályozzák a beszédet és arra kényszerítenek bennünket, hogy egy kicsit hallgassunk, csendesedjünk el és halljunk meg másokat is, illetve halljuk meg a saját belső hangunkat. Ez Zsír!ThinkstockErős combok, terhelhető test - Hozd formába magad a síelésre!http://www.life.hu/ez-zsir/20150120-edzes-sieles-elott-fontos-az-alapos-rakeszules-combizomgyakorlatok.htmlTélen kevés jobb dolog van a síelésnél, ám nem árt, ha alaposan felkészülsz a többnapos edzésre. Mert a síelés is az: igénybe veszi az egész testedet, nem is kismértékben. Készítsd fel a combjaidat, a térdeidet a téli kikapcsolódásra, így megúszod a sérüléseket, és biztosan jobban bírod majd a lankákat. Ez Zsír!Thinkstock20 ok, amiért érdemes citromos vízzel kezdeni a napodat!http://www.life.hu/ez-zsir/20150203-citromos-vizzel-jo-kezdeni-a-napot-nagyon-hatasos-a-dietetikus-is-elmondja-miert.htmlA citromos víz nemcsak tökéletes szomjoltó, de a szervezetet is vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb természetes energiabombának tartják. Miért érdemes citromos vízzel kezdened a napod? Eláruljuk! Ez Zsír!--Gyors fogyás helyett hosszú távra tervezel? 10 dolog, amit tarts be a siker érdekében!http://www.life.hu/ez-zsir/20150120-dietazni-akarsz-egeszsegesen-elni-es-edzeni-10-dolog-amit-mindenkepp-tarts-be-a-siker-erdekeben.htmlSzámtalan diéta, hízékony alkat és a 4 éves korom óta tartó intenzív sportolás után jutottam el oda, hogy 30 évesen nagyjából tudom, mi kell a sikeres életmódváltáshoz. Arra vágysz, hogy stabilan tartsd a versenysúlyodat, miközben nem kínzod magad haszontalan diétákkal, és jól is érzed magad a bőrödben? Megmutatom, mi az a 10 dolog, ami nekem eddig a legjobban bevált.Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.