Pataki Attila, Kulka János, Galambos Lajos, Gálvölgyi János – a legnagyobbak kellemetlen kórságokkal küzdöttek meg.

Idén sok hírességtől voltunk kénytelenek búcsúzni, legutóbb Somló Tamástól, aki sokáig próbált küzdeni a halálos kórral, de végül elvesztette a harcot. Vannak azonban, akik szerencsések, és betegségük már csupán csak rossz emlék.

Somló Tamás 2016. július 19-én hunyt elFotó: Katona Krisztián/somlotamas.hu

Kulka János április elején életmentő műtéten esett át. A színészt először a Honvédkórházba, később mentővel az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe szállították, majd életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta.  Kulka János azonban már a gyógyulás útjára lépett, és nemrég kutyasétáltatás közben kapták lencsevégre

Pataki Attila decemberben került kórházba, mert elkapott egy fertőző gasztroenteritiszt, azaz gyomor-bélhurut fertőzést. Az Edda frontemberének a hasmenéstől felszakadtak az erei, emiatt sürgős kórházi ellátásra volt szüksége. Az életmentő műtét után Attila már a kórházból üzent a rajongóinak. Év elején pedig elárulta, hogy életét a feleségének köszönheti

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Szentesi Évával nemrég beszélgettünk. Az újságíró a méhnyakrák előrehaladott állapotából épült fel. Évát az orvosok fél évig félrediagnosztizálták, ezért került súlyos állapotba. Majd az első műtét és a lábadozás után ismét tumort találtak a szervezetében. A kőkemény kemoterápia és sugárkezelés után  Éva felépült, és azóta a méhnyakrák megelőzésének élharcosa lett, betegségéről könyvet is írt, Hamvaimból címmel.

Paudits Béla márciusban kijelentette, hogy már csak napjai vannak hátra. A színész hosszú ideje küzd különböző betegségekkel, amiken a sorozatos műtétek sem tudtak segíteni. Emellett depresszióban szenved, ami miatt korábban úgy nyilatkozott, ő már mindennap a halált várja. 

Forrás:MTI/Mohai Balázs

Galambos Lajosnak fogva tartásakor is voltak panaszai, de szabadulása után annyira felerősödtek a tünetei, hogy kénytelenek voltak mentőt hívni, és májusban szívkatéteres műtéten esett át. „Hogy mi okozta a szervi bajt, azt nem tudom, de emberileg semmi más nem lehet, mint hogy az elmúlt közel egy évben teljesen tönkretettek.

Szorongásaim vannak, alvászavarokkal küzdök, és mindennap 6 órakor felébredek” – mondta akkor Lajcsi.

Nemrég Gálvölgyi Jánost is kórházba kellett szállítani, mert rosszul lett, és le kellett mondani a Kultkikötőben tervezett előadását. „János beteg lett, le sem kellett mennünk a Balatonra. Rendetlenkedett a vérnyomása, volt már egyszer ilyen.” 

Fotó: Bielik István - Origo

„Kórházba került, úgy tudom, kivizsgálják. Őrült hőség volt szombaton, ez megviseli az embert. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan jobban lesz” - nyilatkozta a történtek után Benedek Miklós. A színházimádó közönségnek azonban nem kell sokáig nélkülöznie kedvencét, mert a színész hamarosan visszatér a színpadra