Debreczeni Zitát nemrég hatalmas veszteség érte: százezres követőtáborral büszkélkedő közösségi oldalát feltörték, de nem ő az egyetlen, akinek nevével visszaéltek.

Amikor egy híresség Instagram- vagy Facebook-oldalát illetéktelenek kezdik használni, az azért kellemetlen, mert ezek az oldalak több tízezres vagy éppen százezres közösség esetén komoly reklámfelületnek számítanak. A felháborodott sztárok azonban nem sokat tudnak tenni, hiszen nehéz megtalálni a tetteseket, így a legegyszerűbb egy új oldalt készíteni és várni, hogy újra felduzzadjon a követők létszáma.

Debreczeni Zitára rájár a rúd, először csoda szép robogóját lopta el tőle egy enyveskezű tolvaj,  majd Instagram-oldalát törték fel. A modellnek azonnal intézkednie kellett, hiszen valaki a nevében posztolt és törölgette a fotóit, még kommenteket is írt.

Zita OlaszországbanForrás: Instagram/Debreczeni Zita

Zitának nem jött túl jól, hogy egy teljesen új oldalon elölről kellett kezdenie a követők gyűjtését, de nem volt ideje várni. Végül új képmegosztó oldalán ismét belendült, lelkesen töltögeti a fotókat, és mindenkit arra biztat, hogy újra kövesse őt. Az eredmény pedig jelenleg 15 ezer követő.

Tóth Vera először azon akadt ki, hogy egy kamu fogyasztószerreklámban használták a nevét, és arra kérte a rajongókat, hogy legyenek türelmesek, ha eljön az ideje, elmeséli, hogy sikerült lefogynia.

Vera remek formában van, és ezt posztolja isForrás: Facebook/Tóth Vera

Alig csitult el ez az ügy, szinte azonnal jött az újabb csapás az énekesnő életében, hiszen feltörték Facebook-oldalát. „Sajnos valaki feltörte a privát profilomat és a rajongói oldalamat is. Szerencsére remek számítástechnikai szakértő barátaim vannak, így az ő segítségükkel vissza tudtam állítani az oldalaimat. Az illető letörölte a reggeli közleményemet, és egy ideig még engem is kizárt a Facebookomról” – írta felháborodottan Vera. 

Pár évvel ezelőtt Hien is megjárta, amikor édesanyja Facebook-oldalát feltörték, és pénzt próbáltak kicsalni tőle. A csalók az énekesnő édesanyjának nevében kértek pénzt rokonoktól, és volt, aki utalt is bizonyos összeget. Ráadásul Hien dalát is szétküldték egy linken, és aki rákattintott, azoknak is feltörték az oldalát. Az énekesnő hiába fordult a hatóságokhoz, annyit tudtak neki tanácsolni, hogy forduljon a site üzemeltetőihez.

Hien is pórul jártForrás: Facebook/Hien

Dobó Katának az oldalát ugyan nem törték fel, de a színésznő nagyon kiakadt, amikor a tudta nélkül a nevével reklámoztak egy fogyókúrás tablettát. „Napról napra egyre több és több üzenetet kapok ezzel a fogyókúrás kapszulával kapcsolatban. Fogalmam sincs, hogy mi ez, de el tudom képzelni, hogy mennyire lehet hivatalosan bevizsgált vagy bármennyire is hatékony, ha egy ilyen aljas hazugsággal hirdetik. Fogalmam sincs, ki ezek, és azt sem pontosan tudom, hogy mit állítanak a termékükről. Egyet tudok biztosan. Semmi közöm hozzájuk!” – írta Facebook-oldalán Kata.

Kata szerencsésebb volt, az ő oldalát nem törték fel, így gyorsan meg tudta védeni magát nyilvánosan az álreklámmal kapcsolatbanForrás: Instagram/Dobó Kata

Varga Izabella sokat tesz azért, hogy remek formába lendüljön, a rendszeres edzések meg is hozták a várva várt eredményt, és a Barátok közt sztárja remek formában van. A színésznő sosem venne igénybe a fogyáshoz csodaszereket, ezért nagyon kiakadt, amikor a nevével hirdették a fogyitablettákat. „A forgalmazó visszaélt a nevemmel, az arcommal. Sosem szedtem és nem is szednék ilyen »csodaszernek« kikiáltott bogyót! Hazugság a hirdetésük, miszerint annak köszönhetően fogytam tizenhat kilót. Megtettem a jogi lépéseket az ügyben” – mondta akkor a színésznő. 

A csodás formában lévő Varga Iza jogi lépéseket tett a nevével való visszaélés ügyébenForrás: Facebook/Varga Iza
Súlyos bűncselekmény áldozata lett több sztár
Debreczeni Zitától a motorját, Hódi Pamelától a táskáját, Norbitól mobiltelefont loptak el, de nem ők az egyetlenek, akik rablás áldozatai lettek – tudd meg a részleteket a Life.hu cikkéből.