Pucérkodás, mémek, történelmi események – A legemlékezetesebb divatpillanatok 2015-ben

Gisele Bündchen pucérkodás Brooklyn Beckham Kendall Jenner Katalin hercegné transzneműség plus size Cindy Crawford Rihanna Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feledhetetlen meztelenkedések, nagy visszavonulások, történelmi divatshow-k, modellekké cseperedett celebgyerekek és világhírűvé vált ruhák - következzenek 2015 legemlékezetesebb divatpillanatai.

Pucérkodás felsőfokon

A meztelenkedésnek a mai világban ugyan már nincs akkora ereje, mint korábban, Rick Owens divatshow-ja mégis nagyot szólt. A sajtót is annyira foglalkoztatta a férfiak nemi szervét hangsúlyozó kollekció, hogy még a modelleket is megszólaltatta a kifutón való pucérkodásról.

Forrás: AFP/Patrick Kovarik

Katalin hercegné világhírű ruhája

Vilmos feleségének terhessége és szülése az egész világot lázban tartotta, ahogy az is, mikor milyen ruhát vesz fel gömbölyödő pocakjával. Katalin hercegné két legtöbbet emlegetett választása a pink ruha volt, amelyben hivatalosan is elbúcsúzott a szülés előtt, és a virágos ruha, amelyben bemutatta Sarolta hercegnőt.

Forrás: AFP

Trendi kismamaszettek, kacér estélyi és sok-sok szín - így divatozott Katalin hercegnő 2015-ben


Amióta Vilmos herceg eljegyezte, Katalin hercegnő stílusikon lett, ehhez kétség sem férhet. 2013-ban, az első terhessége alatt és utána is szuperstílusos volt, és ez nem volt másként 2014-ben sem. Most azt is megnézheted, idén mire voksolt, ha színekről, fazonokról és kiegészítőkről volt szó.

Plus size divatshow New Yorkban

2015-ben majdnem minden hétre jutott egy új hír a plus size modellek világából: egy feltörekvő tehetség, egy botrány, egy mérföldkő. Utóbbiak közül a legemlékezetesebb az volt, amikor Ashley Graham plus size modell több társa kíséretében bemutatta saját fehérnemű-kollekcióját. Miért volt ennek akkora jelentősége? Mert mindez a világ legnagyobb figyelemmel kísért divateseményén történt: a New York-i divathéten, ahol korábban még soha nem volt plus size show.

Forrás: AFP/Fernando Leon

Down-szindrómás modellek a kifutón

A divathetekre több történelmi pillanat is jutott, ugyanis két Down-szindrómás lány is kifutóra lépett: Jamie Brewer és Madeline Stuart. Madeline, aki egy sportruházat arcaként kezdte modellkarrierjét, elképesztő sikert futott be azóta a szakmában és a magánéletben is.

Forrás: AFP/Chance Yeh

Gisele Bündchen nyugdíjba vonult

20 éves pályafutás után döntött úgy a világ legjobban fizetett szupermodellje, hogy visszavonul a kifutóktól. „A testem automatikusan jelzi, ha valami rossz neki. Megtanultam meghallani őt, és most azt kérte tőlem, hogy hagyjam abba. Tisztelem a testemet és a kéréseit" – írta közösségi oldalán a híresség, aki a brazil divathéten lépett utoljára kifutóra. A korszak végét egyébként még egy Vogue-címlappal is megünnepelte az isteni Gisele.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Transznemű modell a Vogue-ban

A divat szelfiellenes nagyasszonya, Anna Wintour a Vogue-ban is elindította a gendervonalat: transznemű modellt szerepeltetett a magazin hasábjain. Andreja Pejic - aki Jean Paul Gaultier egyik múzsája - soha nem gondolta volna, hogy egyszer szerepelhet majd a világ vezető divatmagazinjában, így hihetetlen megtiszteltetésnek nevezte a felkérést. A transznemű modellel négyoldalas divatanyag és egy nagyinterjú is készült a májusi számban.

Forrás: Instagram/ Andreja Pejic

Brooklyn Beckham dögös pasi lett

2015 Brooklyn Beckham helyes pasivá érésének éve. Természetesen a divatcégek is felfigyeltek arra, hogy a srác egyre inkább hasonlít David Beckhamre, aki nem mellesleg a világ legdögösebb pasija. Brooklyn első divatkampányát ráadásul nem sokkal később egy újabb fotózás követte. Mi azt is el tudjuk képzelni, hogy a 16 éves Beckham-fiú még a szüleinél is híresebb lesz.

Forrás: Instagram/ Rollacoaster

Cindy Crawford lányának modellszerződése

Nemcsak Brooklyn Beckhamre, Cindy Crawford lányára is ebben az évben csaptak le a modellügynökségek. Igaz, még csak 14 éves, de nagyjából 18-nak néz ki Kaia Gerber, aki anyukája génjeit örökölte: igazi természetes szépség. Mi bizony fényes karriert jósolunk neki!

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Michael Kovac

North West tütüben

A celebgyerekek már egészen kicsi koruktól a legmenőbb dizájnerdarabokban cukiskodnak. Így van ezzel Kim Kardashian és Kanye West kislánya is, aki állítólag már most nagy divatmániás. A fehér tütüs szettje, amiben egy balettórára érkezett, egyenesen világszenzáció lett. Mindenki ódákat zengett róla, hogy mennyire stílusos a kiscsaj.

Forrás: Instagram/ Kim Kardashian

Rihanna mémmé vált ruhája

Az év leghíresebb ruhája címért Jennifer Lopez és Beyoncé is versenybe szálltak átlátszó választásaikkal, a legelképesztőbb ruhaköltemény a vörös szőnyegen mégis Rihanna kanárisárga ruhája lett. Nem véletlen, hogy még a mémgyárat is beindította a Met-gálán viselt, óriási palásttal ellátott kreáció.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Kendall Jenner szárnyakat kapott

Kim Kardashian féltestvére 19 éves korára a modellvilág élvonalába került. A vélemények ugyan megoszlanak arról, hogy mennyiben köszönheti a sikerét tehetségének, a közösségi média aranykorában azonban igenis első számú modellnek számít az Instagram-sztár celeblány.

Forrás: AFP/Jewel Samad

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.